Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste vriezer voor in de schuur of garage

Kijk hier voor de beste vriezer die je in de schuur of garage kunt plaatsen. Veel vriezers zijn daar niet voor geschikt.

Beste vriezer voor in de schuur

Niet iedere vriezer is even geschikt voor plaatsing in de schuur of garage. Een vriezer heeft in de schuur namelijk met veel meer temperatuurschommelingen te maken dan in huis. En het klinkt onlogisch, maar niet alleen te warme temperaturen maar ook te koude temperaturen kunnen problematisch zijn voor de werking een vriezer. 

Hier kijken we naar vriezers die goed blijven presteren bij zowel hoge als lage temperaturen. Dit zijn de beste vriezers voor in de schuur, garage en andere niet of slecht geïsoleerde ruimtes.

Hieronder vind je deze beste vriezer voor schuur of garage en geven we meer informatie over de aanschaf van een geschikte vrieskist voor de schuur of vrieskast voor de schuur.Dit zijn de beste vriezers voor schuur en garage

Kijk bij de vriezers geschikt voor temperaturen onder de min 15 voor de actuele winkelprijzen en alle specificaties voor alle goede vriezers die geen problemen hebben met temperaturen ver onder het vriespunt of met juist heel warme temperaturen.

Zelfs temperaturen in de ruimte die lager zijn dan min 15 graden zijn voor deze vriezers geen probleem.Wanneer is het te warm of te koud voor een vriezer?

De meeste andere vriezers hebben al een probleem in een ruimte met een temperatuur onder de 16 graden, en zelfs voor de koudste klimaatklasse (SN) geldt een minimum temperatuur van 10 graden Celsius. 

Hoe gematigd deze temperaturen ook zijn, het zijn voor een vriezer extreme temperaturen. Hou er rekening mee dat de temperaturen in een onverwarmde schuur of garage lang niet zo extreem zijn als er buiten. 

In een schuur zal het normaal gesproken niet vriezen, maar met bovenstaande vriezers zit je absoluut aan de veilige kant.De klimaatklasse van een vriezer

Hoe goed een koelkast of vriezer tegen hoge of lage temperaturen kan, kun je aflezen aan de klimaatklasse van de vriezer of koelkast. Omdat het in een ruimte als een schuur of garage normaal gesproken niet in de buurt van het vriespunt komt is de minimum temperatuur van de strengste klimaatklasse (SN) gesteld op +10 graden en de maximum temperatuur op +32 graden. 

Dit zijn de klimaatklassen voor een vriezer:

  • SN (Subnormaal): De vriezer is geschikt voor gebruik in een ruimte met een temperatuur van +10°C tot +32°C.
  • N (Normaal): De vriezer is geschikt voor een ruimte met een temperatuur van +16°C tot +32°C.
  • ST (Subtropisch): De vriezer is geschikt voor omgevingstemperaturen van +16°C tot °C tot +38°C.
  • T  (Tropisch): De vriezer werkt goed bij een temperatuur van +16°C tot +43°C.

Zelfs een vriezer met klimaatklasse SN kan dus niet geschikt zijn voor een niet geïsoleerde schuur of garage, omdat de temperaturen daar in de winter al snel onder de 10 graden komen terwijl in de zomer temperaturen boven de 32 graden mogelijk zijn.

In dat geval heb je dus een vriezer nodig die nog beter tegen extreem hoge temperaturen kan, zoals je vind in het overzicht met vriezers voor onder de min 15 bovenaan. Deze vriezers kun je zelfs buiten (onder een afdak) plaatsen.

Als je garage, bijkeuken of schuur niet al te koud of warm wordt (bijvoorbeeld door isolatie) kun je daar mogelijk volstaan met een SB vriezer. Maar dat geldt niet voor vriezers met een andere klimaatklasse (N, ST of T). Deze kunnen niet tegen temperaturen onder de 16 graden, en dat wordt al snel als minimum temperatuur in een schuur of garage gehaald.

Een vriezer met klimaatklasse N, ST of T is dus absoluut niet geschikt voor een onverwarmde schuur of garage!

Je eerste gedachte is misschien dat het voor een vriezer gunstig is als deze in een koude ruimte staat omdat deze dan minder hard hoeft te werken, maar dat is absoluut niet het geval. Als het te koud is in een ruimte koelt de vriezer niet goed. Het kan zelfs in de vriezer warmer worden dan er buiten! Veel vriezers staken bij temperaturen onder de 5 graden zelfs helemaal hun werk! 

Kies daarom altijd voor een vriezer met klimaatklasse SN als je deze in de schuur of garage gaat plaatsen. Als het daar heel erg koud kan worden kun je het beste kiezen uit één van de vriezers die tegen strenge vorst kunnen in het overzicht bovenaan.Alle soorten vriezers voor garage en schuur

Een beste vriezer voor garage of schuur hoeft niet duur te zijn. Tussen de beste vriezers voor schuur en garage vind je ook relatief goedkope vriezers. Je komt in bovenstaand overzicht bijvoorbeeld ook vriezers van Inventum, Tomado, Haier en Beko tegen die geschikt zijn voorgarage en schuur en dat zijn niet bepaald dure merken. En verder kom je er goede vriezers voor schuren en garages tegen van A-merken als AEG, Samsung, Liebherr en Whirlpool.

Ook vind je er vriezers in verschillende vormen en groottes. Vaak zal er bij een vriezer voor garage, schuur of buiten gekozen worden voor een vrieskist, vrieskistje of tafelmodel vrieskast, maar bij de beste vriezers voor schuur of garage vind je ook hoge vrieskasten met lades. In deze vriezers kun je heel veel voedsel invriezen en in de schuur of garage bewaren.

Kijk bij de geschikte vriezers bovenaan voor de beste vriezer voor schuur en garage.

Zie ook: Alle testen van vriezers.

Foto: Lieberr vrieskast

Onderwerpen:
Wil je je vrieskast, vrieskist of andere vriezer in de schuur plaatsen? Kijk hier voor de vriezers geschikt voor schuur en garage voor een overzicht van vrieskisten, vrieskasten en andere vriezers die geen problemen hebben met vorst en met hoge temperaturen in de zomer.

Een reactie posten

0 Reacties