Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koptelefoons uit de koptelefoon test

 

Wat is momenteel de beste koptelefoon? Koptelefoons worden heel regelmatig getest, bijvoorbeeld door de experts van What-HiFi, de Consumentenbond, Kieskeurig, EISA Tech Awards en Tweakers.


Hier vind je beste koptelefoons uit al deze tests die momenteel in Nederland te koop zijn.

De hoofdtelefoon tests van deze deskundige organisaties geven het meest duidelijke beeld van de beste koptelefoons van dit moment.

Als verschillende testorganisaties verschillende hoofdtelefoons als beste koptelefoons aanmerken kun je dat als verwarrend zien, maar ook als een positief resultaat. Het bewijst dat er veel koptelefoons zijn die binnen hun klasse het predicaat beste koptelefoon verdienen. Want de ene koptelefoon is de andere niet. Er zijn bijvoorbeeld heel verschillende toepassingen en verschillende prijsniveaus.In dit overzicht vind je onder andere de beste koptelefoons uit de test van de Consumentenbond, Kieskeurig en Tweakers, uit de Internationaal hoog aangeslagen What HiFi Award en de Tech Awards van de beste audio tijdschriften uit heel Europa verenigd in de EISA.

Verschillen tussen de koptelefoons

We schreven het al, de ene koptelefoon is de andere niet. Hieronder hebben we een kort overzicht van verschillende opties waaruit je kiest als je de voor jou beste koptelefoon zoekt.

Bluetooth of met een kabel?

Een belangrijke keuze die je moet maken als je je beste koptelefoon zoekt is die tussen snoerloos of met een kabel. Een snoerloze koptelefoon is tegenwoordig vrijwel altijd een bluetooth koptelefoon. Hiermee maak je eenvoudig verbinding met een telefoon, televisie, laptop of ander apparaat dat ook bluetooth ondersteunt.

Een snoerloze koptelefoon geeft je veel meer bewegingsruimte wat wel zo handig is onder het sporten of in het openbaar vervoer. Maar ook thuis voor de televisie of in je luie stoel genietend van muziek is een kabel die over de vloer loopt niet iets wat je mist.

De meeste best geteste koptelefoons zijn dan ook bluetooth hoofdtelefoons.

Tip: Op Beste Koptelefoon Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van koptelefoons, maar ook de koptelefoon top 10 en een Koptelefoon Keuzehulp waarmee je de voor jou beste hoofdtelefoon kunt vinden.

Over ear of on ear?

Een tweede belangrijke keuze die je maakt is die tussen een koptelefoon die op je oren rust of een koptelefoon die je oren helemaal omsluit. Het voordeel van de laatste (een over ear koptelefoon) is makkelijk te raden, je bent veel meer één met de muziek. Maar dat is ook meteen het nadeel, vooral als je je in het verkeer bevindt. Met een over ear koptelefoon hoor je nog maar weinig van wat er om je heen gebeurt, en dat kan gevaarlijk zijn.

Actieve noise cancelling

Voor noise cancelling geldt eigenlijk hetzelfde. Noise cancelling houdt het geluid van buiten weg. Als muziekliefhebber geniet je daar natuurlijk van, maar je hoort veel minder goed wat er in de omgeving gebeurt.

Een over ear koptelefoon houdt door zijn vorm het omgevingsgeluid buiten bij actieve noise cancelling komt er heel wat meer techniek aan te pas. Een koptelefoon met actieve noise cancelling beschikt over een microfoon die het omgevingsgeluid registreert. De hoofdtelefoon analyseert het geluid en laat een tegenovergesteld geluid uit dat het omgevingsgeluid zodoende onhoorbaar maakt.

 Accuduur

Veel mensen vergeten het, maar let ook op de accuduur van de hoofdtelefoon. Een draadloze koptelefoon kan zijn stroom niet via het draadje halen dus heeft een batterij of andere accu nodig. En die accu kan nogal in capaciteit verschillen.

Bij de beste geteste koptelefoon bovenaan kun je alle eigenschappen van de koptelefoons vergelijken en je beste koptelefoon op tal van manieren selecteren.

Zie ook


Samenvatting:
Er zijn diverse organisaties die regelmatig hoofdtelefoons testen. Hier boven vind je de beste koptelefoon en de beste koop uit de koptelefoon test van de Consumentenbond, EISA, What HiFi, Kieskeurig en Tweakers. Elke beste hoofdtelefoon is door deze organisaties als beste koptelefoon of beste koop getest.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.