Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste afkortzaag / beste verstekzaag

 

De beste verstekzaag (beste afkortzaag) uit de test en aanbiedingen van meer goede verstekzagen.

Beste afkortzaag /  beste verstekzaag test


De naam zegt het al. Met een afkortzaag (verstekzaag) kun je materialen zoals laminaat of balken afkorten. Dat kan eventueel ook in een hoek, verstek of dubbel verstek. Hier kijken we naar de beste afkortzagen in diverse soorten en diverse prijsklassen.


Om met die prijsklassen te beginnen. De professional zal kiezen voor een afkortzaag met een prijskaartje tegen de 300 euro, maar als niet al te fanatieke (of rijke) hobby-klusser zal je waarschijnlijk op zoek zijn naar een wat goedkopere afkortzaag. Er zijn namelijk ook goedkope afkortzagen onder de 100 euro.

De beste afkortzaag en andere goede afkortzagen / verstekzagen

Kijk hier onder voor de beste afkortzagen voor verschillend gebruik, zoals de beste afkortzaag voor de af-en-toe klusser, de beste afkortzaag voor de fanatieke doe het zelver en de beste verstekzaag / afkortzaag voor de professional. We hebben de beste afkortzagen / verstekzagen uit de test en een overzicht met alle afkortzagen, alle prijzen en alle specificaties.Vonroc afkortzaag / verstekzaag

Vonroc afkortzaag / verstekzaag


Trekfunctie

Bij het kiezen van de voor jou beste afkortzaag, de verstekzaag die het best bij je wensen past, horen verschillende keuzemogelijkheden. 

Één daarvan is de trekfunctie, die soms wel en soms niet aanwezig is op een afkortzaag. Met een trekfunctie kun je de zaag naar voor en achter bewegen (de "ouderwetse" zaagbeweging) waardoor je het zaagbereik vergroot.

Verstekzaag

De termen verstekzaag worden vaak door elkaar gebruikt. In principe is een afkortzaag ook een verstekzaag, maar pas op, er zijn enkele uitzonderingen.

Om in verstek te zagen moet een afkortzaag over een kantelbare zaagkop beschikken. Bij een goede afkortzaag is dat het geval.

Met een zaagkop die naar beide kanten kantelbaar is kun je de versteksneden uitvoeren zonder je werk te draaien. Dat is een heel verschil met een zaagkop die je maar naar één kant kunt kantelen zodat je continue  je werk moet draaien.


Metabo afkortzaag verstekzaag

Metabo afkortzaag / verstekzaag


Zaagdiepte en zaagbereik

Ook de maximale zaagdiepte is van belang als je de beste afkortzaag kiest. De zaagdiepte van een afkortzaag wordt in millimeters aangegeven. De maximale zaagdiepte heeft betrekking de diepte bij het zagen in een hoek van 90 graden. Rechttoe rechtaan dus.

Verwar de zaagdiepte van een afkortzaag niet met het zaagbereik. Het laatste is afhankelijk van  de diameter van het zaagblad.


Flipover zagen

We noemden het hierboven al even, het flipover zagen. Een flipover zaag is makkelijk aan te passen van een gewone zaag naar een zaagtafel. Dat gaat meestal in één beweging, mits de afkortzaag daarvoor geschikt is. 

Goede flip over zagen kun je ook bij de bovenstaande afkortzagen vinden. 

Goede afkortzagen / verstekzagen

Goede afkortzagen / goede verstekzagen worden gemaakt door diverse fabrikanten van elektrisch gereedschap waarvan de merken Metabo, Vonroc, Schappach, Hyundai, Powerplus, Einhell, Bosch en DeWalt het meest bekend zijn. 

In de bovenstaande top 10 kom je al deze beste afkortzaag merken tegen.

Bij het bovenstaande overzicht vind je alle beste afkortzagen uit de test, hun prijzen en alle specificaties en mogelijkheden.

Zie ook: Meer beste zaagmachines uit de test


Foto bovenaan: DeWalt afkortzaag / verstekzaag

Samenvatting:
Wat is de beste afkortzaag / beste verstekzaag? Bovenaan vind je de actuele top 10 van afkortzagen. Verder vind je hier tips voor bij het kiezen van je beste afkortzaag of beste flip over zaagtafel. Op beste zaagmachines uit de test vind je meer best geteste zaagmachines. 


, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *