Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste netwerk apparatuur test

 

De beste netwerkapparatuur uit de test. Beste netwerk apparatuur zoals een router, switch, wifi versterker, NAS en veel meer.

beste netwerk apparatuur test

Ook de onderdelen waaruit een computernetwerk is opgebouwd worden regelmatig getest. Denk daarbij bijvoorbeeld aan routers, WiFi access points, NAS systemen en Powerline adapters. Hieronder hebben we een overzicht de beste netwerkapparatuur uit de test in alle soorten.

Beste router uit de test

Een router is het hart van je lokale netwerk, of dat nu thuis of in een groot kantoorgebouw is. Op de router wordt alle apparatuur zoals computers, printers, smartphones en vaak ook de televisie en netwerk-speakers aangesloten. 

Dat aansluiten van alle netwerkapparatuur op de router kan bekabeld (ethernet) of draadloos (wifi). Een goede router is dus erg belangrijk voor de kwaliteit en snelheid van je netwerk. Daarom hebben we diverse testen van deze netwerk apparatuur verzameld, diverse testen van routers uitgevoerd door netwerk experts. Hieronder vind je ze al deze router testen.

Goede netwerk apparatuur: TP-Link router

Goede netwerk apparatuur: TP-Link router

Beste netwerk switch

De netwerk switch lis netwerkapparatuur die qua mogelijkheden sterk op een router lijkt. Ook op een switch kun je je netwerk apparatuur aansluiten. Het verschil is dat een router ook verbinding kan maken met externe netwerken zoals internet terwijl de switch dat niet kan. 

Maar dit maakt een switch wel goedkoper, en daarmee interessant als je al een router in het netwerk hebt. Door de switch aan een router te koppelen kan de daarop aangesloten netwerk apparatuur wel gebruik maken van internet.


WiFi apparatuur voor een betere dekking

De router en switch bieden een WiFi dekking, maar helaas is het een bekend probleem dat de dekking van het draadloze netwerk niet altijd toereikend is. Om het signaal te verbeteren kun je versterkers of extra een extra WiFi toegangspunt (access point) in huis of op kantoor plaatsen.

Een goede WiFi snelheid en een stabiele WiFi verbinding is belangrijk, en er zijn veel verschillende netwerk apparaten om dat te bereiken. Daarom hebben we hier onder een groot aantal WiFi apparatuur testen.


Beste Wifi adapter

Met een WiFi adapter kun je de mogelijkheden van WiFi toevoegen aan een desktop PC, laptop of tablet die nog niet over WiFi beschikt. Maar je kunt ook de WiFi snelheid van deze netwerk apparatuur verbeteren door een WiFi adapter te plaatsen die een hogere snelheid kan halen. 

Je hebt externe WiFi adapters in diverse formaten die de USB-poort gebruiken en interne WiFi adapters die je in een PC kunt inbouwen. Kijk hieronder voor alle beste WiFi adapters (ook wel WiFi dongle of Wifi stick genoemd).

Devolo powerline netwerkapparatuur

Devolo powerline netwerkapparatuur

Beste powerline

Een netwerk kun je op zetten via netwerkbekabeling (ethernet) of draadloos (WiFi), maar er is nog een derde manier, namelijk powerline. Bij powerline gebruik je de kabels van het elektriciteitsnet. Handig want zo kan ieder stopcontact als netwerkaansluiting dienst doen door er een powerline-adapter in te steken. Helemaal handig is een powerline-adapter die tevens een WiFi-toegangspunt voor het draadloze netwerk is.

Deze netwerkapparatuur biedt een goede mix van draadloos netwerk en een bekabeld netwerk (zonder kabel!). Kijk hier onder voor deze beste netwerk apparatuur uit de test.


Beste NAS

Een NAS is een heel ander netwerkapparaat. Deze netwerkapparatuur heeft niets met de verbinding te maken, maar de NAS is een opslag voor je bestanden in het netwerk. Alle data, films, muziek, documenten en veel meer kun je zo toegankelijk maken voor alle apparaten in je netwerk. 

En als je dat wil kun je via deze netwerk opslag apparatuur je lokale bestanden ook via internet voor de buitenwereld beschikbaar maken. Handig voor familie, vrienden of als je zelf buiten de deur bent.


Synology NAS netwerk opslag

Synology NAS netwerk opslag


Beste bluetooth adapter

Eerder noemde we de WiFi adapter waarmee je WiFi kunt toevoegen aan een computer die daar nog niet over beschikt. Zo zijn er ook bluetooth adapters die deze draadloze techniek aan een PC kunnen toevoegen via een dongle. 

Op die manier kan de PC ook draadloos verbinding maken met bluetooth apparatuur zoals muizen, printers, speakers, smartphones en koptelefoons. Hieronder de beste bluetooth adapters uit de test van deze kleine eenvoudige netwerkapparatuur.

Beste MiFi

De MiFi netwerk apparatuur is een mobiele variant op WiFi. Een MiFi-router is een draadloze WiFi router waarmee je overal op locatie (of bijvoorbeeld in de auto) een WiFi-netwerk kunt opzetten. 

Via een SIM-kaart en een mobiele provider kunnen alle apparaten in het WiFi netwerkje dan internet op. Ideaal voor op vakantie, in de auto of op een tijdelijk kantoor waar geen internet verbinding is.


Beste USB HUB

Eigenlijk is een USB HUB geen netwerkapparatuur, maar omdat het wel een handig hulpmiddel kan zijn om via een computer extra apparatuur in je netwerk op te nemen willen we de USB HUB in dit overzicht met beste netwerkapparatuur wel even noemen. 

Podec USB hub
Podec USB HUB

Beste provider internet

Je kan nog zulke goede netwerkapparatuur hebben, als de internet verbinding slecht is blijft de kwaliteit achter. Wat is de beste internet provider op jouw adres en wat is voor jou het beste internet abonnement (eventueel in combinatie met digitale televisie en telefonie). 

Hieronder vind je een vergelijker om de goedkoopste en beste provider op jouw adres die aan jouw wensen voldoet vinden, en in de beste internet provider test vind je de beste aanbieder van glasvezel internet en de beste providers voor andere internet toegang.

Goede netwerk apparatuur aanbieders

Bij de bovenstaande netwerk apparatuur testen vind je alle soorten netwerkapparatuur, en mede daarom (bij de betreffende test) ook veel verschillende fabrikanten van netwerk apparaten. 

Sommige van deze netwerk fabrikanten komen keer op keer terug omdat ze veel verschillende netwerkapparatuur maken. Grote namen op netwerk gebied zijn TP-Link, Linksys, Netgear, Cisco, Asus, D-Link, Aruba Networks en Ubiquiti, maar er zijn meer goede netwerk apparatuur aanbieders die dan vaak gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld NAS systemen, routers of powerline apparatuur. Bij de testen van netwerkapparatuur hier boven vind je de beste netwerkapparatuur in iedere soort.


Zie ook: 


Samenvatting:
Hierboven hebben we alle testen met betrekking tot netwerkapparatuur verzameld. Je vindt hier het beste uit de test voor je netwerk. Onder andere de beste router uit de test, maar ook de beste netwerk switch. de beste NAS en de beste WiFi apparatuur voor een betere WiFi verbinding. Kortom alle beste netwerk apparatuur. Bij iedere test vind je ook aanbiedingen om de betreffende netwerkapparatuur goedkoop te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.