Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Pro-Ject platenspelers: beste platenspeler en beste koop in de test

Pro-Ject platenspelers zijn de beste platenspeler of beste koop in de meeste testen. Hier informatie over ProJect platenspelers en aanbiedingen van de beste winkels om goedkoop zo'n platenspeler te kopen

Pr-ject platenspelers: beste platenspelen test beste koop

Pro-Ject is HET merk voor platenspelers. Keer op keer wordt er een Pro-Ject platenspeler als beste platenspeler en/of beste koop getest. Zoals de Pro-ject Debut Pro (EISA Award 2021-2022 Beste Koop), de Pro-Ject Juke Box E (beste platenspeler What HiFi) en de Pro-Ject Essential III (EISA Award), en dat is nog maar een greep uit de awards en bekroningen. 

Daarom hier aandacht voor de beste platenspelers van de platenspeler specialist Pro-Ject uit Oostenrijk.

Kijk bij de aanbiedingen van Pro-Ject platenspelers om deze draaitafel of andere Pro-Ject platenspelers goedkoop te kopen.

Pro-ject Debut Pro

De nieuwste, maar helaas ook de duurste, van de Pro-ject platenspelers die we hier bespreken is de Pro-ject Debut Pro die door de EISA als beste koop is getest. Deze Project platenspeler is een verbeterde versie van de Pro-ject Debut die op vele punten is gemoderniseerd.

Beste koop Project platenspeler

Beste koop test: Pro-ject Debut Pro platenspeler


Pro-ject noemt deze beste platenspeler uit de test een instapmodel, maar dan wel een instapmodel voor audiofielen, want dit is een platenspeler van zeer hoge kwaliteit. Met bijvoorbeeld een carbon aluminium toonarm uit één stuk.

pro-ject platenspeler test

Carbon aluminium toonarm platenspeler Pro-Ject
 

De toonarm beschikt over een samen met Ortofon ontwikkeld Pick-IT Pro naald die zorgt voor een levendiger en robuuster geluid met een groot dynamisch bereik. De AC-aandrijfmotor is bij de Debut Pro gescheiden van het hoofdchassis door een gedempte montageplaat. Deze plaat isoleert de motor en houdt deze waterpas voor een betere stabiliteit.

Onder het zware aluminium hoofdplateau zit een tweede plateau dat gemonteerd is in een hoofdlager met bronzen bus. De ring van TPE-demping wordt door een stabiliserende ring van aluminium op zijn plaats gehouden. Dit dempt de resonanties.

Platenspeler Project

Pro-Ject platenspeler beste koop test


De Pro-ject Debut Pro is een platenspeler van zeer hoge kwaliteit, maar ondanks de EISA Award voor Beste Value (beste koop) toch best prijzig. Hieronder staan de Pro-ject platenspeler die eerder tot beste koop werden uitgeroepen en goedkoper zijn dan de Pro-ject Debut Pro.


Pro-ject Essential III platenspeler

De Pro-ject Essential III platenspeler heeft een jaar eerder de EISA Award gewonnen als beste koop bij de platenspelers. HiFi-tijdschriften uit 25 landen kozen voor deze platenspeler als beste koop!


Platenspeler project

Pro-ject platenspeler Essential III


De Essential II was al een heel goede platenspeler, maar de Pro-ject Essential III kent nog eens vele verbeteringen. Deze beste platenspeler voor je geld levert een prachtig geluid.

Kijk bij de aanbiedingen Pro-ject Essential III platenspelers waar je deze beste platenspeler in Nederland goedkoop online kunt kopen.


Pro ject platenspeler

Essential III platenspeler Pro-Ject

Dat de platenspeler nog lang niet uitontwikkeld is bewijst Pro-ject met de Essential III. Deze beste koop is  voorzien van een diamant gesneden, aluminium aandrijfrol en een resonantie geoptimaliseerde MDF chassis. 

Ten opzichte van zijn voorganger beschikt de precisie lager over aanzienlijke lagere toleranties. Een hoogwaardige OM10 element zorgt voor een levendig, evenwichtig en krachtig geluid. Dit element is af fabriek gemonteerd in de veelgeprezen aluminium toonarm.


Platenspeler beste koop Project

Pro-Ject pick up arm platenspeler


Ook op het gebied van materialen en design is de Pro-ject Essential platenspeler verbeterd. Het 30cm draaiplateau en het houten console zijn nu uitgevoerd in hoogwaardig MDF en met hoogglans lak afgewerkt. Ook mooi, en bovendien verantwoordelijk voor een nog preciezere gelijkloopis de diamant geslepen aluminium motorpoelie.

pick up project
Pro-ject Essential rode platenspeler


Deze beste platenspeler voor je geld is verkrijgbaar in de kleuren hoogglans pianozwart, rood en wit, en wordt geleverd met een Connect-it E rca interconnect en stofkap.Pro-Ject Juke Box E platenspeler

What*HiFi testte de Pro-Ject Box E platenspeler met de maximale 5 sterren. Op het oog is de Pro-Ject Juke Box een zeer eenvoudige platenspeler. Maar schijn bedriegt. 

Het simpele uiterlijk is een gevolg van de zeer strakke vormgeving. De hoogglans kast bevat nauwelijks knoppen of meters. Overbodige bling bling is weggelaten. Bij deze platenspeler draait het om zo mooi mogelijke muziek.

Pro ject pick up platenspeler
Pro ject pick up platenspeler Juke Box EDat de Pro-Ject Juke Box E helemaal van deze tijd is, dat kun je zien aan de Bluetooth ondersteuning. De muziek van je smartphone of tablet kun je zo ook draadloos via de speakers van de platenspeler afspelen. Zo kun je ook van muziek genieten als je even geen vinyl plaat op wilt zetten. Deze speakers moet je wel met een draadje aansluiten.

Beste platenspeler test Pro Ject

Pick up naald Pro-Ject platenspeler


Om de bediening makkelijk te maken beschikt de Juke Box platenspeler wel over een klein display. Hierop kun je de afspeelbron en het volumeniveau aflezen. Het geluidsniveau kun je via de knop aan de voorkant regelen, maar je kunt ook gebruik maken van de afstandsbediening.

Beste platenspeler Pro Ject pick up

Pro-ject platenspeler display


De platenspeler beschikt over een ingebouwde versterker en drie analoge en digitale uitgangen. Via de line-ingang kun je een cd-speler of televisie koppelen. Hij wordt helemaal gebruiksklaar geleverd, inclusief het Ortofon OM5e-element, je moet zelf alleen nog voor speakers te zorgen. Voor een stofkap is ook gezorgd.

project platenspeler

Uitgangen en aansluitingen Pro-Ject platenspeler


Bij de bovenstaande aanbiedingen van Pro-Ject platenspelers kun je de adviesprijs van deze beste platenspeler en andere goede Pro-Ject platenspelers vinden. Of kijk bij alle platenspeler testen voor meer tests.

Zie ook:


Onderwerp:
Pro-ject is een fabrikant van platenspelers waarvan de pick ups keer op keer als beste platenspeler uit de test komen als er platenspelers worden getest. Hierboven vind je informatie over drie Project platenspelers die alle drie (in verschillende jaren) als beste koop zijn getest. Het betreft de Pro-ject Debut Pro (beste koop 2021-2022), de Pro-ject Juke Box E platenspeler en de Pro-ject Essential III pick-up. 
 Meer van die goede Project platenspelers vind je bij de Pro Ject platenspeler aanbiedingen eerder op deze pagina.


Een reactie posten

0 Reacties