Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste koolmonoxidemelder

Een koolmonoxidemelder kun je alleen vertrouwen als deze betrouwbaar is. Daarom hier de beste koolmonoxidemelder. Deze is als veilige koolmonoxidemelder getest.


Het belang van een goede rookmelder kent iedereen wel. Maar de koolmonoxidemelder wordt vaak vergeten. En toch is het giftige koolmonoxide zeker zo gevaarlijk als brand, en kost koolmonoxide jaarlijks aan vele mensen het leven. Daarom kijken we hier naar de beste koolmonoxidemelder uit diverse tests.


Als veilige koolmonoxidemelder getest

Ben je op zoek naar de beste koolmonoxidemelder? Kijk dan naar de Alecto COA-26 die in diverse vergelijkende testen van koolmonoxidemelders lovende kritieken heeft gekregen. 

Bovendien is deze beste koolmonoxidemelder uit de test een heel betaalbare koolmonoxidemelder. 


Bij de bovenstaande aanbiedingen van koolmonoxidemelders vind je ook gecombineerde rook / koolmonoxide melders.

Hoe gevaarlijk is koolmonoxide?

Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Koolmonoxide is een reukloos en onzichtbaar gas. Je merkt het gas dus niet op, tot je onwel wordt. Vooral tijdens de slaap is een koolmonoxidevergiftiging een groot risico, je merkt het dan namelijk ook niet dat je duizelig wordt. 

Er wordt dan ook aangeraden een koolmonoxidemelder bij een mogelijke bron van koolmonoxide aan te brengen. Daarnaast zorgen koolmonoxidemelders, op bijvoorbeeld de slaapkamer of centraal in de hal zorgen voor extra veiligheid. 

Als je meerdere koolmonoxidemelders in huis installeert is het interessant om deze te koppelen. Alle melders slaan dan alarm als er één koolmonoxide meet. Bij de aanbiedingen vind je koppelbare koolmonoxidemelders.

Beste koolmonoxidemelder: Alecto COA-26

Hierboven vind je een link naar aanbiedingen van de Alecto COA-26. Een betrouwbare koolmonoxidemelder van nog geen 30 euro. Er zijn meer uitgebreide (slimme) koolmonoxidemelders, maar die kosten ook vele malen meer. Daarom testen we de Alecto COA-26 als beste koolmonoxidemelder / CO melder.

De Alecto COA-26 is een goede betrouwbare en ook heel betaalbare koolmonoxidemelder die een luid geluidssignaal geeft (ruim 85 decibel) als er koolmonoxide wordt gemeten. De CO-waarde (de hoeveelheid koolmonoxide in de ruimte) wordt op een verlicht display aangegeven zodat deze altijd zichtbaar is. 

Ook het batterijniveau wordt altijd getoond. Bovendien geeft deze beste koolmonoxidemelder een signaal als de batterij leeg raakt.

De Alecto COA-26 wordt compleet geleverd met goede batterijen en een bodemplaat met schroeven en pluggen. De installatie gaat heel makkelijk.
Informatie RTL Nieuws over koolmonoxide

Wat is de beste plaats voor een koolmonoxidemelder?

Maar als je een goede koolmonoxidemelder hebt, waar hang je die melder dan op?

Bij de bron

Plaats in ieder geval een koolmonoxidemelder bij een mogelijke bron van koolmonoxide, zoals een CV-ketel, een HR-ketel, een combi-ketel of een boiler. Doe dat aan het plafond op minimaal 30 centimeter van iedere muur en op een horizontale afstand van 1 tot 3 meter van de mogelijke bron van koolmonoxide.

In een andere ruimte

In andere ruimtes kun je de koolmonoxidemelder het best op ooghoogte aan de muur hangen. Dat is de hoogte waarop je ademt, en koolmonoxide is geen gas dat opstijgt. Een koolmonoxidemelder in de slaapkamer kun je ook op slaaphoogte bevestigen.

Hang de koolmonoxidemelder niet bij een ventilator, ventilatierooster, airco, open raam, achter een gordijn, bij het fornuis of op een natte of stoffige plaats.

Een ander woord voor een koolmonoxidemelder is een CO melder. of CO meter Ook de naam CO2 melder of CO2 meter kom je wel eens tegen, maar dit is een heel ander apparaat. CO2 is namelijk koolstofdioxide, het onschuldige gas dat we uitademen. Een CO2 meter meet de luchtkwaliteit.

Meer weten over het gevaar van koolmonoxide vergiftiging?

Alle informatie over koolmonoxide en CO vergiftiging vind je bij de koolmonoxide informatie van de brandweer. Met tips over de aanschaf van een CO melder, het plaatsen en het onderhoud van de koolmonoxidemelder en het herkennen van een koolmonoxidevergiftiging.


Kijk bij de bovenaan genoemde winkel voor de Alecto COA-26 en andere koolmonoxidemelders tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen koolmonoxidemeters


Onderwerp:
De beste koolmonoxidemelder uit de test is de Alecto COA-26. Dit is ook een behoorlijk goedkope koolmonoxidemelder en daarmee de beste koop. Hierboven alle informatie over deze beste koolmonoxide melder en tips voor het ophangen en gebruiken van een goede koolmonoxidemelder.