Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste kleine vaatwasser / mini vaatwasser

Kijk hier voor de beste kleine vaatwasser uit de test (Bosch mini vaatwasser) en voor andere goede kleine afwasmachines.
beste kleine vaatwasser test mini vaatwasser

De vaat wassen is voor slechts weinig mensen een hobby. Daarom is een vaatwasser ook voor heel kleine huishoudens interessant. Speciaal voor éénpersoonshuishoudens en tweepersoonshuishoudens zijn er gelukkig heel handige kleine vaatwassers. Deze worden ook wel mini vaatwasser genoemd. Wij hebben hier de beste kleine vaatwasser uit de test voor je.


Het betreft de Bosch SKS62E32EU die meermalen tot beste kleine vaatwasser is getest. Het is een compacte vaatwasser die ook makkelijk in een kleine keuken past. 

Aanbiedingen beste vaatwasser en meer goede vaatwassers

Hieronder vind je alle informatie over deze beste kleine vaatwasser van Bosch. Ook hebben we een overzicht met meer goede mini vaatwassers.


Waarom een kleine vaatwasser?

Al deze kleine afwasmachines passen prima in een kleine keuken. Mini vaatwassers nemen nauwelijks ruimte in. Maar daardoor kan een mini vaatwasser ook maar heel weinig vaat (couverts) bevatten. 

Deze kleine vaatwassers hebben een capaciteit die geschikt is voor singles, en eventueel voor een twee persoons huishouden. 

Ook kan zo'n kleine vaatwasser goed gebruikt worden op een kantoor om aan het eind van de dag de koffiekoppen te wassen.

Voor een wat groter huishouden is een grotere vaatwasser al snel praktischer. Kijk hiervoor bij de onderstaande andere vaatwasser testen en vaatwasser aanbiedingen.

Hier onder kijken we naar de beste kleine vaatwasser uit de test, een kleine vaatwasmachine voor maximaal 6 couverts (2 personen) van Bosch.

Beste kleine vaatwasser: Bosch SKS62E32EU 

Deze beste kleine vaatwasser van Bosch is slechts 45 hoog en 55 centimeter breed. Daarmee kan je deze vrijstaande mini vaatwasser makkelijk overal plaatsen. De kleine afwasmachine past ook bovenop een tafel, onder een tafel of op of onder een ander keukenapparaat zoals een koelkast of wasmachine.

De bedieningsknoppen en het kleine display zitten laag aan de voorkant van deze beste compacte vaatwasser waardoor deze beste kleine vaatwasser makkelijker te bedienen is als deze hoog geplaatst is.


Beste kleine vaatwasser: Bosch mini vaatwasser


De kleine vaatwasser is geschikt voor 6 couverts, oftewel 2 personen (ontbijt, lunch, diner). Je hebt bij deze mini vaatwasser de keuze uit zeven verschillende programma's zoals een extra krachtig programma (intensief) voor heel vuile vaat, maar ook een behoedzaam programma voor teer servies. Verder onder andere een eco-programma voor extra stroomzuinig wassen, een kort programma en een programma voor alleen spoelen.

Met het korte programma (vario speed) kun je in de helft van de tijd de vaat laten wassen. Handig bij een feestje als je weer snel schone bekers, borden of glazen wilt hebben.

Voor extra zuinigheid zorgt de beladingsensor die het waterverbruik en energieverbruik aan de hoeveelheid vaat aanpast. Op het display aan de buitenkant kun je altijd zien hoe lang het vaatwasprogramma nog duurt.

Kortom de Bosch SKS62E32EU mini vaatwasser is een prima vaatwasser voor een éénpersoons huishouden of tweepersoons huishouden.

In het overzicht met alle kleine vaatwassers bovenaan vind je nog meer van deze kleine vaatwassers voor een klein huishouden van één of twee personen. Je vindt daar ook nog kleinere mini vaatwassers voor bijvoorbeeld een single huishouden.

Couverts van een vaatwasser

Een couvert is het servies voor één persoon. Heel duidelijk is de samenstelling van couvert niet, maar denk bij een couvert aan bord, een glas, een beker of kop, een schotel en bestek. 

Iemand gebruikt vaak meerdere borden en glazen op een dag, dus verwar het aantal couvert niet met het aantal personen. Iemand gebruikt vaak ruim 2 couverts per dag. 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog pannen, opscheplepels en andere vaat die in de vaatwasser moeten. Hiervoor is ook ruimte gereserveerd in de vaatwasmachine.

Een kleine vaatwasser voor 6 couverts is daardoor geschikt voor misschien maar 2 personen. Als je tenminste niets met de hand wil afwassen. 

Een vaatwasser met ruimte voor minder dan 12 couverts wordt als kleine vaatwasser beschouwd. De beste kleine vaatwasser, voor 6 couverts, is dus een heel kleine vaatwasser voor 1 of 2 personen. Een echte mini vaatwasser.

Voordelen en nadelen van een kleine vaatwasser

Het nadeel van een kleine vaatwasser is natuurlijk de geringe hoeveelheid vaat die je in de vaatwasmachine kunt wassen. Dit is het enige nadeel, maar wel een nadeel dat voor de meeste gezinnen die een vaatwasser zoeken onoverkomelijk is.

Maar heb je qua volume voldoende aan een mini vaatwasser of andere kleine vaatwasser, dan zijn er vele voordelen.

Ruimte op te plaatsen
Ten eerste neemt een kleine vaatwasmachine maar weinig ruimte in. Een kleine inbouw vaatwasser heeft in een inbouwkeuken maar een smalle nis nodig en een kleine vrijstaande vaatwasser plaats je makkelijker ergens in de keuken. 

De mini vaatwasser kom je dan ook veel tegen in een kleine keuken, in een caravan, vakantiehuisje, of op een boot of kantoor.

Energieverbruik
Naast de ruimtebesparing is ook het energieverbruik en het waterverbruik een voordeel van een kleine vaatwasser. Een kleine vaatwasmachine is zuiniger dan een grote vaatwasser. 

Is het energieverbruik een belangrijke overweging bij het kiezen van een kleine vaatwasser? Let dan ook op het energielabel. Want een kleine vaatwasser is niet altijd een zuinige vaatwasser.

Een laag energieverbruik en waterverbruik bij een kleine vaatwasser maakt de kleine vaatwasmachine ook meer milieuvriendelijk.

Snelheid
Een voordeel van een mini vaatwasser waar je misschien minder snel aan denkt is de duur van het vaatwasprogramma. Hoewel ook dit net altijd het geval is kun je wel stellen dat een kleine vaatwasser over het algemeen sneller klaar is met de vaat.En dat is weer handig als je snel schobe vaat nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld bij een vaatwasser voor koppen en schotels op een kantoor.

Verplaatsen
En tenslotte kun je een mini vaatwasser of andere kleine vaatwasser natuurlijk veel makkelijker verhuizen en verplaatsen dan een grote vaatwasmachine. Handig bij een verhuizing, maar vooral ook bij gebruik in een caravan, boot of ander vakantie onderkomen. 

Kijk op het bovenstaande overzichten voor deze beste kleine vaatwasser en andere goede grote en kleine vaatwassers tegen een lage prijs bij de beste winkels.Samenvatting:
Een single of tweepersoons huishouden heeft geen grote vaatwasser nodig, maar ook in zo'n klein huishouden is er ook weinig zin om met de hand de vaat te doen. Gelukkig zijn er voor éénpersoons en tweepersoons prima kleine vaatwassers (mini vaatwasser, kleine vaatwasmachine, kleine afwasmachine), zoals de Bosch SKS62E32EU, de beste kleine vaatwasser en de beste vaatwasser voor een klein gezin (1 of 2 personen). In het overzicht bovenaan staan nog meer van deze kleine vaatwassers / mini vaatwassers.