Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Skitest: Beste ski's in 6 categorieën

Redactie     14:13    

Snowplaza en  Ski & Board Test GmbH hebben de ski's in diverse soorten getest. 30 skileraren testte gedurende 3 weken onder verschillende weercondities en pistecondities de belangrijkste ski's. Hieronder vind je de beste ski's van deze skitest van iedere categorie.


Het betreft carver ski's, all mountain ski's en race ski's. Dit zijn de beste ski's op ieder gebied.>>> TIP: Kijk voor de beste ski's tegen de laagste prijs bij de beste winkels om ski's te kopen.

Beste all mountain ski: Salomon XDR 80 Ti

Wil je zowel op de piste als in daarbuiten skien, dan is een all mountain ski het best geschikt. En de beste van deze all mountain ski's is volgens de skitest de Salomon XDR 80 Ti. Deze beste ski is soepel maar stabiel. Voor een ski die zo licht is presteert deze Salomon ski opvallend goed.De Salomon XDR 80 Ti is de opvolger van de Xdrive serie en er is dus speciale aandacht uitgegaan naar de prestaties buiten de piste. De De punt van de ski is lekker breed en geeft een prima float. De kern is van hout versterkt met carbon en titanium, wat zorgt voor een energiek karakter.

Beste slalom ski: Fischer RC4 Worldcup SC

Al jaren een topper in zijn klasse. Met zijn opening aan de voorkant en hap uit de achterkant is dit een heel herenbare ski. De Fischer RC4 Worldcup SC is een echte slalom ski, een topper in korte gesneden bochten, maar deze Fisher ski kan ook goed overweg met langere bochten, veel beter dan andere slalom ski's.

Beste sportcarver: Völkl Code X E

Voor sportieve ervaren skiers is de Völkl Code X E een heel goede ski. Deze ski's zijn heel licht en je kunt er mee terecht op iedere piste en ieder soort sneeuw. Vooral in middellange bochten bij een gemiddelde snelheid presteert deze moderne allround ski goed.

Beste damesski: Fischer My Turn 68

Deze ski is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde skieers en ook in kleinere maten verkrijgbaar. Deze ski's zijn gemaakt van carbon en beschikt over luchttunnels. Deze ski's zijn heel wendbaar. Je hebt er veel controle over. Deze ski is licht, eenvoudig te sturen en vergevingsgezind.


Beste race ski: Atomic Redster G9

Een prachtige ski die dicht in de buurt komt van een wedstrijdski. Een voorgespannen Servotec stang en elastomeren boven op de ski zorgen er voor dat deze ski heel makkelijk stuurt. Deze voorzieningen ondersteunen het stuurgedrag bij alle snelheden.


Ze zorgen er voor dat de Atomic Redster G9 bij lage snelheden flexibeler is waardoor hij makkelijk instuurt. Bij hoge snelheden is de ski juist stug waardoor hij heel vast op de piste ligt.

Beste super slalom ski: Head Worldcup Rebels I. GS RD

Voor het ruime bochtenwerk is de Head Worldcup Rebels I. GS RD de beste ski. Ook bij hoge snelheden heb je veel grip en balans. Dit racemonster is echter absoluut geen ski voor beginners.
Kijk bij de bovengenoemde aanbevolen winkels voor deze ski's tegen de laagste prijs, of op Snowplaza voor meer informatie over deze skitest.

Zie ook: Meer tests wintersport

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.