Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste koptelefoons uit de koptelefoon test

Wat is momenteel de beste koptelefoon? Koptelefoons worden heel regelmatig getest, bijvoorbeeld door de experts van What-HiFi, de Consumentenbond, Kieskeurig, EISA Tech Awards en Tweakers.

beste koptelefoon test hoofdtelefoons

Hier vind je beste koptelefoons uit al deze tests die momenteel in Nederland te koop zijn.

De hoofdtelefoon tests van deze deskundige organisaties geven het meest duidelijke beeld van de beste koptelefoons van dit moment.

Als verschillende testorganisaties verschillende hoofdtelefoons als beste koptelefoons aanmerken kun je dat als verwarrend zien, maar ook als een positief resultaat. Het bewijst dat er veel koptelefoons zijn die binnen hun klasse het predicaat beste koptelefoon verdienen. 

Want de ene koptelefoon is de andere niet. Er zijn bijvoorbeeld heel verschillende toepassingen en verschillende prijsniveaus.

Dit zijn de best geteste koptelefoons


In dit overzicht van Bol.com vind je onder andere de beste koptelefoons uit de test van de Consumentenbond, Kieskeurig en Tweakers, uit de Internationaal hoog aangeslagen What HiFi Award, Computer Totaal en de Tech Awards van de beste audio tijdschriften uit heel Europa verenigd in de EISA.

Verschillen tussen de koptelefoons

We schreven het al, de ene koptelefoon is de andere niet. Hieronder hebben we een kort overzicht van verschillende opties waaruit je kiest als je de voor jou beste koptelefoon zoekt.

Bluetooth of met een kabel?

Een belangrijke keuze die je moet maken als je je beste koptelefoon zoekt is die tussen snoerloos of met een kabel. Een snoerloze koptelefoon is tegenwoordig vrijwel altijd een bluetooth koptelefoon. Hiermee maak je eenvoudig verbinding met een telefoon, televisie, laptop of ander apparaat dat ook bluetooth ondersteunt.

Een snoerloze koptelefoon geeft je veel meer bewegingsruimte wat wel zo handig is onder het sporten of in het openbaar vervoer. Maar ook thuis voor de televisie of in je luie stoel genietend van muziek is een kabel die over de vloer loopt niet iets wat je mist.

De meeste best geteste koptelefoons zijn dan ook bluetooth hoofdtelefoons.

Tip: Op Beste Koptelefoon Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van koptelefoons, maar ook de koptelefoon top 10 en een Koptelefoon Keuzehulp waarmee je de voor jou beste hoofdtelefoon kunt vinden.

Over ear of on ear?

Een tweede belangrijke keuze die je maakt is die tussen een koptelefoon die op je oren rust of een koptelefoon die je oren helemaal omsluit. Het voordeel van de laatste (een over ear koptelefoon) is makkelijk te raden, je bent veel meer één met de muziek. Maar dat is ook meteen het nadeel, vooral als je je in het verkeer bevindt. Met een over ear koptelefoon hoor je nog maar weinig van wat er om je heen gebeurt, en dat kan gevaarlijk zijn.

Actieve noise cancelling

Voor noise cancelling geldt eigenlijk hetzelfde. Noise cancelling houdt het geluid van buiten weg. Als muziekliefhebber geniet je daar natuurlijk van, maar je hoort veel minder goed wat er in de omgeving gebeurt.

Een over ear koptelefoon houdt door zijn vorm het omgevingsgeluid buiten bij actieve noise cancelling komt er heel wat meer techniek aan te pas. Een koptelefoon met actieve noise cancelling beschikt over een microfoon die het omgevingsgeluid registreert. De hoofdtelefoon analyseert het geluid en laat een tegenovergesteld geluid uit dat het omgevingsgeluid zodoende onhoorbaar maakt.

 Accuduur

Veel mensen vergeten het, maar let ook op de accuduur van de hoofdtelefoon. Een draadloze koptelefoon kan zijn stroom niet via het draadje halen dus heeft een batterij of andere accu nodig. En die accu kan nogal in capaciteit verschillen.

Deze organisaties testen koptelefoons

Hier boven vind je de beste koptelefoons volgens diverse organisaties die koptelefoons testen. Dit zijn de test organisaties waarvan je de beste koptelefoons (mits beschikbaar) in het bovenstaand overzicht tegenkomt.

De Consumentenbond

De Consumentenbond behoeft geen toelichting. De Consumentenbond test regelmatig koptelefoon zodra deze uitkomen. Deze testen vinden vaak op internationaal niveau, de internationale consumentenbonden werken bij deze testen samen. Zo heb je naast de Nederlandse consumentenbond ook Test Aankoop (België) en Stiftung Warentest (Duitsland).

Computer Totaal

Computer Totaal is een populair en veel gelezen Nederlands computer tijdschrift. Computer Totaal beschikt over experts die grondige testen uitvoeren. Dat gaat vaak om testen van computers en randapparatuur, maar ook om audio apparatuur zoals een koptelefoon test.

Tweakers

Tweakers.net is een community met meer dan een half miljoen leden. Allemaal experts en liefhebbers op het gebied van consumenten elektronica. Tweakers voert veel testen uit (o.a. koptelefoon testen) en deelnemers schrijven kritische reviews. Je kunt aannemen dat een koptelefoon die bij Tweakers als beste koptelefoon getest is een heel goede koptelefoon is.

Kieskeurig

Ook Kieskeurig is een consumentensite en community met veel leden. Deze site is breder gericht dan Tweakers. Niet alleen elektronica en meer doorsnee consumenten. De beste koptelefoons volgens Kieskeurig zijn gebaseerd op reviews van die consumenten.

What HiFi

What HiFi is een toonaangevend Engels audio tijdschrift. Echte specialisten op het gebied van koptelefoons en andere audio apparatuur. Hoofdtelefoons worden door de experts van What HiFi uitgebreid getest.

EISA Tech Awards

De EISA is een samenwerking tussen audio tijdschriften en elektronica tijdschriften uit de hele wereld. Al deze magazines testen koptelefoons en andere apparatuur en al deze testen samen vormen de basis voor de jaarlijkse EISA Awards. Een koptelefoon die een EISA Tech Award krijgt is de beste koptelefoon in zijn klasse.


Bij de beste geteste koptelefoon bovenaan kun je alle eigenschappen van de koptelefoons vergelijken en je beste koptelefoon op tal van manieren selecteren.

Zie ook


Samenvatting:
Er zijn diverse organisaties die regelmatig hoofdtelefoons testen. Hier boven vind je de beste koptelefoon en de beste koop uit de koptelefoon test van de Consumentenbond, EISA, What HiFi, Kieskeurig en Tweakers. Elke beste hoofdtelefoon is door deze organisaties als beste koptelefoon of beste koop getest.

Een reactie posten

0 Reacties