Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Batavus Fonk E-Go, goedkope elektrische fiets

De Batavus Fonk E-Go is de e-bike versie van de Batavus Fonk. De E-Go is eerder door het AD als beste elektrische fiets getest.

Batavus Fonk E-Go elektrische fiets

De belemmering om een elektrische fiets te kopen is voor veel mensen toch nog steeds de prijs. Een elektrische fiets is immers nog altijd een behoorlijk stukje duurder dan een gewone fiets. Toch zijn er in het lage prijs segment ook goede e-bikes te koop, zoals de Batavus Fonk E-Go. Enkele jaren terug was deze Batavus Fonk e-bike de beste elektrische fiets uit de laagste prijsklasse bij de AD Fietstest.


Kijk voor interessante aanbiedingen van de Batavus Fonk E-Go bij de onderstaande beste online winkels om de Batavus Fonk E-Go goedkoop online te kopen.


Over de Batavus Fonk E-Go

De E-Go is de elektrische versie van de gewone Batavus Fonk. Deze beste goedkope elektrische fiets is te koop als damesfiets en als herenfiets. Het is een mooie e-bike die toch vrij minimalistisch is. Dat heeft vooral voor gebruik in de stad zijn voordelen. De ontwerpers hebben de fiets zo ontworpen dat je niet snel schade oploopt.

De verlichting is bijvoorbeeld dusdanig ontworpen dat deze niet beschadigd wordt in de fietsenstalling. De voorverlichting zit namelijk slim bovenop het stuur bevestigd. Ook zijn de kabels zo weggewerkt dat je niet in die zelfde stalling blijft haken en de boel beschadigd.


Ook met de wendbaarheid is rekening gehouden met gebruik van de fiets in de drukte. Deze elektrische fiets stuur je makkelijk door kleine straatjes en langs voetgangers. De e-bike trap licht, heeft een soepele ondersteuning en de comfortabele instap is fijn als je in het stadsverkeer regelmatig van de fiets moet.

De motor van deze e-bike is in het voorwiel weggewerkt en kent 5 ondersteuningsstanden. Je kunt kiezen uit drie accu's waarvan de actieradius van de meest krachtige verse kan oplopen tot ruim 160 kilometer. De Batavus Fonk E-Go mag dan in eerste instantie ontworpen zijn als elektrische stadsfiets, ook voor wat langere tochten is hij goed te gebruiken als zijn drie versnellingen wel wat weinig als je de fiets dagelijks voor langere afstanden wilt gebruiken.Maar verder is dit een prima e-bike, en een terechte winnaar bij de beste goedkope elektrische fietsen bij de AD Fietstest. Vooral als elektrische stadsfiets is dit een geweldige fiets.

Batavus Fonk E-Go Plus

Naast de bovengenoemde Batavus Fonk elektrische fiets is er ook de Batavus Fonk E-Go Plus. Het verschil zit hem vooral in de motor. De Batavus Fonk E-Go Plus is een luxere versie die over een middenmotor beschikt in plaats van een voorwielmotor. Een middenmotor biedt een betere rijervaring maar het maakt de Batavus e-bike wel zo'n 200 euro duurder.

Zie ook: Meer testen elektrische fietsen
Foto's: Batavus

Onderwerp:
De Batavus Fonk E-Go is een goede maar relatief goedkope elektrische fiets van Batavus. De Batavus Fonk E-Go is een e-bike met voorwielmotor maar er is onder de naam Batavus Fonk E-Go Plus ook een meer luxe e-bike versie met middenmotor.

Een reactie posten

0 Reacties