Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste netwerkapparatuur uit de test

 

Ook de onderdelen waaruit een computernetwerk is opgebouwd worden regelmatig getest. Denk daarbij bijvoorbeeld aan routers, WiFi access points, NAS systemen en Powerline adapters. Hieronder hebben we een overzicht van testen van verschillende netwerkapparatuur.

Beste router

Een router is het hart van je lokale netwerk, of dat nu thuis of in een groot kantoorgebouw is. Op de router wordt alle apparatuur zoals computers, printers, smartphones en vaak ook de televisie en netwerk-speakers aangesloten. Dat kan bekabeld (ethernet) of draadloos (wifi). Een goede router is dus erg belangrijk voor de kwaliteit van je netwerk. Daarom hebben we veel testen van routers verzameld. Hieronder vind je ze allemaal.

Beste netwerk switch

De netwerk switch lijkt qua mogelijkheden sterk op een router. Ook op een switch kun je je apparatuur aansluiten. Het verschil is dat een router ook verbinding kan maken met externe netwerken zoals internet terwijl de switch dat niet kan. Door de switch aan een router te koppelen kan de daarop aangesloten apparatuur wel gebruikt maken van internet.


WiFi apparatuur voor een betere dekking

De router en switch bieden een WiFi dekking, maar helaas weten de meeste mensen dat de dekking van het draadloze netwerk niet altijd toereikend is. Om het signaal te verbeteren kun je versterkers of extra een extra WiFi toegangspunt (access point) in huis of op kantoor plaatsen.


Beste Wifi adapter

Met een WiFi adapter kun je de mogelijkheden van WiFi toevoegen aan een desktop PC, laptop of tablet die nog niet over WiFi beschikt. Maar je kunt ook de WiFi snelheid van deze apparatuur verbeteren door een WiFi adapter te plaatsen die een hogere snelheid kan halen. Je hebt externe WiFi adapters in diverse formaten die de USB-poort gebruiken en interne WiFi adapters die je in een PC kunt inbouwen. Kijk hieronder voor alle beste WiFi adapters (ook wel WiFi dongle of Wifi stick genoemd).

Beste powerline

Een netwerk kun je op zetten via netwerkbekabeling (ethernet) of draadloos (WiFi), maar er is nog een derde manier, namelijk powerline. Bij powerline gebruik je de kabels van het elektriciteitsnet. Handig want zo kan ieder stopcontact als netwerkaansluiting dienst doen door er een powerline-adapter in te steken. Helemaal handig is een powerline-adapter die tevens een WiFi-toegangspunt voor het draadloze netwerk is.


Beste NAS

Een NAS is een heel ander netwerkapparaat. Deze heeft niets met de verbinding te maken, maar de NAS is een opslag voor je bestanden. Alle data, films, muziek, documenten en veel meer kun je zo toegankelijk maken voor alle apparaten in je netwerk, en als je wil ook (via internet) daarbuiten.


Beste bluetooth adapter

Eerder noemde we de WiFi adapter waarmee je WiFi kunt toevoegen aan een computer die daar nog niet over beschikt. Zo zijn er ook bluetooth adapters die deze draadloze techniek aan een PC kunnen toevoegen via een dongle. Op die manier kan de PC ook draadloos verbinding maken met bluetooth apparatuur zoals muizen, printers, speakers, smartphones en koptelefoons. Hieronder de beste bluetooth adapters.

Beste MiFi

MiFi is een mobiele variant op WiFi. Een MiFi-router is een draadloze WiFi router waarmee je overal op locatie (of bijvoorbeeld in de auto) een WiFi-netwerk kunt opzetten. Via een SIM-kaart en een mobiele provider kunnen alle apparaten in het WiFi netwerkje dan internet op.


Beste USB HUB

Eigenlijk is een USB HUB geen netwerkapparatuur, maar omdat het wel een handig hulpmiddel kan zijn om via een computer extra apparatuur in je netwerk op te nemen willen we de USB HUB hier wel even noemen. 

Beste provider internet

Je kan nog zulke goede netwerkapparatuur hebben, als de internet verbinding slecht is blijft de kwaliteit achter. Wat is de beste internet provider op jouw adres en wat is voor jou het beste internet abonnement (eventueel in combinatie met digitale televisie en telefonie). Hieronder kun je de goedkoopste en beste provider op jouw adres die aan jouw wensen voldoet vinden.


Zie ook: 
Samenvatting:
Hierboven hebben we alle testen met betrekking tot netwerkapparatuur verzameld. Je vindt hier het beste uit de test voor je netwerk. Onder andere de beste router uit de test, maar ook de beste netwerk switch. de beste NAS en de beste WiFi apparatuur voor een betere WiFi verbinding. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.