Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste afkortzaag / beste verstekzaag

De beste verstekzaag (beste afkortzaag) uit de test en aanbiedingen van meer goede verstekzagen.

Beste afkortzaag /  beste verstekzaag test


De naam zegt het al. Met een afkortzaag (verstekzaag) kun je materialen zoals laminaat of balken afkorten. Dat kan eventueel ook in een hoek, verstek of dubbel verstek. Hier kijken we naar de beste afkortzagen in diverse soorten en diverse prijsklassen.


Om met die prijsklassen te beginnen. De professional zal kiezen voor een afkortzaag met een prijskaartje tegen de 300 euro, maar als niet al te fanatieke (of rijke) hobby-klusser zal je waarschijnlijk op zoek zijn naar een wat goedkopere afkortzaag. Er zijn namelijk ook goedkope afkortzagen onder de 100 euro.

De beste afkortzaag en andere goede afkortzagen / verstekzagen

Kijk hier onder voor de beste afkortzagen voor verschillend gebruik, zoals de beste afkortzaag voor de af-en-toe klusser, de beste afkortzaag voor de fanatieke doe het zelver en de beste verstekzaag / afkortzaag voor de professional. We hebben de beste afkortzagen / verstekzagen uit de test en een overzicht met alle afkortzagen, alle prijzen en alle specificaties.Vonroc afkortzaag / verstekzaag

Vonroc afkortzaag / verstekzaag


Afkortzaag met trekfunctie

Bij het kiezen van de voor jou beste afkortzaag, de verstekzaag die het best bij je wensen past, horen verschillende keuzemogelijkheden. 

Één daarvan is de trekfunctie, die soms wel en soms niet aanwezig is op een afkortzaagmachine. Met een trekfunctie kun je de zaag naar voor en achter bewegen (de "ouderwetse" zaagbeweging) waardoor je het zaagbereik vergroot.

Verstekzaag

De termen verstekzaag en afkortzaag worden vaak door elkaar gebruikt. In principe is een afkortzaag ook een verstekzaag, maar pas op, er zijn enkele uitzonderingen.

Om in verstek te zagen moet een afkortzaag over een kantelbare zaagkop beschikken. Bij een goede afkortzaag is dat het geval.

Met een zaagkop die naar beide kanten kantelbaar is kun je de versteksneden uitvoeren zonder je werk te draaien. Dat is een heel verschil met een zaagkop die je maar naar één kant kunt kantelen zodat je continue  je werk moet draaien.


Metabo afkortzaag verstekzaag

Metabo afkortzaag / verstekzaag


Zaagdiepte en zaagbereik

Ook de maximale zaagdiepte is van belang als je de beste afkortzaag kiest. De zaagdiepte van een afkortzaag wordt in millimeters aangegeven. De maximale zaagdiepte heeft betrekking de diepte bij het zagen in een hoek van 90 graden. Rechttoe rechtaan dus.

Verwar de zaagdiepte van een afkortzaag niet met het zaagbereik. Het laatste is afhankelijk van  de diameter van het zaagblad.


Flipover zagen

We noemden het hierboven al even, het flipover zagen. Een flipover zaag is makkelijk aan te passen van een gewone zaag naar een zaagtafel. Dat gaat meestal in één beweging, mits de afkortzaag daarvoor geschikt is. 

Goede flip over zagen kun je ook bij de bovenstaande afkortzagen vinden. 

Beste afkortzaag / beste verstekzaag fabrikanten

Goede afkortzagen / goede verstekzagen worden gemaakt door diverse fabrikanten van elektrisch gereedschap. Hieronder een kort overzicht van de beste afkortzaag merken.

Metabo afkortzaag

Metabo is volgens velen de beste verstekzaag fabrikant. De keuze uit Metabo afkortzagen is ook nog eens heel groot. Metabo biedt een keuze uit wel meer dan 10 verschillende verstekzagen. Diverse van deze Matabo afkortzagen beschikken over laser voor het exact weergeven van de zaaglijn en snel instellen van de gangbare hioeken via rasterpunten.

De draaitafel kan bij alle Metabo afkortzagen aan beide zijden gedraaid worden. Ook de helling van de zaagkop is standaard, bij enkele types zelfs naar rechts en links. Een Matabo afkortzaag is een veilige keuze al je een goede verstekzaag zoekt.

Makita afkortzaag

Ook Makia verstekzagen behoren tot de beste afkortzagen. En ook voor een Makita afkortzaag heb je een ruime keuze uit veel goede verstekzagen. 

Makita afkortzaag met onderstel

Makita afkortzaag met onderstel


Makita maakt verschillende afkortzagen die variëren in vermogen, zaagcapaciteit en functies. Zoals bij al het Makita gereedschap zijn de Makita afkortzagen populair bij zowel professionals als klussers thuis.Iedere Makita afkortzaag is een betrouwbare afkortzaagmachine van goede kwaliteit die goed presteert.

Evenals bij de Metabo verstekzagen heb je bij de Makita afkortzagen de keuze uit zaagmachines met verschillende zaagcapaciteiten, zowel qua zaagdiepte als zaagbreedte. Veel Makita afkortzagen bieden verstek- en afschuin-mogelijkheden waarbij je de zaagkop kunt kantelen om schuine sneden te maken en het zaagblad kunt draaien om versteksneden te maken

Ook staat Makita bekent om hun veilige afkortzagen met bijvoorbeeld een  zaagbladrem, vergrendelingen en een beschermkap.

DeWalt afkortzaag

Een derde fabrikant die tot de beste afkortzaag merken gerekend mag worden is het Amerikaanse DeWalt. Ook DeWalt biedt diverse afkortzagen van goede kwaliteit voor zowel de consument als de professional. DeWalt maakt professionele afkortzagen met een vermogen van meer dan 1600 Watt maar er zijn ook DeWalt verstekzagen die zowel letterlijk als figuurlijk lichter zijn en daarom makkelijk mee te nemen zijn, goedkoper zijn, en meer geschikt zijn voor de gemiddelde klusser.

Bosch afkortzaag

Ook Bosch maakt goede afkortzagen. Je kunt er bijvoorbeeld kiezen voor een Bosch Professional afkortzaag met een vermogen van 1800 Watt maar ook voor een goede maar relatief goedkope afkortzaag van 1200 Watt. 

Andere goede afkortzagen
En zo zijn er meer goede verstekzagen. Grote namen op het gebied van deze zaagmachines zijn Milwaukee, Ferm, Festool en Hikoki. Liever een goedkope afkortzaag? Dan zijn er afkortzaagmachines van PowerPlus, Einhell, Parkside, Skil, Vonroc en andere meer goedkope afkortzaag merken.

Bij het bovenstaande overzicht vind je alle beste afkortzagen uit de test, hun prijzen en alle specificaties en mogelijkheden.

Zie ook: Meer beste zaagmachines uit de test


Foto bovenaan: DeWalt afkortzaag / verstekzaag

Samenvatting:
Wat is de beste afkortzaag / beste verstekzaag? Bovenaan vind je de actuele top 10 van afkortzagen. Verder vind je hier tips voor bij het kiezen van je beste afkortzaag of beste flip over zaagtafel. Op beste zaagmachines uit de test vind je meer best geteste zaagmachines. 


Een reactie posten

0 Reacties