Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Resultaten test afwaswasmiddelen schrikbarend. Aldi heeft beste afwasmiddel

 


Ondanks de populariteit van vaatwassers worden er nog heel veel flesjes vaatwasmiddel verkocht. Reden voor de Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond) om de vaatwasmiddelen te testen. Una van Aldi bleek het beste afwasmiddel, maar daarachter waren de resultaten schrikbarend.


Van de 26 afwasmiddelen waren er maar 2 die een goed scoorde, namelijk Una van Aldi en het afwasmiddel van Pril dat in Nederland niet verkrijgbaar is. Kijk op hun website Test.de voor de testresultaten van alle 26 vaatwasmiddelen (betaalde PDF).

Allergische reactie

Dat 24 van de 26 geteste afwasmiddelen geen goedkeuring krijgen hoeft niet te betekenen dat ze niet schoon wassen. 19 van de producten bevatten  methylisothiazolinone, een conserveermiddel dat allergie├źn kan veroorzaken. Als iemand met deze allergie in contact komt met het onverdunde middel kan deze huiduitslag krijgen. Het is overigens makkelijk checken of het afwasmiddel dat je gebruikt dit conserveermiddel bevat, het staat namelijk op het etiket gewoon als methylisothiazolinone bij de ingredi├źnten vermeld.

Maar ook op het schoonmaken was vaak wat aan te merken. Zo reinigen slechts 10 van de 26 vaatwasmiddelen streeploos. Bij de slechtste producten bleven zelfs dikke vette strepen plakken.

Vaatwasmiddelen met concentraten wassen het best

15 testers testte gedurende 20 weken 26 afwasmiddelen op onder andere 12.400 vuile borden. Het viel daarbij op dat de vaatwasmiddelen met concentraten het best presteerden. Vergeleken met de klassieke, sensitiv en eco vaatwasmiddelen bevatten de afwasmiddelen met concentraten minder water en meer actieve en ontvettende stoffen. Sommige van de afwasmiddelen gebruiken ook speciale enzymen die zetmeelrijke en hardnekkige resten van rijst en pasta kunnen scheuren en afbreken.

Met de beste afwasmiddelen konden probleemloos 40 borden worden gewassen. De ecologisch verantwoorde afwasmiddelen waren na 15 borden al niet meer effectief.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.