Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste afkortzaag (verstekzaag top 10)

Redactie     17:29     No comments
De naam zegt het al. Met een afkortzaag (verstekzaag) kun je materialen zoals laminaat of balken afkorten. Dat kan eventueel ook in een hoek, verstek of dubbel verstek. Hier kijken we naar de beste afkortzagen in diverse soorten en diverse prijsklassen.


Om met die prijsklassen te beginnen. De professional zal kiezen voor een afkortzaag met een prijskaartje tegen de 300 euro, maar als niet al te fanatieke (of rijke) hobby-klusser zal je waarschijnlijk op zoek zijn naar een wat goedkopere afkortzaag.

Kijk daarom in de top 10 afkortzagen voor de beste afkortzagen voor de af-en-toe klusser, voor de fanatieke doe het zelver en voor de professional. Alle beste afkortzagen voor alle soorten gebruikers.

Trekfunctie

Bij het kiezen van de voor jou beste afkortzaag, de verstekzaag die het best bij je wensen past, horen verschillende keuzemogelijkheden. Één daarvan is de trekfunctie, die soms wel en soms niet aanwezig is op een afkortzaag. Met een trekfunctie kun je de zaag naar voor en achter bewegen (de "ouderwetse" zaagbeweging) waardoor je het zaagbereik vergroot.


Het kantelen van de zaagkop

Ook heel belangrijk, wat kun met de zaagkop? Met een zaagkop die naar beide kanten kantelbaar is kun je de versteksneden uitvoeren zonder je werk te draaien. Dat is een heel verschil met een zaagkop die je maar naar één kant kunt kantelen zodat je continue  je werk moet draaien.

Zaagdiepte en zaagbereik

Ook de maximale zaagdiepte is van belang. Deze wordt in millimeters aangegeven. De maximale zaagdiepte heeft betrekking de diepte bij het zagen in een hoek van 90 graden. Rechttoe rechtaan dus.

Verwar de zaagdiepte niet met het zaagbereik. Het laatste is afhankelijk van  de diameter van het zaagblad.


Flipover zagen

We noemden het hierboven al even, het flipover zagen. Een flipover zaag is makkelijk aan te passen van een gewone zaag naar een zaagtafel. Dat gaat meestal in één beweging, mits de afkortzaag daarvoor geschikt is. De beste flip over zaagtafel is normaal gesproken ook in de bovenstaande top 10 te vinden, en zo niet dan kun je er doorklikken voor meer goede afkortzagen en goede flipover zaagtafels.

Goede afkortzagen / verstekzagen

Goede afkortzagen / goede verstekzagen worden gemaakt door diverse fabrikanten van elektrisch gereedschap waarvan de merken Metabo, Vonroc, Schappach, Hyundai, Powerplus, Einhell, Bosch en DeWalt het meest bekend zijn. 

In de bovenstaande top 10 kom je al deze beste afkortzaag merken tegen.

Bij het bovenstaande overzicht vind je alle beste afkortzagen uit de test, hun prijzen en alle specificaties en mogelijkheden.

Zie ook: Meer beste zaagmachines uit de test


Samenvatting:
Wat is de beste afkortzaag / beste verstekzaag? Bovenaan vind je de actuele top 10 van afkortzagen. Verder vind je hier tips voor bij het kiezen van je beste afkortzaag of beste flip over zaagtafel. Op beste zaagmachines uit de test vind je meer best geteste zaagmachines. 


, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.