Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomoven (inbouw combi-stoomoven)

Redactie     17:26    

Koken met stoom is een gezonde manier van eten bereiden omdat er geen vet bij aan te pas komt, en omdat voedingsstoffen, vitamines en mineralen maar ook de kleur en vorm behouden blijven. Hier kijken we naar de beste stoomoven (combi-stoomoven) uit de test.


Of eigenlijk beste stoomovens want het betreft twee inbouw-stoomovens van 45 centimeter en 60 centimeter hoog. In beide gevallen is het de beste combi-stoomoven. Stoomovens die je ook als gewone oven kan gebruiken.


Deze test is uitgevoerd door de Ovenstore. De beide beste stoomovens zijn voordelig te koop bij Coolblue.

Beste  combi-stoomoven met inbouwhoogte 45 cm: AEG KS8404721M

De laagste (en dus kleinste) beste stoomoven is de AEG KS8404721M die een inhoud van 43 liter heeft. Deze AEG stoomoven kun je gerust een slimme oven noemen want de oven bepaalt automatisch de juiste temperatuur en bereidingstijd als jij aangeeft wat je wilt bereiden.


Ook beschikt deze combistoomoven over kerntemperatuursensor die de bereiding van je gerecht nauwkeurig in de gaten houdt en er voor zorgt dat de oven wordt uitgeschakeld als het gerecht gaar is. Zo kun je in deze combi-stoomoven zelfs malse biefstukken bereiden.

Een een derde slimme eigenschap van deze kleine beste stoomoven is de geheugenfunctie. Als je de oven naar wens hebt ingesteld kun je de instellingen opslaan. Zo kun je meerdere standaard bereidingen in het geheugen plaatsen.

Deze combi-stoomoven heeft 4 inschuifhoogtes, en heteluchtfunctie en een front dat niet heet wordt. Dat laatste is wel zo veilig met kleine kinderen. Met deze AEG stoomoven kun je bakken, grillen en stomen.

Tip: Op Beste Oven Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor alle soorten ovens. Ook vind je er de Oven Top 10, een Oven Keuzehulp en meer informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou beste oven.

Beste  combi-stoomoven met inbouwhoogte 60 cm: Siemens HS636GDS1

Kun je verder de hoogte in? Dan kun je beter kiezen voor de 60 centimeter hoge Siemens HS636GDS1. Deze beste stoomoven heeft namelijk een inhoud van 71 liter en de ruimte om meerdere schalen boven elkaar te plaatsen. Je kan tot wel 5 gerechten tegelijk bereiden dankzij de 5 inschuifhoogtes.


13 bereidingssystemen maken het makkelijk om de juiste instellingen voor een gerecht te kiezen. En ook deze combi-stoomoven beschikt over een kerntemperatuurmeter die ervoor zorgt dat de oven uitgaat als het eten gaar is.

Handig op deze beste grote inbouw stoomoven is verder de warmhoudfunctie, de startuitstel, de kinderbeveiliging en de katalytische wanden die het vuil opnemen en verbranden.

Kook gezond en lekker met deze beste combi-stoomovens. Deze beste stoomovens en nog veel meer goede ovens vind je bij de bovenaan genoemde winkel.

Publicatie test: augustus 2017
Meer tests van ovens

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.