Play-Doh speelklei gekozen als beste speelgoed peuter

Hier kijken we naar Play-Doh Kleuren en Vormen dat enkele jaren geleden is uitgeroepen tot beste Speelgoed van het Jaar in de categorie 0 t/m 3 jaar. Play-Doh is boetseerklei dat keer op keer hergebruikt kan worden.

Play Doh speelgoed

Er is een ruime keuze uit Play-Doh speelsets. De versie Play-Doh Kleuren en Vormen die de titel Speelgoed van het Jaar 2017 heeft gewonnen is een alles-in-één set geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Het peuterspeelgoed leert de kleintjes vormen en kleuren te herkennen, te bekijken en te vergelijken.


Tevens stimuleert dit leerzame speelgoed voor peuters  de fijne motoriek en de creativiteit. Maar bovenal is Play-Doh Kleuren en Vormen leuk speelgoed voor peuters om mee te spelen!


Play-Doh speelklei

Over Play-Doh speelgoed

Play-Doh kinderklei is heerlijk speelgoed voor kinderen. Het is boetseerklei die je iedere keer opnieuw kunt gebruiken. Mocht het toch uitdrogen dan hoef je het alleen maar te bevochtigen en het is weer helemaal bruikbaar. Het is geen klei waarmee je werkstukken maakt om te bewaren, het gaat na verloop van tijd namelijk barstjes vertonen. Play-Doh is er voor gemaakt om keer op keer opnieuw mee te spelen.

Het is zelfs te eten
Ook is Play-Doh schoon en veilig. Het is gemaakt van tarwemeel, water en zout. Het is natuurlijk niet de bedoeling, maar als een kleintje Play-Doh opeet is dat geen enkel probleem.

Deze speelklei bestaat al sinds 1956 en is inmiddels in talloze pakketten met gereedschap op de markt, waarmee je allemaal leuke dingen met deze klei kunt maken. 


Je kunt met Play-Doh bijvoorbeeld cupcakes, ijsjes en pizza's mee maken, maar het ook gebruiken als "haar" in een kapsalon, en als tanden, beugel en tandpasta bij de tandarts. Je kunt met Play-Doh exotische dieren of mee maken, kastelen en veel meer. De mogelijkheden van Play-Doh speelklei zijn eindeloos.

Play-Doh klei

Kijk maar bij het bovenstaande overzicht met Play Doh speelgoed. Je kunt dit leuke speelgoed daar ook tegen een lage prijs kopen. Het pakket Play-Doh Kleuren en Vormen dat is uitgeroepen tot beste speelgoed voor peuters is bedoelt voor de kleinste, maar ook voor kleuters en kinderen in de lage school leeftijd is er heel veel leuk Play-Doh speelgoed te koop.

Waarom Play-Doh klei goed speelgoed is
 

 • Play-Doh stimuleert de creativiteit van kinderen. Deze speelklei laat ze vrij bij het vormgeven en het maken van texturen.

 • Hierdoor wordt de verbeeldingskracht vaneen kind gestimuleerd.

 • Kinderen vinden houden van knutselen. Play-Doh leert ze met hun handen werken.

 • Play-Doh kinderklei leent zich goed voor samen spelen. Deze speelklei wordt daarom veel op scholen en in de kinderopvang gebruikt.

 • Play-Doh klei is gemaakt van onschadelijke natuurlijke bestanddelen waardoor het zelfs niet erg is als een klein kind het opeet.

 • Play Doh speelklei kan keer op keer opnieuw gebruikt worden.

Heeft Play-Doh speelklei ook nadelen?

Alles heeft zijn nadelen. Dat geldt dus ook voor Play Doh speelgoed.

 • Play-Doh bevat tarwe en gluten, dat kan bij een kind met allergie een probleem zijn.

 • Zoals bij alle gekleurde speelklei moet het kind de kleuren klei wel apart houden want anders wordt het een mix.

 • Hoewel Play Doh klei is die makkelijk schoon te maken is kan dat meer werk zijn als dat bijvoorbeeld tussen de vezels van tapijt komt.

Zie ook: 

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Play Doh speelgoed klei is niet ongezond als een kind het eet maar gelukkig is Hasbro wel zo slim geweest de klei niet lekker te laten smaken. Het is erg zout waardoor een kind het meteen uitspugt. Gelukkig maar want speelklei is te duur om het door een kind te laten opsmikkelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.