Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koptelefoon: EISA Award 2018 - 2019 voor Sennheiser

Redactie     15:35     No comments


Ben je op zoek naar een geweldig goede koptelefoon? Dan is de Sennheiser HD 660 S de beste keuze. Dit is als beste koptelefoon de winnaar van de EISA Award 2018 - 2019.

De HD 660S is de opvolger van de HD 650 die meer dan 10 jaar de meest populaire hoofdtelefoon bij veeleisende muziekliefhebbers was. Maar technieken worden steeds beter, dus het was tijd voor een nieuw, verbeterd model, dat werd de Sennheiser HD 660 S.

>>> TIP: Kijk bij de best geteste koptelefoons voor de specificaties en prijs van deze en andere best geteste koptelefoons, of kijk op Beste Koptelefoon Kopen voor de goedkoopste aanbieders van alle goede koptelefoons.

Sennheiser HD 660 S: Verbeterde versie van de HD 650

Het design

Qua uiterlijk verschilt deze beste koptelefoon uit de tests niet veel van zijn voorganger. Met zijn grote oorkussens, de verstelbare metalen beugel, de scharnieren tussen deze beugel en de driverbehuizingen, de twee kussens aan de binnenkant van de hoofdband, de gedegen afwerking. De beide koptelefoons zijn bijna als druppels water, maar er zijn ook qua uiterlijk verbeteringen doorgevoerd. De matte afwerking oogt wat moderner, en de scharnieren zijn steviger dan bij het oude model, en dus minder kwetsbaar.Beter draagcomfort bij lang dragen

Maar de belangrijkste verschillen hebben natuurlijk betrekking op het geluid en het draagcomfort. Voor wat betreft dat comfort: De oordruk van de HD 660 S is stevig, maar niet onaangenaam zoals bij de 650 wel eens het geval is als je de koptelefoon wat langer draagt.

Verbeterd geluid

Het geluid is zeer ruimtelijk en natuurgetrouw, evenwichtig en gedetailleerd. Hiervoor zorgen de open klankkast en het brede frequentiebereik van 10 tot 41.000 Hertz. De bastonen komen wat strakker over dan bij de Sennheiser HD 650 en waar het geluid van die hoofdtelefoon wel eens wollig overkwam is het nu verbeterd. Ook hoor je meer details bij veel instrumenten.Maar mede door die open klankkast is dit wel echt een koptelefoon voor thuis. Je hoort buiten namelijk te veel omgevingsgeluid, en omgekeerd horen de omstanders teveel van jouw muziek. Ook is deze koptelefoon met een impedantie van 150 Ohm niet geschikt voor gebruik met een smartphone, tenzij je een hoofdtelefoonversterker gebruikt.

Audiofielen zullen blij zijn met de gebalanceerde 4,4 mm Pentaconn-stekker die je in plaats van de 6,3 mm jack of 3,5-mm adapter kunt gebruiken. Deze nieuwe standaard op het gebied van hoofdtelefoonversterking komt nog maar op een handjevol koptelefoons voor.


Kijk bij de bovenaan genoemde best geteste koptelefoons voor de actuele winkelprijs van deze beste koptelefoon 2018 - 2019.

Zie ook: Alle testen koptelefoons

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.