Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste netwerk apparatuur test

De beste netwerkapparatuur uit de test. Beste netwerk apparatuur zoals een router, switch, wifi versterker, NAS en veel meer.

beste netwerk apparatuur test

Ook de onderdelen waaruit een computernetwerk is opgebouwd worden regelmatig getest. Denk daarbij bijvoorbeeld aan routers, WiFi access points, NAS systemen en Powerline adapters. Hieronder hebben we een overzicht de beste netwerkapparatuur uit de test in alle soorten.

Tip: Zoek je naar een goede leverancier de de beste netwerkapparatuur goedkoop kan leveren? Kijk dan bij de aanbiedingen netwerk apparatuur bij de beste winkels.

Beste router uit de test

Een router is het hart van je lokale netwerk, of dat nu thuis of in een groot kantoorgebouw is. Op de router wordt alle apparatuur zoals computers, printers, smartphones en vaak ook de televisie en netwerk-speakers aangesloten. 

Dat aansluiten van alle netwerkapparatuur op de router kan bekabeld (ethernet) of draadloos (wifi). Een goede router is dus erg belangrijk voor de kwaliteit en snelheid van je netwerk. 

Daarom hebben we diverse testen van deze netwerk apparatuur verzameld, diverse testen van routers uitgevoerd door netwerk experts. Hieronder vind je ze al deze router testen.

Goede netwerk apparatuur: TP-Link router

Goede netwerk apparatuur: TP-Link router

Beste netwerk switch

De netwerk switch lis netwerkapparatuur die qua mogelijkheden sterk op een router lijkt. Ook op een switch kun je je netwerk apparatuur aansluiten. Het verschil is dat een router ook verbinding kan maken met externe netwerken zoals internet terwijl de switch dat niet kan. 

Maar dit maakt een switch wel goedkoper, en daarmee interessant als je al een router in het netwerk hebt. Door de switch aan een router te koppelen kan de daarop aangesloten netwerk apparatuur wel gebruik maken van internet.


WiFi apparatuur voor een betere dekking

De router en switch bieden een WiFi dekking, maar helaas is het een bekend probleem dat de dekking van het draadloze netwerk niet altijd toereikend is. Om het signaal te verbeteren kun je versterkers of extra een extra WiFi toegangspunt (access point) in huis of op kantoor plaatsen.

Een goede WiFi snelheid en een stabiele WiFi verbinding is belangrijk, en er zijn veel verschillende netwerk apparaten om dat te bereiken. Daarom hebben we hier onder een groot aantal WiFi apparatuur testen.


Beste Wifi adapter

Met een WiFi adapter kun je de mogelijkheden van WiFi toevoegen aan een desktop PC, laptop of tablet die nog niet over WiFi beschikt. Maar je kunt ook de WiFi snelheid van deze netwerk apparatuur verbeteren door een WiFi adapter te plaatsen die een hogere snelheid kan halen. 

Je hebt externe WiFi adapters in diverse formaten die de USB-poort gebruiken en interne WiFi adapters die je in een PC kunt inbouwen. Kijk hieronder voor alle beste WiFi adapters (ook wel WiFi dongle of Wifi stick genoemd).

Devolo powerline netwerkapparatuur

Devolo powerline netwerkapparatuur

Beste powerline

Een netwerk kun je op zetten via netwerkbekabeling (ethernet) of draadloos (WiFi), maar er is nog een derde manier, namelijk powerline. Bij powerline gebruik je de kabels van het elektriciteitsnet. Handig want zo kan ieder stopcontact als netwerkaansluiting dienst doen door er een powerline-adapter in te steken. Helemaal handig is een powerline-adapter die tevens een WiFi-toegangspunt voor het draadloze netwerk is.

Deze netwerkapparatuur biedt een goede mix van draadloos netwerk en een bekabeld netwerk (zonder kabel!). Kijk hier onder voor deze beste netwerk apparatuur uit de test.


Beste NAS

Een NAS is een heel ander netwerkapparaat. Deze netwerkapparatuur heeft niets met de verbinding te maken, maar de NAS is een opslag voor je bestanden in het netwerk. Alle data, films, muziek, documenten en veel meer kun je zo toegankelijk maken voor alle apparaten in je netwerk. 

En als je dat wil kun je via deze netwerk opslag apparatuur je lokale bestanden ook via internet voor de buitenwereld beschikbaar maken. Handig voor familie, vrienden of als je zelf buiten de deur bent.


Synology NAS netwerk opslag

Synology NAS netwerk opslag


Beste bluetooth adapter

Eerder noemde we de WiFi adapter waarmee je WiFi kunt toevoegen aan een computer die daar nog niet over beschikt. Zo zijn er ook bluetooth adapters die deze draadloze techniek aan een PC kunnen toevoegen via een dongle. 

Op die manier kan de PC ook draadloos verbinding maken met bluetooth apparatuur zoals muizen, printers, speakers, smartphones en koptelefoons. Hieronder de beste bluetooth adapters uit de test van deze kleine eenvoudige netwerkapparatuur.

Beste MiFi

De MiFi netwerk apparatuur is een mobiele variant op WiFi. Een MiFi-router is een draadloze WiFi router waarmee je overal op locatie (of bijvoorbeeld in de auto) een WiFi-netwerk kunt opzetten. 

Via een SIM-kaart en een mobiele provider kunnen alle apparaten in het WiFi netwerkje dan internet op. Ideaal voor op vakantie, in de auto of op een tijdelijk kantoor waar geen internet verbinding is.


Beste USB HUB

Eigenlijk is een USB HUB geen netwerkapparatuur, maar omdat het wel een handig hulpmiddel kan zijn om via een computer extra apparatuur in je netwerk op te nemen willen we de USB HUB in dit overzicht met beste netwerkapparatuur wel even noemen. 

Podec USB hub
Podec USB HUB

Beste provider internet

Je kan nog zulke goede netwerkapparatuur hebben, als de internet verbinding slecht is blijft de kwaliteit achter. Wat is de beste internet provider op jouw adres en wat is voor jou het beste internet abonnement (eventueel in combinatie met digitale televisie en telefonie). 

Hieronder vind je een vergelijker om de goedkoopste en beste provider op jouw adres die aan jouw wensen voldoet vinden, en in de beste internet provider test vind je de beste aanbieder van glasvezel internet en de beste providers voor andere internet toegang.

Goede netwerk apparatuur aanbieders

Bij de bovenstaande netwerk apparatuur testen vind je alle soorten netwerkapparatuur, en mede daarom (bij de betreffende test) ook veel verschillende fabrikanten van netwerk apparaten. 

Maar er zijn een aantal fabrikanten van netwerkapparatuur die je telkens tegenkomt. Hieronder vind je een lijstje met de beste netwerkapparatuur merken:

TP-Link netwerk apparatuur

TP-Link is een Chinese netwerkapparatuur fabrikant die alle soorten apparatuur maakt voor de netwerken van consumenten en bedrijven. Ze maken apparatuur voor zowel draadloze netwerken en bekabelde netwerken. Bijvoorbeeld routers, switches, access points en netwerkadapters. TP-Link behoort tot de grootste en beste netwerkapparatuur fabrikanten. TP-Link heeft miljoenen klanten over de hele wereld.

Linksys netwerk apparatuur

Ook het Amerikaanse Linksys behoort tot de beste netwerkapparatuur makers. Het bedrijf is ouder dan TP-Link. Linksys is al in 1988 in Californië opgericht, en heeft dus heel veel ervaring in het maken van netwerk aparatuur. In de loop der tijd heeft Linksys ook veel bijgedragen aan de ontwikkeling van netwerkapparatuur. 

Vooral de routers en access points van Linksys zijn erg gewild, maar ze maken ook andere netwerk apparatuur voor zowel de professionele als particuliere markt. Sinds 2013 is Linksys eigendom van Belkin, maar ze opereren nog steeds onder eigen naam.

Netgear netwerk appratuur

Evenals Linksys komt Netgear uit Californië (USA), uit een regio waar veel fabrikanten van hardware van computers, internet en netwerken vandaan komen (Silicon Valley).

Netgear werd in 1996 opgericht en geldt sindsdien als één van de beste netwerkapparatuur fabrikanten. Netgear maakt alle componenten van een netwerk, voor verbinding (modems, routers switches, access points) en voor dataopslag (externe harde schijven, NAS systemen en apparatuur voor cloud opslag en backups), maar bijvoorbeeld ook netwerkcamera's.

Cisco netwerk apparatuur

Ook Cisco is één van de beste netwerkapparatuur merken en is in Silicon Valley gevestigd. Cisco is één van de allereerste fabrikanten van internet hardware. Cisco bestaat al sinds 1984 en is een echte specialist in netwerkapparatuur en internetapparatuur.

Cisco maakte in de begintijd van het moderne internet naam met zijn Cisco routers. Deze (destijds bekabelde) netwerkrouters waren een begrip. Vandaag de dag maakt Cisco alle apparatuur voor internet en lokale netwerken en staat bekend om zijn geavanceerde technologieën en goed beveiligde systemen.

Asus netwerkapparatuur

In tegenstelling tot bovenstaande beste netwerkapparatuur fabrikanten is Asus niet begonnen als fabrikant van netwerk apparatuur. Het Taiwanese bedrijf maakte aanvankelijk naam met zijn moederborden.

Inmiddels maakt Asus alle soorten computerhardware en heeft zich ook een plek verworven tussen de beste netwerk apparatuur merken.

D-Link netwerk apparatuur

D-Link (niet te verwarren met TP-Link) is een andere grote fabrikant van goede netwerkapparatuur. Evenals Asus komt ook D-Link uit Taiwan, maar TP-Link ia van huis uit wel een netwerkspecialist.

D-Link maakt netwerkapparaten voor bedrijven en consumenten en is vooral een grote naam op de consumentenmarkt van netwerkproducten.

Aruba Networks netwerkapparatuur

Aruba Networks komt niet van het gelijknamige eiland maar uit Silicon Valley (USA). Aruba Networks is een dochterbedrijf van Hewlett Packard Enterprise (HP) gespecialiseerd in draadloze netwerk apparatuur en apparaten voor mobiel internet.

Ubiquiti netwerk apparatuur

Ubiquiti is een goed netwerkapparatuur merk uit Amerika dat voor de verandering niet in Silicon Valley maar in New York gevestigd is. Ubiquiti richt zich op betaalbare netwerkapparatuur voor bedrijven en consumenten. Ubiquiti heeft een goede naam op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid van zijn netwerkproducten.

Alle netwerk hardware van deze beste netwerkapparatuur merken kun je bij de netwerkapparatuur aanbiedingen bovenaan vinden.


Zie ook: 


Samenvatting:
Hierboven hebben we alle testen met betrekking tot netwerkapparatuur verzameld. Je vindt hier het beste uit de test voor je netwerk. Onder andere de beste router uit de test, maar ook de beste netwerk switch. de beste NAS en de beste WiFi apparatuur voor een betere WiFi verbinding. Kortom alle beste netwerk apparatuur. Bij iedere test vind je ook aanbiedingen om de betreffende netwerkapparatuur goedkoop te kopen.

Een reactie posten

0 Reacties