Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koolmonoxidemelder

Redactie     11:53    


Het belang van een goede rookmelder kent iedereen wel. Maar de koolmonoxidemelder wordt vaak vergeten. En toch is het giftige koolmonoxide zeker zo gevaarlijk als brand, en kost koolmonoxide jaarlijks aan vele mensen het leven. Daarom kijken we hier naar de beste koolmonoxidemelder uit diverse tests.


Ben je op zoek naar de beste koolmonoxidemelder? Kijk dan naar de Alecto COA-26 die in diverse testen, onder andere van de Consumentenbond en Kieskeurig, lovende kritieken heeft gekregen. 

Bovendien is deze beste koolmonoxidemelder uit de test een heel betaalbare koolmonoxidemelder. Hier kun je deze beste koolmonoxidemelder goedkoop kopen.

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Koolmonoxide is reukloos en onzichtbaar. Je merkt het dus niet op, tot je onwel wordt. Vooral in de slaap is een koolmonoxidevergiftiging een groot risico. 

Er wordt dan ook aangeraden een koolmonoxidemelder bij een mogelijke bron van koolmonoxide aan te brengen. Extra koolmonoxidemelders, op bijvoorbeeld de slaapkamer of centraal in de hal zorgen voor extra veiligheid.

Beste koolmonoxidemelder: Alecto COA-26

De Alecto COA-26 is een goede betrouwbare en ook heel betaalbare koolmonoxidemelder die een luid geluidssignaal geeft (ruim 85 decibel) als er koolmonoxide wordt gemeten. De CO-waarde (de hoeveelheid koolmonoxide in de ruimte) wordt op een verlicht display aangegeven zodat deze altijd zichtbaar is. 

Ook het batterijniveau wordt altijd getoond. Bovendien geeft deze beste koolmonoxidemelder een signaal als de batterij leeg raakt.

De Alecto COA-26 wordt compleet geleverd met goede batterijen en een bodemplaat met schroeven en pluggen. De installatie gaat heel makkelijk.

Beste plaats koolmonoxidemelder

Bij de bron

Plaats in ieder geval een koolmonoxidemelder bij een mogelijke bron van koolmonoxide, zoals een CV-ketel, een HR-ketel, een combi-ketel of een boiler. Doe dat aan het plafond op minimaal 30 centimeter van iedere muur en op een horizontale afstand van 1 tot 3 meter van de mogelijke bron van koolmonoxide.

In een andere ruimte

In andere ruimtes kun je de koolmonoxidemelder het best op ooghoogte aan de muur hangen. Dat is de hoogte waarop je ademt, en koolmonoxide is geen gas dat opstijgt. Een koolmonoxidemelder in de slaapkamer kun je ook op slaaphoogte bevestigen.

Hang de koolmonoxidemelder niet bij een ventilator, ventilatierooster, airco, open raam, achter een gordijn, bij het fornuis of op een natte of stoffige plaats.

Kijk bij de bovenaan genoemde winkel voor de Alecto COA-26 en andere koolmonoxidemelders tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen koolmonoxidemeters


Onderwerp:
De beste koolmonoxidemelder uit de test is de Alecto COA-26. Dit is ook een behoorlijk goedkope koolmonoxidemelder en daarmee de beste koop. Onder andere de Consumentenbond en Kieskeurig waarderen deze koolmonoxide melder hoog. Hierboven alle informatie over deze beste koolmonoxide melder en tips voor het ophangen en gebruiken van een goede koolmonoxidemelder.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.