Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste wetenschappelijke rekenmachine

Wat is de beste wetenschappelijke rekenmachine waarmee je op een eenvoudige manier complexe berekeningen kunt maken? Hier de beste wetenschappelijke rekenmachines.

beste wetenschappelijke rekenmachine test

Hier kijken we naar de beste wetenschappelijke rekenmachines van dit moment. Het betreft de beste wetenschappelijke rekenmachine in verschillende prijsklassen.

Alle wetenschappelijke rekenmachines, hun prijs en hun mogelijkheden

Kijk bij de alle wetenschappelijke rekenmachines voor een overzicht van alle wetenschappelijke rekenmachines. Je vindt er alle prijzen, specificaties en mogelijkheden, en je kan er heel makkelijk de voor jou beste wetenschappelijke rekenmachine selecteren.


Liever toch een ander soort rekenmachine? Bij de beste rekenmachine test vind je ook de beste rekenmachines in andere soorten zoals de beste bureaurekenmachine en de rekenmachine voor school.


Hieronder kijken we naar de beste wetenschappelijke rekenmachine in diverse prijsklassen.

Goed en goedkoop: Casio FX-82MS rekenmachine

Niet voor niets is de Casio FX-82MS de meest gebruikte rekenmachine door scholieren en studenten. Deze beste wetenschappelijke rekenmachine in de laagste prijsklasse kost niet veel meer dan een tientje maar je kunt er alle gangbare berekeningen mee maken. 


Veel scholen adviseren daarom deze wetenschappelijke calculator aan hun leerlingen. Dit maakt de Casio FX-82MS tot de beste rekenmachine voor school en studie. Deze beste wetenschappelijke rekenmachine voor school is aan zijn tweede versie toe en wordt daarom ook wel Casio FX-82MS-2 genoemd.

beste wetenschappelijke rekenmachine casio

Casio FX-82MS wetenschappelijke rekenmachine


Het display bevat twee regels tekst zodat je de formule en het antwoord gelijktijdig kunt lezen. Het toetsenbord is handig en overzichtelijk ingericht met grote toetsen. 

De mogelijkheden van deze rekenmachine zijn te groot om hier allemaal op te sommen (kijk daarvoor in het bovenstaande overzicht met alle beste rekenmachines uit de test). Er zijn 240 functies is deze beste rekenmachine opgenomen.

De kwaliteit van deze voordelige wetenschappelijke rekenmachine is zeer goed, hij kan tegen een stootje. Ook is de Casio FX-82MS zuinig met stroom. Een ideale rekenmachine voor scholieren en studenten.


Wat is een wetenschappelijke rekenmachine?
Optrekken, aftrekken, delen en vermenigvuldigen, maar ook machtsverheffen en worteltrekken kan met een goede standaard rekenmachine. Een wetenschappelijke rekenmachine kun je o.a. ook tangens, cosinus, sinus, regressie, correlatie, faculteit en standaarddeviatie berekenen.

Uitgebreider: Texas Instruments TI-30XS Multiview

Wat kan de Texas Instruments TI-30XS Multiview daar dan nog aan toevoegen? De belangrijkste extra eigenschap van deze wetenschappelijke calculator is scherm met vier regels en een scroll-functie. Hiermee scroll je door eerdere berekeningen. 

Zo kun je met deze wetenschappelijk rekenmachine patronen ontdekken en resultaten vergelijken. Bovendien kun je eerdere bewerkingen en antwoorden in een nieuwe berekening plakken.


beste wetenschappelijke rekenmachine texas instruments

Texas Instruments wetenschappelijke rekenmachine


Via de toggle key (wisseltoets) kun je wisselen tussen breuken en hun decimale equivalent. Inclusief omrekenen naar decimale benaderingen van breuken met rationale getallen, pi-termen en vierkantswortels. Voor een niet grafische rekenmachine is de Texas Instruments TI-30XS Multiview een verbluffend uitgebreide calculator.

Voor de Texas Instruments rekenmachine betaal je ongeveer een tientje meer dan voor de bovengenoemde Casio calculator.

Tip: Kijk op Beste Rekenmachine Kopen voor de voordeligste aanbieders van rekenmachines en voor de top 10 van wetenschappelijke rekenmachines.

Kijk voor deze twee beste rekenmachines, en nog meer best geteste rekenmachines (grafisch en voor op het bureau) bij de bovenaan genoemde alle best geteste rekenmachines. Je vindt daar ook alle actuele prijzen en specificaties.


Zie ook: Alle testen van rekenmachines


Samenvatting:
De beste wetenschappelijke rekenmachine uit de test is de  Casio FX-82M. Dit is de beste wetenschappelijke rekenmachine voor school en studie. Hierboven informatie over beste beste wetenschappelijke rekenmachines uit de test en meer goede wetenschappelijke rekenmachines en andere goede rekenmachines.
 

Een reactie posten

0 Reacties