Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test kinderfietshelmen (beste fietshelm kind)

 

Zoek je de beste fietshelm voor een kind? Hieronder vind je de beste fietshelmen voor kinderen volgens een grote Duitse test.

Beste fietshelm kinderen test


Wat is de beste fietshelm voor een kind? Hier informatie over een vergelijkende test van kinderfietshelmen. Met de beste fietshelm voor kinderen en diverse afraders als je een kinderfietshelm zoekt.


In Nederland wordt steeds vaker door kinderen van een fietshelm gebruik gemaakt. Heel verstandig, want kinderen willen nogal eens met de fiets vallen en met een fietshelm kun je daarbij naar hoofdletsel voorkomen. 

In Duitsland is men daar beter van bewust dan in Nederland, want daar fietsen bijna alle kinderen (en volwassenen) met een fietshelm. Deze test van fietshelmen voor kinderen is dan ook in Duitsland uitgevoerd.

Aanbiedingen goede fietshelmen

Kijk voor de beste winkels om een fietshelm te kopen op Beste Fietshelm Kopen. Bij de daar aanbevolen winkels vind je goede fietshelmen voor kinderen en volwassenen tegen een lage prijs.

Tip: Of kijk bij de fietshelm aanbiedingen voor aanbiedingen en alle informatie over meer dan 1.000 fietshelmen voor een meisje of jongen.

Hieronder kijken we naar de beste fietshelmen voor kinderen uit de fietshelm test.

Beste fietshelm baby en peuter

Voor kleine kinderen tot 5 jaar komen drie helmen als beste fietshelm uit de test. Het betreft de Abus Anuky, de Nutcase Little Nutty en de Alpina Ximo Flash. Deze beste fietshelmen voor een kind zijn er niet alleen voor als een kind zelf fietst, maar ook als een kindje (zoals een baby) als passagier mee gaat op de fiets. Ook dan kan er namelijk gevallen worden en is het dragen van een fietshelm voor een kind sterk aan te raden.

Abus Anuky fietshelm baby / klein kind

De Abus Anuky is ontwikkeld voor baby's en kleine kinderen. Deze beste fietshelm voor baby en kleine kind is er in de maten S (hoofdomtrek 46 - 52 cm) en M (hoofdomtrek 52 - 57 cm).

Door zijn vorm beschermt deze helm niet alleen de schedel maar ook het gezicht, de slapen en de nek. 3 luchtinlaten en 3 luchtuitlaten zorgen voor een goede luchtcirculatie binnen de fietshelm. Extra veilig is de LED verlichting (te bedienen via een draaiknop) en de grote reflectoren. Via een draaiknop is deze beste kinderfietshelm heel makkelijk om maat af te stellen.

Beste fietshelm kind test


Nutcase Little Nutty fietshelm klein kind

De Amerikaanse Nutcase Little Nutty fietshelm is een coole kinderhelm die ook zeer geschikt is als skeelerhelm en skatehelm. Door het draairing systeem past deze kinderhelm op ieder kinderhoofd t/m een jaar of vijf. De buitenkant is hard en 8 luchtgaten zorgen voor een aangenaam klimaat binnen de helm.

Beste fietshelm kind test

Alpina Ximo Flash kinderfietshelm

Ook de Alpina Ximo Flash is een goede veilige fietshelm voor kinderen. Deze kinderhelm is in vele kleuren en design verkrijgbaar. 

Beste fietshelm kind vanaf 5 jaar

Bij de fietshelmen voor kinderen vanaf 5 jaar haalde de Bell Sidetrack, de Alpina Carapax Jr Flash. de Limar 242 en de Cratoni Akino de hoogste score. 

Limar fietshelm kind

Dit zijn allemaal goede veilige fietshelmen voor een kind. De Limar 242 is kinderfietshelm is een echte fietshelm voor kinderen, met een speciale print voor kinderen (bijvoorbeeld een Cars fietshelm of een kinderfietshelm met andere speelse print), maar ook met led verlichting achterop de fietshelm zodat je in het donker of bij slecht zicht extra beschermd bent op je fiets.


Beste fietshelm kind Limar

Beste fietshelm kind LimarOok kunnen de kinderen bij deze fietshelm een insecten netje gebruiken dat zich voorop de kinderfietshelm bevindt (niet cool? dan gebruik je hem niet). Ook het kinbandje tegen irritatie en wasbare pads binnenin de fietshelm zijn pluspunten van deze beste fietshelm voor kinderen. Kijk bij bovenstaande link voor de aanbiedingen van deze beste fietshelm kind.

De andere beste fietshelmen voor een kind uit de kinder fietshelm test zijn minder kinderachtig bedrukt en daarmee beter geschikt voor wat oudere kinderen die Cars of de octopus op bovenstaande Limar fietshelm voor kinderen niet meer zien zitten.

Alpina fietshelm kind


Alpina Carapax fietshelm kind


De andere beste kinderfietshelmen uit de fietshelm test, van Bell en Alpina, zien er uit als een coole fietshelm zoals wielrenners, mountainbikers en BMX rijders deze gebruiken.  

Kijk bij de aanbiedingen fietshelmen kinderen voor deze beste kinderhelmen voor op de fiets tegen de laagste prijs.

Afraders

Drie kinderhelmen uit de test worden afgeraden omdat ze veel polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) in de riempjes of voering bevatten. Deze stoffen zijn mogelijk kankerverwekkend Het betreft de Giro Scamps Mips, de Abus Scraper Kid en de Melon Urban Active fietshelmen voor kinderen. Twee kinderfietshelmen, de O’Neal Dirt Lid Kids en wederom de Melon Urban Active zitten niet stevig op het hoofd en kunnen daarom worden verloren, bijvoorbeeld bij een crash.

Goede merken fietshelm kind

Zoek je een fietshelm voor een jongen of een fietshelm voor een meisje? Dit zijn goede merken fietshelmen voor kinderen.

Abus fietshelm kind

Abus maakt fietshelmen voor kinderen van alle leeftijden. Naast de bovenstaande best geteste Abus Anuki fietshelm zijn dan onder andere de Abus Smiley, Smooty, Mount, YouDrop en Youn. 

Naast standaard vormgegeven kinderhelmen betreft het kinderfietshelmen gebaseerd op een motorhelm of mountainbikehelm. Abus fietshelmen voor een kind zijn veilige kinderfietshelmen, met reflectoren en geïntegreerde verlichting zodat een kind ook bij slecht licht veilig kan fietsen.

Op het bovenaan genoemde Beste Fietshelm Kopen vind je aanbiedingen van al deze Abus fietshelmen.

Nutcase kinderfietshelm

Ook de Amerikaanse fietshelm specialist Nutcase heeft een heel groot en breed assortiment kinderhelmen voor op de fiets. Het zijn mooie maar tevens veilige fietshelmen. 

Deze kinder fietshelmen van Nutcase zijn er voor jongens en meisjes in zowel kleurige prints als een meer klassieke kleur. Ook deze kinderfietshelmen zijn voorzien van verlichting die in de helm geïntegreerd is.

Deze Nutcase fietshelmen zijn er voor meisjes en jongens van alle leeftijden. Van een baby tot een tiener. Je vindt al deze Nutcase kinderfietshelmen bij de fietshelm aanbiedingen op het bovenaan genoemde Beste Fietshelm Kopen.

Bobike fietshelm kinderen

Bobike is vooral bekend om zijn kinderzitjes voor op de fiets. Maar Bobike maakt ook heel goede kinderfietshelmen. Vooral de Bobike Go is een populaire fietshelm voor kinderen. Dit is een comfortabel zittende kinderfietshelm met goede ventilatie en een Easy Lock systeem waarmee je de kinder fietshelm makkelijk op je juiste maat kan afstellen.

Andere goede Bobike fietshelmen voor meisjes en jongens zijn de Bobike Plus en Bobike Exclusive Plus fietshelm. Je vindt ze bij de aanbiedingen bovenaan.


Kijk op het bovenaan genoemde Beste Fietshelm Kopen voor de aanbevolen aanbieders van deze en andere fietshelmen.

Zie ook: 
Foto bovenaan: Abus Anuky fietshelm kind


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste fietshelmen kinderen uit de beste fietshelm test die in Duitsland is gehouden. Het betreft de beste fietshelm voor kinderen van diverse leeftijden zoals de beste fietshelm voor een kleuter, de beste fietshelm voor een peuter en de beste fietshelmen uit de test voor oudere kinderen. Alle beste kinderfietshelmen vind je hier boven.

Deze fietshelm test is in 2016 uitgevoerd maar nog steeds actueel.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *