Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Betrouwbare bloeddrukmeter test Hartstichting

Is een bloeddrukmeter betrouwbaar? Bij de Hartstichting bloeddrukmeter test wordt iedere meter op betrouwbaarheid getest. Hier de door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters.

Omron bloeddrukmeter test Hartstichting


Hoge bloeddruk is een groot gezondheidsprobleem in Nederland. Volgens cijfers van de Hartstichting heeft 40 procent van de Nederlanders tussen de 30 en 70 jaar oud een hoge bloeddruk of gebruiken ze daar medicijnen tegen. Vaak hebben mensen een hoge bloeddruk zonder dit te weten, maar richt dit wel ongemerkt schade aan op hun lichaam.

Daarom wordt er geadviseerd regelmatig de bloeddruk te meten. Dat kan bij de dokter, maar een goede bloeddrukmeter is ook een verantwoorde aanschaf. Je kunt dan op ieder gewenst moment je bloeddruk van jezelf en je familieleden meten.

Door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters voor thuis

Maar natuurlijk heeft het meten van de bloeddruk alleen zin als je op de meting kunt vertrouwen. Daarom keurt de Hartstichting alle bloeddrukmeters. Alleen betrouwbare bloeddrukmeters krijgen een goedkeuring van de Hartstichting. 

Iedere bloeddrukmeter wordt in opdracht van de Hartstichting getest. Kijk bij de door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters voor deze beste bloeddrukmeters uit hun test.

De prijzen van deze betrouwbare bloeddrukmeters beginnen tussen de 30 en 40 euro voor een bloeddrukmeter van bijvoorbeeld Beurer (één van de belangrijkste fabrikanten van bloeddrukmeters voor thuis) en Inventum. 

Voor een bloeddrukmeter van Omron ben je iets meer geld kwijt. 

In het overzicht hierboven vind je alle door de Hartstichting aanbevolen bloeddrukmeters met alle prijzen, specificaties, mogelijkheden en ervaringen van gebruikers van de bloeddrukmeter. Elke meter in deze lijst is een betrouwbare bloeddrukmeter die door de Hartstichting goed gekeurd is.

Het gevaar van een hoge bloeddruk

Wie klachten heeft gaat meestal op een gegeven moment wel naar de dokter. Het gevaar van hoge bloeddruk is echter dat je er meestal niets van merkt. Maar de hoge bloeddruk is een sluipmoordenaar. 

De hoge bloeddruk kan schade aanrichten aan je bloedvaten, hart en hersenen, en die schade kan weer leiden tot een beroerte, een hartinfarct of hartfalen.

In 2019 kampt volgens de Hartstichting 40 procent van de mensen tussen de 30 en 70 jaar, vaak ongemerkt, aan een te hoge bloeddruk. Dat gaat om 1,4 miljoen Nederlanders. Dat is heel, en dan te bedenken dat dit aantal ook nog snel groeit. In 2030 zal dit aantal waarschijnlijk al richting de 2 miljoen lopen.

De enige manier om te weten of je een hoge bloeddruk hebt is deze te meten. Dat kan bij de dokter, maar ook thuis met een betrouwbare bloeddruk meter. Hoe dat gaat kun je hieronder in een video zien.

Zo meet je je bloeddruk


Dit zijn de stappen

  • Gebruik een door de Hartstichting aanbevolen bloeddrukmeter (zie hierboven).
  • Span je een half uur voor de meting niet in, rook niet en drink geen koffie.
  • Ga vijf minuten rustig zitten.
  • Meten doe je op een stoel met de rug tegen de leuning, de voeten naast elkaar op de grond, 
  • Ontbloot je arm. Breng de bloeddrukband aan. Doe dit om de arm die je het minst gebruikt (links bij rechtshandigen). De bloeddrukband moet ten hoogte van je hart zitten (dat is circa 2 centimeter boven de elleboog.
  • Leg de arm ontspannen op de stoelleuning of een tafel.
  • Start de meting (de bloeddrukmeter geeft zelf een signaal als deze klaar is). Praat niet tijdens de meting.
  • Doe de meting voor de zekerheid na 1 minuut nogmaals.

Wat is een goede bloeddruk?

Een normale (gezonde) bloeddruk ligt tussen de 120 en 140 mm Hg. Hoe lager hoe beter, al kan er ver onder die grens sprake zijn van een lage bloeddruk. In tegenstelling tot een hoge bloeddruk merk je een lage bloeddruk vaak wel. Je bent dan duizelig en kan zelfs flauwvallen.

Alle informatie over hoge bloeddruk, lage bloeddruk, de bloeddruk waarden, bloeddruk meten en bloeddruk verlagen vind je in de Gids Bloeddruk van de Hartstichting. Alle informatie en prijzen van de beste bloeddrukmeters voor thuis zijn te vinden in het bovenaan genoemde overzicht van door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters.

Zie ook: Testen bloeddrukmeters


Foto bovenaan: Omron bloeddrukmeter

Samenvatting:
Wat is een goede betrouwbare bloeddrukmeter? De enige goede bloeddrukmeter is een bloeddrukmeter waarvan je de meetresultaten kan vertrouwen. Daarom wordt iedere bloeddrukmeter door de Hartstichting getest. En natuurlijk krijgen alleen echt betrouwbare bloeddrukmeters de goedkeuring van de Hartstichting. Zo weet je zeker dat je één van de beste bloeddrukmeters hebt. Hierboven vind je een link naar een overzicht met alle door de Hartstichting goedgekeurde bloeddrukmeters. Dit zijn de beste bloeddrukmeters die een betrouwbaar resultaat gegeven. 

Een reactie posten

0 Reacties