Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn de beste av-receivers 2017/2018

Redactie     12:32    


Centraal in een serieuze HiFi-set of homecinemaset staat de av-receiver. Dit is de basis van de geluidsinstallatie waarop je alle losse apparatuur en speakers aansluit. De specialisten van Homecinemamagazine hebben de beste av-receivers 2017/2018 op een rijtje gezet.


Hieronder vind je de beste receivers volgens deze kenners van audio- en video-apparatuur in volstrekt willekeurige volgorde. Alle receivers zijn voordelig online te koop bij de beste winkels met audio-apparatuur.

Sony STR-DN1080

Een heel goed te betalen receiver dat veel vermogen biedt (165 watt per kanaal) en er heel fraai uitziet. Met veel mogelijkheden om apparatuur aan te sluiten en met een ondersteuning van veel bestandsformaten.Deze 7.2 kanaals receiver ondersteunt DTS:X en Dolby Atmos. Door de Dolby Atmos technologie weerkaatst de Sony STR-DN1080 het surround geluid via het plafond. Dit betekent dat bij deze receiver het geluid ook van boven lijkt te komen waardoor je nog meer in de actie lijkt te zitten. Ook biedt deze WiFi receiver veel mogelijkheden om muziek te streamen van je eigen apparatuur of vanaf internet-streamingdiensten.

Deze AV-receiver bevat geen phono-ingang voor een platenspeler.

Denon AVR-X2400H

Denon staat met twee receivers in deze lijst van beste receivers 2017 / 2018. Evenals de Sony is deze Denon receiver heel betaalbaar. Deze 7.1 receiver is met een kanaal-vermogen van 125 Watt wel wat minder krachtig, maar de mogelijkheden zijn groot. Zo kun je deze receiver gebruiken in je HEOS multiroom systeem en is hij met zijn WiFi en Ethernet-aansluiting zeer geschikt om al je muziek mee te streamen, ook direct van streamingdiensten zoals Spotify.


Ook deze Denon beschikt over Dolby Atmos waarbij je de vliegtuigen boven je hoofd hoort vliegen. Dankzij 8 HDMI aansluitingen en 4 RCA ingangen kun je al je apparatuur aansluiten. Behalve je platenspeler, want de Phono-ingang ontbreekt.

Denon AVR-X6400H / Marantz SR8012

De andere Denon wordt ook als Marantz op de markt gebracht. De mogelijkheden zijn vergelijkbaar. We kijken hier naar de Marantz receiver. Dit is een 150 watt 9.2 receiver met ondersteuning van multiroom HEOS, Dolby Atmos, Dolby Vision, 4K en HDR.  Deze receiver beschikt over een phono ingang, maar nu ontbreekt er een 3,5 mm ingang.

Dankzij de 32-bit AKM D/A converters hoor je een gedetailleerd geluid, maar de prijs van deze AV-receiver is wel het dubbele van de bovenstaande Denon.

Yamaha Avantage RX-A3070

Nog een stuk duurder is Yamaha Avantage RX-A3070. De adviesprijs bedraagt 2.699 euro. Maar dan heb je natuurlijk wel iets goeds. De RX-A3070 AV-receiver is de krachtigste uit de Yamaha Advantage serie en beschikt over negen kanalen en heeft een vermogen van 230 Watt (op 4 Ohm). Muziek streamen van Wifi, Bluetooth of Airplay is mogelijk, evenals het aansluiten van een pick-up voor je vinyl platen.Technieken als CINEMA DSP, DSP HD3, Dolby Atmos, DTS:X en MusicCast worden allemaal ondersteund door deze high-end av-receiver.

Rotel RAP-1580

Ben je bereid om zo'n 4.000 euro uit te tellen voor een av-receiver? Dan is de Rotel RAP-1580 een geweldige optie. Rotel (onderdeel van Bowers & Wilkins) brengt deze geïntegreerde surroundversterker waarmee je 7 kanalen versterkt kunt aansturen op de markt voor de echte filmfanaat. Een beter geluid krijg je niet bij je films.

Let op! Ondanks zijn zeer hoge prijs is de AP-1580 een pure geïntegreerde versterker met zeer veel fysieke aansluitingen, maar extra's als WiFi, multiroom-audio, Spotify en internetradio ontbreken allemaal. Het enige dat deze Rotel versterker extra biedt is Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf je telefoon.


Arcam AVR550

Een andere high-end receiver voor mensen met een hoog budget is de Arcam AVR550. Evenals de Rotel heeft deze av-receiver zijn positie is deze lijst echt te danken aan zijn geweldige geluid. Deze av-receiver koop je niet om zijn fraaie uiterlijk (want dat ontbreekt) en zijn vele mogelijkheden, maar omdat je muziek in de best mogelijke kwaliteit wilt horen.

Kijk bij het bovenaan genoemde beste winkels met audio-apparatuur voor al deze receivers tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen van receivers

Foto bovenaan: Yamaha

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.