Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ethernet switch (netwerk switch)

Redactie     08:00     No comments


Met een ethernet switch (ook wel netwerk switch genoemd) kun je meerdere apparaten met één netwerkaansluiting verbinden. Wat is de beste ethernet switch?  Het aantal poorten bepaalt hoeveel netwerkkabels  / apparaten je op de ethernetswitch kunt aansluiten. Dat kunnen 4 netwerkpoorten zijn maar ook 50. Er zijn dus meerdere beste netwerk switches.

Een kleine switch, met maar een paar punten worden vaak in een thuissituatie of in een kantoorkamer gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld één ethernetaansluiting op een slaapkamer, maar je wilt daar een televisie, een computer en een spelcomputer op aan kunnen sluiten. Dan kun je een switch als splitter plaatsen waardoor je al deze apparatuur met het netwerk en internet kunt verbinden.

Of je hebt een klein kantoor. Met twee computers en een printer. Ook dan kun je een kleine switch plaatsen om alles om een enkele netwerkverbinding aan te sluiten.

Op vijf poorten kun je vier apparaten / kabels aansluiten. De vijfde is namelijk nodig voor  de verbinding met het netwerk. Voor een wat groter kantoor heb je dus al snel meer ethernetpoorten nodig. Daarom zijn er ook netwerk switches met veel meer poorten.

En dan heb je nog  grote ethernet switches met soms wel tientallen netwerkpoorten. Deze switches kunnen gebruikt worden een complete verdieping met het bekabelde netwerk te verbinden. Deze worden dan vaak in een kast geplaatst waar alle ethernetkabels naar toe geleid worden.

Dit zijn de beste ethernet switches

De ene switch is de andere niet. De thuisgebruiker zal andere eisen stellen aan zijn ethernet switch dan de systeembeheerder op kantoor. Daarom zijn er meerdere netwerkswitches als beste ethernet switch getest. Kijk hier voor top 10 beste netwerk switches.Het aantal netwerkpoorten

Een belangrijke keuze bij het selecteren van een switch is dus het aantal poorten. Hou er rekening mee dat er één poort nodig is om de switch met het netwerk te verbinden. En als je het netwerk vanaf je ethernet switch verder wilt leiden is er ook een netwerkpoort nodig voor de uitgaande kabel. Zo kun je ook meerdere switches met elkaar koppelen om meer poorten te krijgen.

Wil je zoon op zijn slaapkamer verbindingen hebben voor zijn laptop, televisie, printer en Playstation? Dan zijn er dus minimaal vijf poorten nodig. Wil je het netwerk vanaf de switch nog verder leiden naar de slaapkamer van zijn zus (waar ook een switch komt te staan), dan is er een zesde poort nodig.

Heeft Zus maar twee aansluitingen nodig, dan kun je er ook voor kiezen haar geen eigen switch te geven maar twee kabels van de switch van Broer naar haar slaapkamer te trekken. De switch heeft dan minimaal zeven poorten nodig.De snelheid van de switch

Fast Ethernet klinkt snel, maar gigabit ethernet is tien keer zo snel (1000 Mbps). Fast Ethernet is dus geen aanrader en komt ook niet veel meer voor bij ethernetswitches. Deze 1000 Mbps (1 Gbps) is de snelheid van een poort. Als je vier apparaten aansluit, die gelijktijdig werken, moet de snelheid van de ethernet switch zelf 8 Gbps bedragen voor een optimale snelheid (4 voor de switch naar ieder apparaat en dezelfde snelheid voor de poort die de switch met het netwerk verbind).

Hou hier rekening mee als je switches aan elkaar koppelt De eerste switch in een lijn krijgt ook het dataverkeer van de achterliggende switch(es) voor de kiezen.Beheerbare switch

De meeste thuisgebruikers zullen hun switch als een soort splitter gebruiken, maar bij een goede switch kun je ook het één en ander instellen. Je kan dan bijvoorbeeld het ene apparaat (poort) meer snelheid geven dan de ander. Ook kun je poorten afsluiten voor sommige gebruikers. Ze kunnen dan apparaten die op zo'n poort zijn aangesloten te gebruiken, of ze kunnen een aan een poort verbonden netwerksegment niet bereiken.

Een andere manier van snelheid van een verbinding verhogen is via kink aggregatie(ook wel trunking of LACP genoemd). Bij switches die LACP ondersteunen kun je één apparaat met twee kabels met de ethernet switch verbinden zodat deze de dubbele snelheid krijgt. Dit apparaat moet dan natuurlijk wel over twee ethernetpoorten beschikken.

PoE switches

PoE staat voor Power over Ethernet, dus stroom over de netwerkkabel. En PoE switch kan apparaten dus niet alleen van data voorzien, maar ook van stroom zodat deze geen externe stroombron nodig hebben. Dit doet denken aan USB wat ook stroom transporteert. De aangesloten apparatuur moet wel PoE ondersteunen.

Kijk bij de bovenaan genoemde best geteste ethernet switches voor de beste switches voor thuis en bedrijf, met verschillende aantal poorten.

Zie ook: Meer testen van netwerkapparatuur


Onderwerp:
Wat is de beste ethernet switch / netwerk switch? Hierboven vind je de top 10 van goede ethernet switches / netwerk switches.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.