Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste netwerkapparatuur uit de test

Hieronder hebben we een overzicht van testen van verschillende netwerkapparatuur.

Router

Een router is het hart van je lokale netwerk, of dat nu thuis of in een groot kantoorgebouw is. Op de router wordt alle apparatuur zoals computers, printers, smartphones en vaak ook de televisie en netwerk-speakers aangesloten. Dat kan bekabeld (ethernet) of draadloos (wifi). Een goede router is dus erg belangrijk voor de kwaliteit van je netwerk. Daarom hebben we veel testen van routers verzameld. Hieronder vind je ze allemaal.


Netwerk switch

De netwerk switch lijkt qua mogelijkheden sterk op een router. Ook op een switch kun je je apparatuur aansluiten. Het verschil is dat een router ook verbinding kan maken met externe netwerken zoals internet terwijl de switch dat niet kan. Door de switch aan een router te koppelen kan de daarop aangesloten apparatuur wel gebruikt maken van internet.


WiFi apparatuur voor een betere dekking

De router en switch bieden een WiFi dekking, maar helaas weten de meeste mensen dat de dekking van het draadloze netwerk niet altijd toereikend is. Om het signaal te verbeteren kun je versterkers of extra een extra WiFi toegangspunt (access point) in huis of op kantoor plaatsen.


Powerline

Een netwerk kun je op zetten via netwerkbekabeling (ethernet) of draadloos (WiFi), maar er is nog een derde manier, namelijk powerline. Bij powerline gebruik je de kabels van het elektriciteitsnet. Handig want zo kan ieder stopcontact als netwerkaansluiting dienst doen door er een powerline-adapter in te steken. Helemaal handig is een powerline-adapter die tevens een WiFi-toegangspunt voor het draadloze netwerk is.


NAS

Een NAS is een heel ander netwerkapparaat. Deze heeft niets met de verbinding te maken, maar de NAS is een opslag voor je bestanden. Alle data, films, muziek, documenten en veel meer kun je zo toegankelijk maken voor alle apparaten in je netwerk, en als je wil ook (via internet) daarbuiten.


MiFi

MiFi is een mobiele variant op WiFi. Een MiFi-router is een draadloze WiFi router waarmee je overal op locatie (of bijvoorbeeld in de auto) een WiFi-netwerk kunt opzetten. Via een SIM-kaart en een mobiele provider kunnen alle apparaten in het WiFi netwerkje dan internet op.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.