Beste stoomreiniger en beste koop

Zowel de beste stoomreiniger uit de test als de beste koop zijn een Kärcher stoomreiniger. Informatie en aanbiedingen van deze en andere goede stoomreinigers.

De stoomreiniger wordt steeds populairder in Nederland. Niet verwonderlijk, want met stoom maak je alles makkelijk en hygiënisch schoon. Hier kijken we naar de beste stoomreiniger uit de test en de stoomreiniger met de beste prijs / kwaliteit verhouding (de beste koop).


Deze test betreft stoomreinigers met slede, het stoom-alternatief voor de stofzuiger. Met zo'n stoomreiniger kun je de vloer met stoom reinigen, maar via hulpstukken ook andere schoonmaakklussen uitvoeren zoals voegen ontkalken en de de kookplaat reinigen.


Deze test is uitgevoerd door de experts van het Stoomreinigercenter. Hier onder vind je links naar de aanbiedingen van deze beste stoomreiniger en beste koop. Meer aanbieders (en meer stoomreinigers) vind je op Beste Stoomreiniger Kopen.

Het betreft in beide gevallen een stoomreiniger die zowel met de hand als voor de vloer te gebruiken is (een stoomreiniger die er uit ziet als een stofzuiger). Zoek je een specifieke handstoomreiniger? Kijk dan bij de andere beste stoomreinigers uit de stoomreiniger test.

Beste stoomreiniger: Karcher SC 4

Karcher is het topmerk voor stoomreinigers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zowel de beste stoomreiniger voor de vloer als de beste koop een Karcher stoomreiniger betreft. De Karcher SC 4 Premium is hun topmodel en de beste stoomreiniger die je kunt kopen.


Met deze beste stoomreiniger reinig je niet alleen de vloer, maar ook het aanrecht, kookplaat, afzuigkap en andere vette oppervlakken in de keuken, voegen in de badkamer en veel meer. Dit dankzij de vele extra accessoires voor verschillende toepassingen die worden meegeleverd. Zo kun je bijvoorbeeld ook kalkaanslag in voegen te lijf.

Gedurende het schoonmaken kun je het reservoir gewoon bijvullen, en dankzij het 2000 watt vermogen is het water weer snel op temperatuur.Het aantal meegeleverde hulpstukken bij de Karcher SC 4 Premium is enorm. Je krijgt naast het apparaat zelf een stoomslang met reinigings-pistool, een puntstaalsproeier, een handsproeier met microvezel-overtrek, 2 kleine ronde borstels, een grote ronde borstel, een vloerzuigmond, 2 microvezeldoeken voor de vloer en ontkalkingssticks.

Kijk bij het bovenstaande Beste Stoomreiniger Kopen wat de laagste actuele prijs van deze beste stoomreiniger uit de test is.

Beste koop: Karcher SC 2

De Karcher SC 2 is aanmerkelijk goedkoper dan de SC4 Premium. Het verschil zit hem vooral in het vermogen (1500 watt in plaats van 2000 watt) en het minder groot aantal hulpstukken. Kijk bij de aanbiedingen Karcher stoomreinigers voor de actuele lage prijs.Het verschil in vermogen komt tot uiting in de aanmerkelijk langere opwarmtijd (circa 6 minuten). Tussendoor bijvullen zit er dan ook niet in. Als accessoires worden een puntstraalsproeier, een handsproeier met badstof overtrek, een vloerzuigmond, een vloerdoek, een ronde borstel en ontkalkingssticks meegeleverd. De belangrijkste hulpstukken zijn dus wel aanwezig.

Wel is dit een relatief lichte (nog geen 3 kilo), handzame en heel degelijke stoomreiniger met regelbare stoomkracht die meer kan dan alleen de vloer reinigen. Ook met deze beste koop verwijder je kalk uit de badkamer en vet uit je keuken.


Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Stoomreiniger Kopen voor meer informatie, prijzen, reviews en gebruikerservaringen van deze en andere goede stoomreinigers.

Getest door: Stoomreinigercenter

Foto's: Karcher


Onderwerpen:
Karcher stoomreiniger geldt als de beste stoomreiniger. Zowel de beste stoomreiniger als de beste koop zijn dan ook Karcher stoomreinigers. Hier informatie over de beste stoomreiniger voor de vloer (de Karcher SC4) en de beste koop (de Karcher SC2).