Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste vriezer voor in de schuur of garage

 

Kijk hier voor de beste vriezer die je in de schuur of garage kunt plaatsen. Veel vriezers zijn daar niet voor geschikt.

Beste vriezer voor in de schuur

Niet iedere vriezer is even geschikt voor plaatsing in de schuur of garage. Een vriezer heeft in de schuur namelijk met veel meer temperatuurschommelingen te maken dan in huis. En het klinkt onlogisch, maar niet alleen te warme temperaturen maar ook te koude temperaturen kunnen problematisch zijn voor de werking een vriezer. 

Hier kijken we naar vriezers die goed blijven presteren bij zowel hoge als lage temperaturen. Dit zijn de beste vriezers voor in de schuur, garage en andere niet of slecht geïsoleerde ruimtes.

Hieronder vind je deze beste vriezer voor schuur of garage en geven we meer informatie over de aanschaf van een geschikte vrieskist voor de schuur of vrieskast voor de schuur.

Dit zijn de beste vriezers voor schuur en garage

Kijk bij de vriezers geschikt voor temperaturen onder de min 15 voor de actuele winkelprijzen en alle specificaties voor alle goede vriezers die geen problemen hebben met temperaturen ver onder het vriespunt of met juist heel warme temperaturen.

Zelfs temperaturen in de ruimte die lager zijn dan min 15 graden zijn voor deze vriezers geen probleem.

Vriezers geschikt voor extreme temperaturen

De meeste andere vriezers hebben al een probleem in een ruimte met een temperatuur onder de 16 graden, en zelfs voor de koudste klimaatklasse (SN) geldt een minimum temperatuur van 10 graden Celsius. 

Hoe gematigd deze temperaturen ook zijn, het zijn voor een vriezer extreme temperaturen. Hou er rekening mee dat de temperaturen in een onverwarmde schuur of garage lang niet zo extreem zijn als er buiten. 

In een schuur zal het normaal gesproken niet vriezen, maar met bovenstaande vriezers zit je absoluut aan de veilige kant.

De klimaatklasse van een vriezer

Hoe goed een koelkast of vriezer tegen hoge of lage temperaturen kan, kun je aflezen aan de klimaatklasse van de vriezer of koelkast. Omdat het in een ruimte als een schuur of garage normaal gesproken niet in de buurt van het vriespunt komt is de minimum temperatuur van de strengste klimaatklasse (SN) gesteld op +10 graden en de maximum temperatuur op +32 graden. 

Koelkasten en vriezers met klimaatklasse SN kunnen overweg met temperaturen onder de 10 graden en boven de 32 graden. Hieronder vind je de vriezers met deze klimaatklasse.


Deze vriezers zijn dus minder goed tegen kou van buitenaf bestand dan de beste vriezers voor de schuur bovenaan, maar zullen onder normale omstandigheden ook in een schuur of garage goed functioneren.

Dat geldt niet voor vriezers met een andere klimaatklasse (N, ST of T). Deze kunnen niet tegen temperaturen onder de 16 graden, en dat wordt al snel als minimum temperatuur in een schuur of garage gehaald.

Een vriezer met klimaatklasse N, ST of T is dus niet geschikt voor de schuur!

Als het te koud is in een ruimte koelt de vriezer niet goed. Het kan zelfs in de vriezer warmer worden dan er buiten! Veel vriezers staken bij temperaturen onder de 5 graden zelfs helemaal hun werk! 

Kies daarom altijd voor een vriezer met klimaatklasse SN als je deze in de schuur of garage gaat plaatsen. Als het daar heel erg koud kan worden kun je het beste kiezen uit één van de vriezers die tegen strenge vorst kunnen in het overzicht bovenaan.


Zie ook: Alle testen van vriezers.

Foto: Lieberr vrieskast

Onderwerpen:
Wil je je vrieskast, vrieskist of andere vriezer in de schuur plaatsen? Kijk hier voor de vriezers geschikt voor schuur en garage voor een overzicht van vrieskisten, vrieskasten en andere vriezers die geen problemen hebben met vorst en met hoge temperaturen in de zomer.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *