Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test kinderfietshelmen (beste fietshelm kinderen)

Redactie     10:08    


Wat is de beste fietshelm voor kinderen? Hier informatie over een vergelijkende test van kinderfietshelmen. Hier informatie over de beste kinderfietshelm en diverse afraders.


In Nederland wordt steeds vaker door kinderen van een fietshelm gebruik gemaakt. Heel verstandig, want kinderen willen nogal eens met de fiets vallen en met een fietshelm kun je daarbij naar hoofdletsel voorkomen. In Duitsland is men daar beter van bewust dan in Nederland, want daar fietsen bijna alle kinderen (en volwassenen) met een fietshelm. Deze test is dan ook uitgevoerd door Stiftung Warentest, de Duitse consumentenbond.

Kijk voor de beste winkels om een fietshelm te kopen op Beste Fietshelm Kopen. Bij de daar aanbevolen winkels vind je goede fietshelmen voor kinderen en volwassenen tegen een lage prijs.

Beste fietshelm peuter en kleuter

Voor kleine kinderen tot 5 jaar komen drie helmen als beste fietshelm uit de test. Het betreft de Abus Anuky, de Nutcase Little Nutty en de Alpina Ximo Flash. 

Abus Anuky

De Abus Anuky is ontwikkeld voor baby's en kleine kinderen. Deze helm is er in de maten S (hoofdomtrek 46 - 52 cm) en M (hoofdomtrek 52 - 57 cm).

Door zijn vorm beschermt deze helm niet alleen de schedel maar ook het gezicht, de slapen en de nek. 3 luchtinlaten en 3 luchtuitlaten zorgen voor een goede luchtcirculatie binnen de fietshelm. Extra veilig is de LED verlichting (te bedienen via een draaiknop) en de grote reflectoren. Via een draaiknop is deze beste kinderfietshelm heel makkelijk om maat af te stellen.Nutcase Little Nutty 

De Amerikaanse Nutcase Little Nutty fietshelm is een coole kinderhelm die ook zeer geschikt is als skeelerhelm en skatehelm. Door het draairing systeem past deze kinderhelm op ieder kinderhoofd t/m een jaar of vijf. De buitenkant is hard en 8 luchtgaten zorgen voor een aangenaam klimaat binnen de helm.


Ook de Alpina Ximo Flash is een goede veilige fietshelm voor kinderen. Deze kinderhelm is in vele kleuren en design verkrijgbaar. 

Beste fietshelm kinderen vanaf 5 jaar

Bij de fietshelmen voor kinderen vanaf 5 jaar haalde de Cratoni Akino, de Bell Sidetrack, de Alpina Carapax Jr Flash en de Limar 242 de hoogste score. Kijk bij de aanbiedingen fietshelmen kinderen voor deze beste kinderhelmen voor op de fiets tegen de laagste prijs.

Afraders

Drie kinderhelmen uit de test van de Duitse consumentenbond worden afgeraden omdat ze veel polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) in de riempjes of voering bevatten. Deze stoffen zijn mogelijk kankerverwekkend Het betreft de Giro Scamps Mips, de Abus Scraper Kid en de Melon Urban Active fietshelmen voor kinderen. Twee kinderfietshelmen, de O’Neal Dirt Lid Kids en wederom de Melon Urban Active zitten niet stevig op het hoofd en kunnen daarom worden verloren, bijvoobeeld bij een crash.

Kijk op het bovenaan genoemde Beste Fietshelm Kopen voor de aanbevolen aanbieders van deze en andere fietshelmen.

Deze fietshelm test is in 2016 uitgevoerd
Meer testen van fietshelmen


Foto bovenaan: Abus


Samenvatting:
Hierboven vind je de beste fietshelmen kinderen uit de beste fietshelm test van Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond). Het betreft de beste fietshelm voor kinderen van diverse leeftijden zoals de beste fietshelm voor een kleuter, de beste fietshelm voor een peuter en de beste fietshelmen uit de test voor oudere kinderen. Alle beste kinderfietshelmen vind je hier boven.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.