Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste stoomovens: De beste combi stoomoven

De beste combi stoomoven uit de test (een oven die tevens kan stomen) en aanbiedingen van meer goede combi stoomovens.


Combi stoomoven AEG

Koken met stoom is een gezonde manier van eten bereiden omdat er geen vet bij aan te pas komt, en omdat voedingsstoffen, vitamines en mineralen maar ook de kleur en vorm behouden blijven. Hier kijken we naar de beste stoomoven (combi stoomoven) uit de test en naar enkele andere goede combi-stoomovens.

Het gaat daarbij om de beste combi stoomovens. Dat zijn ovens die je ook als stoomoven kan gebruiken.


Beste combi stoomovens uit de test

In de onderstaande overzichten vind je de beste combi stoomovens van dit moment:
Wat is een combi stoomoven?

Een combi stoomoven is in feite een gewone oven , maar wel een oven met een extra functie. De naam zegt het al, met een stoomoven hun je je eten ook stoven.

Bij een stoomoven worden gerechten met waterdamp (stoom) gegaard. Omdat er bij dit garen geen boter of olie gebruikt wordt is het gerecht niet alleen veel gezonder, maar blijven de smaak, reuk en vitamines ook  beter behouden. 

Bovendien krijgen bij een stoomoven  deeggerechten zoals pizza, lasagne, taart en brood door het toevoegen van stoom ook een knapperig korstje.

Alle soorten gerechten, van groente, vlees en aardappelen, tot pasta, rijst en granen zijn met een stoomoven te bereiden. En met een combi stoomoven kun je dus ook de andere oven functies uit te voeren.

Inbouw combi stoomoven Bosch

Inbouw stoomoven Bosch

De beste stoomoven is een combi stoomoven. De meeste stoomovens zijn een combi stoomoven.

Tip: Met een stoomoven kun je heerlijke gerechten maken. Kijk maar eens bij de stoomoven recepten van Smulweb.

Combi stoomoven: Twee ovens in één

Het grote voordeel van een combi stoomoven is dat je niet hoeft te kiezen tussen een gewone oven en een stoomoven, en je hoeft ook niet twee ovens aan te schaffen. Een goede combi stoomoven presteert zowel als stoomoven als gewone oven prima.

Volledige stoomfunctie of gedeeltelijke stoomfunctie

Let er daarbij wel op dat de combi stoomoven een volledige stoomfunctie heeft (zoals de beste stoomoven uit de test). Bij een volwaardige stoomfunctie kun je met stoom echt koken. Je kunt dan met stoom volledige maaltijden bereiden. 

Bij een gedeeltelijke stoomfunctie wordt de stoom alleen tijdens een deel van het bakproces gebruikt. Er wordt dan bijvoorbeeld bij het bakken van een taart in het begin van het bakproces stoom toegevoegd om een korstje te krijgen, maar daarna schakelt de combistoomoven over naar een normale oven stand.

Dat is dus geen volwaardige stoomoven.

Steba stoombakoven

Steba stoomoven


Inbouw stoomoven of vrijstaande stoomoven

Zoals we al schreven, de combi-stoomoven is een gewone oven met een extra functie (het stomen). Dat betekent dat combi stoomovens, net zoals een gewone oven, zowel als inbouw combi stoomoven als vrijstaande combi stoomoven te koop zijn. 

Veel mensen kiezen er voor de stoomoven in de keuken op te bouwen. Dat kan in een nieuw samen te stellen keuken, maar (als je goede op de inbouwmaten let) ook in een bestaande keuken als vervanging voor een oven die geen stoommogelijkheden biedt.

Inbouw stoomovens zijn bij de combi stoomovens ver in de meerderheid. Maar je kunt ook kiezen voor een vrijstaande combi stoomoven als je de oven los van de keuken wilt plaatsen.

Let op: Je komt de combi stoomovens ook tegen onder de naam stoombakoven. Dit is hetzelfde. er is geen verschil tussen een stoombakoven en een combi stoomoven.Beste combi stoomoven merken

Diverse fabrikanten maken goede combistoomovens. Hieronder een kort overzicht van de beste combi stoomoven merken:

AEG stoomoven

AEG behoort tot de beste combi stoomoven merken met de populair AEG 9000 SteamPro, 7000 SteamCrisp en 6000 Steambake inbouw combi stoomovens. Een AEG stoomoven is altijd een inbouwoven.

Siemens stoomoven

Dat geldt ook voor Siemens combi stoomovens. Wel biedt Siemens naast diverse goede inbouw stoombakovens ook een inbouw stoomoven waarmee je alleen kunt stomen.

Bosch stoomoven

Ook Bosch behoort tot de beste stoomoven merken voor zowel een combi stoomoven (stoombakoven) als een solo stoomoven. Bij de bakovens met stoom kun je kiezen uit een hele reeks Bosch combi stoomovens in de Serie 8 oven reeks. Je vindt daar diverse combistoomovens in het 60x60 en 60x45 formaat.

Atag stoomoven

Atag is een Nederlandse oven fabrikant die eveneens tot de beste combi stoomoven merken behoort. Vooral de Atag 3-in-1 oven is populir. Deze ovens gebruik je zowel als bakoven, stoomoven en magnetron. De meeste Atag inbouw combi stoomovens beschikken over meer dan 131 automatische programma's, 11 ovenfuncties en 3 combinatiefuncties voor oven en stomen, 

Miele stoomoven

Miele behoort tot de meest verkochte en beste combi stoomoven merken. Miele biedt een ruime keuze uit stoomovens, combi-stoomovens en stoomovens met magnetron functie. Evenals bij de beste combi stoomoven hier boven gaat het bij Miele altijd om een inbouw stoomoven.

Vrijstaande stoomovens

Zoek je een vrijstaande combi stoomoven, dan is de keuze uit goede stoomovens een stuk kleiner. De grote merken maken alleen inbouw stoomovens. Voor een losstaande combi stoomoven kun je wel terecht bij minde bekende ovenmerken als Hendi, Casseli en Bartcher. 

Meer goede inbouw combi stoomovens

Maar bij de inbouw stoomovens heb je dus aanmerkelijk meer keuze. Goede inbouw combi stoomovens worden, naast bovengenoemde fabrikanten, ook gemaakt door onder andere Samsung, Whirlpool, Etna, Steba, Gaggenau en Pelgrim.


Tip: Op Beste Oven Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor alle soorten ovens. Ook vind je er de Oven Top 10, een Oven Keuzehulp en meer informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou beste oven.

Kook gezond en lekker met deze beste combi-stoomovens. Deze beste stoomovens en nog veel meer goede ovens vind je bij de bovenaan genoemde overzichten.Foto bovenaan: AEG stoomoven

Onderwerp:
De beste stoomoven is een combi stoomoven / stoombakoven. Op deze pagina vind je de beste combi stoomovens uit de test en goede combi stoomovens bij de beste winkels waar je goedkoop een goede stoomoven, combistoomoven of andere oven kunt kopen.