Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

EISA Award voor de Sennheiser koptelefoon

Review van de Sennheiser HD 660S. Deze Sennheiser hoofdtelefoon is als beste koptelefoon getest door de EISA. Ook hebben we aanbiedingen van deze en andere Sennheiser koptelefoons.
 

Ben je op zoek naar een geweldig goede koptelefoon? Dan is de Sennheiser HD 660 S de beste keuze. Deze Sessheiser koptelefoon was een tijdje terug de beste koptelefoon bij de EISA Awards en behoort nog steeds tot de aller beste koptelefoons die er te koop zijn.

De Sennheiser HD 660S is de opvolger van de Sennheiser HD 650 die meer dan 10 jaar de meest populaire hoofdtelefoon bij veeleisende muziekliefhebbers was. Maar technieken worden steeds beter, dus vond Sennheiser het tijd voor een nieuw, verbeterd model, dat werd de Sennheiser HD 660 S.


Hieronder lees je een review van deze beste koptelefoon uit de test.

>>> TIP: Ligt de aanschaf van deze beste Sennheiser koptelefoon boven je budget? Kijk dan bij de  andere best geteste koptelefoons voor meer beste koptelefoons uit de test.

Sennheiser HD 660 S koptelefoon: Verbeterde versie van de HD 650

Het design

Qua uiterlijk verschilt deze beste koptelefoon uit de tests niet veel van zijn voorganger. Met zijn grote oorkussens, de verstelbare metalen beugel, de scharnieren tussen deze beugel en de driverbehuizingen, de twee kussens aan de binnenkant van de hoofdband, de gedegen afwerking. 

De beide Sennheiser koptelefoons zijn op het oog bijna gelijk als druppels water, maar er zijn ook qua uiterlijk verbeteringen doorgevoerd. De matte afwerking van de Sennheiser HD 660S oogt wat moderner, en de scharnieren zijn steviger dan bij het oude model, en dus minder kwetsbaar.Beter draagcomfort bij lang dragen

Maar de belangrijkste verschillen hebben natuurlijk betrekking op het geluid en het draagcomfort. Voor wat betreft dat comfort: De oordruk van de Sennheiser HD 660 S koptelefoon is stevig, maar niet onaangenaam zoals bij de 650 wel eens het geval is als je de koptelefoon wat langer draagt.

Verbeterd geluid

Het geluid van deze beste Sennheiser koptelefoon is zeer ruimtelijk en natuurgetrouw, evenwichtig en gedetailleerd. Hiervoor zorgen de open klankkast en het brede frequentiebereik van 10 tot 41.000 Hertz. De bastonen komen wat strakker over dan bij de Sennheiser HD 650 en waar het geluid van die hoofdtelefoon wel eens wollig overkwam is het nu verbeterd. Ook hoor je bij deze Sennheiser koptelefoon meer details bij veel instrumenten.Maar mede door die open klankkast is de Sennheiser HD 6660S echt een koptelefoon voor thuis. Je hoort buiten namelijk te veel omgevingsgeluid, en omgekeerd horen de omstanders teveel van jouw muziek. 

Ook is deze Sennheiser koptelefoon met een impedantie van 150 Ohm niet geschikt voor gebruik met een smartphone, tenzij je een hoofdtelefoonversterker gebruikt.

Audiofielen zullen blij zijn met de gebalanceerde 4,4 mm Pentaconn-stekker die je in plaats van de 6,3 mm jack of 3,5-mm adapter kunt gebruiken. Deze nieuwe standaard op het gebied van hoofdtelefoonversterking komt nog maar op een handjevol koptelefoons voor.Sennheiser koptelefoons

Sennheiser is een fabrikant van audio apparatuur uit Duitsand dat vooral bekend staat om zijn zeer goede hoofdtelefoons en microfoons. Sennheiser maakt alle soorten koptelefoons voor consumenten, artiesten, producers en andere audio professionals. Er is een heel brede keuze uit alle soorten Sennheiser koptelefoons zoals in-ear koptelefoons, over-ear koptelefoons, headsets en oordopjes. Dat alles zowel bradraad als draadloos.

Sennheiser heeft goede hoofdtelefoons voor algemeen gebruik, maar er zijn ook specifieke Sennheiser koptelefoons voor gaming, TV kijken, sport en muziek. Er zijn Sennheiser hoofdtelefoons voor DJ's, live optredende artiesten, theater, voor in de opname studio en voor televisie en video opnames.

De zeer goede geluidskwaliteit is de belangrijkste pijler onder het succes van Sennheiser koptelefoons. Een Seinheiser koptelefoon biedt een uitstekend geluid met een breed frequentiebereik met zowel hohge tonen als diepe bassen in de beste kwaliteit. Ook wordt de geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie van een Sennheiser koptelefoon veel geroemd.


Kijk bij de bovenaan genoemde link naar de Sennheiser HD 660S voor de actuele winkelprijs van deze winnaar van de EISA Award voor beste koptelefoon, of kijk bij het daar genoemde Beste Koptelefoon Kopen als deze beste koptelefoon uit de testje wat te prijzig is.

Zie ook: Alle testen koptelefoons


Samenvatting:
De Sennheiser HD 660 S heeft enkele jaren terug de EISA Award voor beste koptelefoon gewonnen. De  Sennheiser HD 660 S is de opvolger van de  Sennheiser HD 650 die ruim 10 jaar aan de top heeft gestaan. Dit is de beste koptelefoon, een hoofdtelefoon uit het beste segment.


Een reactie posten

0 Reacties