Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomoven (inbouw combi stoomoven)

Redactie     10:54    

Koken met stoom is een gezonde manier van eten bereiden omdat er geen vet bij aan te pas komt, en omdat voedingsstoffen, vitamines en mineralen maar ook de kleur en vorm behouden blijven. Hier kijken we naar de beste stoomoven (combi stoomoven) uit de test en naar enkele andere goede combi-stoomovens.


Het gaat daarbij om de beste combi stoomovens. Dat zijn ovens die je ook als stoomoven kan gebruiken.

Dit zijn de beste combi stoomovens

In de onderstaande overzichten vind je de beste combi stoomovens van dit moment:

Wat is een combi stoomoven?

Een combi stoomoven is in feite een gewone oven , maar wel met een extra functie, je kunt er ook mee stomen. Bij een stoomoven worden gerechten met waterdamp gegaard. Omdat er geen boter of olie bij gebruikt wordt is het gerecht niet alleen veel gezonder, maar blijven de smaak, reuk en vitamines ook  beter behouden. Bovendien krijgen deeggerechten zoals pizza, lasagne, taart en brood door het toevoegen van stoom ook een knapperig kortsje.

Alle soorten gerechten, van groente, vlees en aardappelen, tot pasta, rijst en granen zijn met een stoomoven te bereiden.

Twee ovens in één
Het grote voordeel van een combi stoomoven is dat je niet hoeft te kiezen tussen een gewone oven en een stoomoven, en ook niet twee ovens aan te schaffen. Een goede combi stoomoven presteert zowel als stoomoven als gewone oven prima.

Volledige stoomfunctie of gedeeltelijke stoomfunctie
Let er daarbij wel op dat de combi stoomoven een volledige stoomfunctie heeft (zoals de beste stoomoven uit de test). Bij een volwaardige stoomfunctie kun je met stoom echt koken. Je kunt met stoom volledige maaltijden bereiden. 

Bij een gedeeltelijke stoomfunctie wordt de stoom alleen tijdens een deel van het bakproces gebruikt. Er wordt dan bijvoorbeeld bij het bakken van een taart in het begin van het bakproces stoom toegevoegd om een korstje te krijgen, maar daarna schakelt de combistoomoven over naar een normale oven stand.

Goede stoomovens
Vooral AEG, Siemens en Bosch staan bekend om hun goede stoomovens en goede combi-stoomovens. Ook Miele en ATAG bieden goede combi stoomovens aan. Kijk voor een goedkope combi stoomoven bij Beko, Zanussi en Whirlpool. Bij de bovenaan genoemde overzichten vind je al deze ovens.


Tip: Op Beste Oven Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor alle soorten ovens. Ook vind je er de Oven Top 10, een Oven Keuzehulp en meer informatie en tips voor bij het vinden van de voor jou beste oven.

Kook gezond en lekker met deze beste combi-stoomovens. Deze beste stoomovens en nog veel meer goede ovens vind je bij de bovenaan genoemde overzichten.Foto bovenaan: AEG stoomoven

Onderwerp:
Op deze pagina vind je de beste combi stoomovens uit de test en goede combi stoomovens bij de beste winkels waar je goedkoop een goede stoomoven, combistoomoven of andere oven kunt kopen. ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.