Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste ethernet switch (netwerk switch)

De beste netwerk switch (ethernet switch) uit de test en andere goede netwerk switches (met aanbieding).

Beste ethernet switch / netwerk switch test

Met een ethernet switch (ook wel netwerk switch genoemd) kun je meerdere apparaten met één netwerkaansluiting verbinden. Wat is de beste ethernet switch?  Het aantal poorten bepaalt hoeveel netwerkkabels  / apparaten je op de ethernetswitch kunt aansluiten. Dat kunnen 4 netwerkpoorten zijn maar ook 50. Er zijn dus meerdere beste netwerk switches.

Een kleine switch, met maar een paar punten worden vaak in een thuissituatie of in een kantoorkamer gebruikt. Je hebt bijvoorbeeld één ethernetaansluiting op een slaapkamer, maar je wilt daar een televisie, een computer en een spelcomputer op aan kunnen sluiten. Dan kun je een ethernet switch als splitter plaatsen waardoor je al deze apparatuur met het netwerk en internet kunt verbinden.

Of je hebt een klein kantoor. Met twee computers en een printer. Ook dan kun je een kleine netwerk switch plaatsen om alles om een enkele netwerkverbinding aan te sluiten.

Op vijf poorten kun je vier apparaten / kabels aansluiten. De vijfde is namelijk nodig voor  de verbinding met het netwerk. Voor een wat groter kantoor heb je dus al snel meer ethernetpoorten nodig. Daarom zijn er ook netwerk switches met veel meer poorten.

En dan heb je nog  grote ethernet switches met soms wel tientallen netwerkpoorten. Deze switches kunnen gebruikt worden een complete verdieping met het bekabelde netwerk te verbinden. Zo'n netwerk switch wordt vaak in een kast geplaatst waar alle ethernetkabels naar toe geleid worden. Bij grote netwerken kunnen er dan zelfs meerdere van deze switches gekoppeld geplaatst worden.

Dit zijn de beste netwerk switches

De ene ethernet switch is de andere niet. De thuisgebruiker zal andere eisen stellen aan zijn ethernet switch dan de systeembeheerder op kantoor. Daarom zijn er meerdere netwerk switches als beste ethernet switch getest. Kijk hier onder voor beste netwerk switches uit de test en voor een overzicht met alle ethernet switches.


Netgear netwerk switch 5 ethernet poorten

Netgear netwerk switch 5 ethernet poorten

Het aantal netwerkpoorten

Een belangrijke keuze bij het selecteren van een switch is dus het aantal poorten. Hou er rekening mee dat er één poort nodig is om de switch met het netwerk te verbinden. En als je het netwerk vanaf je ethernet switch verder wilt leiden is er ook een netwerkpoort nodig voor de uitgaande kabel. Zo kun je ook meerdere switches met elkaar koppelen om meer poorten te krijgen.

Wil je zoon op zijn slaapkamer verbindingen hebben voor zijn laptop, televisie, printer en Playstation? Dan zijn er dus minimaal vijf poorten nodig. Wil je het netwerk vanaf de switch nog verder leiden naar de slaapkamer van zijn zus (waar ook een netwerk switch komt te staan), dan is er een zesde poort nodig.

Heeft Zus maar twee aansluitingen nodig, dan kun je er ook voor kiezen haar geen eigen ethernet switch te geven maar twee kabels van de switch van Broer naar haar slaapkamer te trekken. De netwerk switch heeft dan minimaal zeven ethernet poorten nodig.

Linksys netwerk switch 16 ethernet poorten

Linksys netwerk switch 16 ethernet poorten


Bij het beste netwerk switch uit de test overzicht vind je de beste netwerk switch met 5 ethernet poorten, maar ook de beste ethernet switch met 24 poorten, en diverse maten daar tussen in.

De snelheid van de switch

Fast Ethernet klinkt snel, maar gigabit ethernet is tien keer zo snel (1000 Mbps). Fast Ethernet is dus geen aanrader en komt ook niet veel meer voor bij ethernetswitches. Deze 1000 Mbps (1 Gbps) is de snelheid van een poort. Als je vier apparaten aansluit, die gelijktijdig werken, moet de snelheid van de ethernet switch zelf 8 Gbps bedragen voor een optimale snelheid (4 voor de switch naar ieder apparaat en dezelfde snelheid voor de poort die de switch met het netwerk verbind).

Hou hier rekening mee als je switches aan elkaar koppelt De eerste switch in een lijn krijgt ook het dataverkeer van de achterliggende switch(es) voor de kiezen.

Netgear netwerk switch 24 ethernet poorten

Netgear netwerk switch 24 ethernet poorten


Beheerbare switch

De meeste thuisgebruikers zullen hun netwerk switch als een soort splitter gebruiken, maar bij een goede switch kun je ook het één en ander instellen. Je kan dan bijvoorbeeld het ene apparaat (poort) meer snelheid geven dan de ander. Ook kun je poorten afsluiten voor sommige gebruikers. Ze kunnen dan apparaten die op zo'n poort zijn aangesloten te gebruiken, of ze kunnen een aan een poort verbonden netwerksegment niet bereiken.

Een andere manier van snelheid van een verbinding verhogen is via kink aggregatie (ook wel trunking of LACP genoemd). Bij switches die LACP ondersteunen kun je één apparaat met twee kabels met de ethernet switch verbinden zodat deze de dubbele snelheid krijgt. Dit apparaat moet dan natuurlijk wel over twee ethernetpoorten beschikken.

PoE switches

PoE staat voor Power over Ethernet, dus stroom over de netwerkkabel. En PoE switch kan apparaten dus niet alleen van data voorzien, maar ook van stroom zodat deze geen externe stroombron nodig hebben. Dit doet denken aan USB wat ook stroom transporteert. De aangesloten apparatuur moet wel PoE ondersteunen.

Kijk bij de bovenaan genoemde best geteste ethernet switches voor de beste switches voor thuis en bedrijf, met verschillende aantal poorten.

Zie ook: Meer testen van netwerkapparatuur


Onderwerp:
Wat is de beste ethernet switch / netwerk switch? Hierboven vind je de beste ethernet switches / netwerk switches uit de test en een overzicht met alle goede switches. Kies uit deze overzichten de voor jou beste netwerk switch. Ook hebben we tips en informatie over het installeren en gebruiken van een ethernet switch en specifieke netwerk switches als de PoE switch (Power over Ethernet) en een LACP switch (trunking, sneller netwerk via een dubbele kabel). Kijk hier boven voor je beste netwerk swotch.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. voor iets van 30 euro heb je een Netgear switch met 8 Gigabit Ethernet poorten. Het is een echte plug en play switcht want je prikt de nerwerkkabels er in en de switch werkt. Instellen kan niet maar wie doet dat? 99,9% gvan de gebruikers gebruikt een netwerkswitch om een aantal apparaten bekabeld op één ethernetverbindign aan te sluiten en om daarbij eventueel het bekabelde netwerk te verlengen. Weinig mensen willen zichet daarbij moeilijk maken door technische details in te programmeren.

    Ik heb twee van deze Netgear switches in mijn huis. Op werkkamer voor mijn beide computers, mijn NAS en mijn printer en één in de woonkamer met onder andere de TV, de game console, de TV box en een WiFi router. Alles werkt snel en probleemloos. Ik doe zoveel mogelijk in mijn netwerk bekabeld want dat is sneller, stabieler, veiliger en minder storingsgevoelig dan draadloos via wifi.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.