Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste externe harde schijf / portable harddisk

Redactie     11:48    


Ondanks de steeds groter wordende capaciteit van USB-sticks is een portable harde schijf nog steeds een veel goedkopere optie. Voor zo'n 60 euro heb je tegenwoordig al een goede externe 1 TB harde schijf en voor een 2 TB harde schijf hoef je ook nog maar zo'n 80 euro te betalen. Daarom kijken we hier naar de beste portable harde schijven uit de test.


Wil je een overzicht van alle goede harde schijven, en deze met elkaar vergelijken? Ook qua prijs? Kijk dan in het overzicht externet harde schijven. Daar vind je meer dan 600 externe harde schijven die je op tal van manieren kan selecteren. Je vindt daar ook veel reviews en ervaringen met al deze harde schijven.

Beste portable harde schijf: WD Elements Portable

Voor minder dan 55 euro heb je de WD Elements Portable met 1 TB (1.000 GB) aan opslagruimte. Een lage prijs  per GB, en mede daarom de meest verkochte externe harde schijf van dit moment. En is 1 TB niet voldoende? Voor slechts 2 tientjes meer heb je de 2 TB versie (zie Beste Harde Schijf Kopen hierboven).

Er zijn ook versies van 500 GB en 3 TB van deze beste portable harde schijf te koop.


Natuurlijk is zo'n harde schijf wat groter dan een USB-stick, maar een formaat van nauwelijks meer dan 8 bij 11 centimeter, een dikte van 2,1 centimeter en een gewicht van 234 gram is dit een apparaatje dat je zo in je zak steekt. En deze portable harde schijf is net zo makkelijk in het het gebruik als een USB-stick want ook deze prik je gewoon in de USB-poort, waar hij ook de stroom vandaan haalt.

Deze beste portable harde schijf is plug and play. Dat betekent dat hij zonder installatie werkt op een Windows computer.

Op een Mac werkt deze portable harde schijf ook. Je hoeft hem dan alleen even te formatteren.

USB 3.0 wordt ondersteund zodat je zelfs video's in een paar seconden overzet van je computer naar portable schijf en omgekeerd.

Heeft deze beste portable harde schijf van WD (Western Digital) dan geen nadelen? Ja, het is jammer dat deze externe harddisk geen hardware-encryptie met wachtwoordbeveiliging kent. Voor een portable gegevensdrager is dat wel zo veilig.

Kijk op het bovenstaande keuzehulp op Beste Harddisk Kopen voor meer informatie en prijzen van deze en andere goede externe (en interne) harde schijven.

Zie ook: Meer testen externe harde schijven


Onderwerpen:
Beste portable harde schijf test, beste externe harde schijf, wd elements portable beste externe harddisk test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.