Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Nest Protect: Beste slimme rookmelder / koolmonoxidemelder

De Nest Protect is de beste slimme rookmelder (en tevens de beste slimme koolmonoxidemelder) uit de test. 


Steeds meer apparaten in huis krijgen een "slimme" variant. We gaan steeds meer toe naar een situatie waarin verschillende apparaten met elkaar kunnen samenwerken en ook vanaf buitenshuis kunnen worden aangestuurd. Ook van de rookmelders worden slimme versies uitgebracht. De Nest Protect is als beste slimme rookmelder getest.

Wat doet een slimme rookmelder?

De mogelijkheden van een slimme rookmelder komen behoorlijk overeen met dat van een brandalarm. Zo kan de slimme rookmelder je ook waarschuwen als je buitenshuis bent. Een slimme rookmelder beschikt namelijk over een netwerkverbinding (meestal WiFi), en via het netwerk kan hij berichten via internet versturen. Zo kun je een waarschuwing op je telefoon krijgen als er thuis of op het werk rook wordt geconstateerd.

Ook kan een slimme rookmelder met andere domotica in huis samenwerken. Zo kan je slimme netwerk er voor zorgen dat de verlichting aangaat als de rookmelder alarm slaat en de buitendeur kan ontgrendeld worden zodat je snel kunt wegkomen.


Beste slimme rookmelder: Nest Protect 

De tweede versie van de Google Nest Protect is uitgeroepen tot beste slimme rookmelder. De Nest Protect is in diverse pakketten te koop. Je kunt hem los kopen of in sets van twee of drie stuks, en je hebt een variant die op netstroom werkt en een variant die zijn stroom van batterijen haalt. 


De laatste snoerloze versie is natuurlijk makkelijker te installeren. Als de batterijen leeg dreigen te raken krijg je daarvan een melding, en natuurlijk kun je dit ook in de app zien. Overigens kunnen de batterijen tot wel 10 jaar lang meegaan voor ze leeg zijn.

Vanaf 1 juli 2022 is het bij ieder huis op iedere verdieping verplicht een rookmelder te hebben.De Google Nest Protect biedt een goede bescherming. De split-spectrumsensor detecteert zowel een langzaam smeulend vuur als een ferme brand. 

En ook koolmonoxide wordt door deze beste slimme rookmelder gemeten. Je kunt meerdere van deze slimme melders in huis ophangen die dan met elkaar in verbinding staan (tot wel 18 stuks). Wordt er ergens gevaar gemeten dan vertelt een damesstem je waar in huis gevaar is.

Meer informatie

Meer testen: Alle testen van rookmelders

Zie ook:
De Google Nest Protect is als beste rookmelder en beste koolmonoxidemelder getest. Deze slimme rookmelder / brandmelder / koolmonoxide melder kan bijvoorbeeld ook alarm slaan via je smartphone. Je kunt meer van deze beste rookmelders aan elkaar koppelen voor een volledig beveiligingssysteem tegen rook, brand en koolmonoxide. Hierboven meer informatie en aanbiedingen van deze beste slimme rookmelder / beste slimme koolmonoxidemelder, uit de test de Google Nest Protect.


Een reactie posten

0 Reacties