Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Dit zijn de beste WiFi routers van dit moment!

De beste router uit de test in iedere klasse en andere goede routers met de hoogste waardering.

Wat zijn momenteel de beste WiFi routers? Hier vind je een overzicht van de beste routers voor bijvoorbeeld een huis met één verdieping of twee verdiepingen, maar ook de beste router voor wie de hoogste snelheid wil of de beste WiFi router die veel gebruikers tegelijk goed kan bedienen.

Beste WiFi router en meer goede routers

Deze beste WiFi routers zijn te vinden in het onderstaande overzicht met best geteste WiFi routers. Bij het beoordelen van deze routers is niet alleen naar de kwaliteit en de prestaties gekeken, maar ook naar de prijs. De router moet immers ook betaalbaar zijn.

Meer goede WiFi routers vind je in het tweede overzicht. Hier staan alle routers met een 5 sterren waardering.Goede WiFi router TP-Link

WiFi router TP-Link


Hoe groot is je draadloze WiFi netwerk?

De goedkoopste router in dit overzicht met beste routers koop je dan ook al voor enkele tientjes. Ook bekende en goede router fabrikanten als TP-Link, Asus, Netgear en Zyxel maken WiFi routers die onder de 35 euro worden aangeboden. 

Dat betreft dan een router die een goede dekking geeft op één verdieping van een huis. Goed genoeg voor iemand die een appartement bewoont of voor wie aan internet op één verdieping voldoende heeft.

Wil je met één router dekking bieden op meerdere verdiepingen, met dikke betonnen vloeren tussen de verdiepingen, dan heb je een meer krachtige router nodig. 

In het bovenstaande overzicht vind je daarvoor goed geschikte sterke routers, maar ook multiroom wifi-systemen (ook wel mesh WiFi routers genoemd). Dat zijn pakketten van meerdere routers die samen een zeer krachtig draadloos kunnen opzetten, verdeeld over meerdere verdiepingen van een gebouw en bijvoorbeeld ook de tuin.

Netgear Orbi routers voor mesh WiFi netwerk

Netgear Orbi routers voor mesh WiFi netwerk


Er zijn zelfs routers die niet alleen een draadloos netwerk opzetten, maar die ook gebruik kunnen maken van powerline verbindingen tussen de verschillende delen van het gebouw. Powerline is een systeem waarbij het stroomnet binnen het huis als netwerkbekabeling dienst doet. Dikke muren en plafonds zijn dan geen belemmering.


Tip: Op Beste Router Kopen vind je veel informatie voor het kopen van de voor jou persoonlijk beste router zoals de router top 10, de goedkoopste aanbieders en een router keuzehulp voor het vinden van de voor jou perfecte router.


Asus gaming router

Asus gaming router


Meerdere netwerken bij veel gebruikers

De beste WiFi routers voor grote groepen gebruikers zijn in staat om meerdere snelle netwerken op te zetten via hetzelfde apparaat. Dit gaat dan via verschillende frequenties. Zo zitten de gebruikers elkaar in het draadloze netwerk niet in de weg en gaat een zware opdracht van de ene gebruiker niet ten koste van de snelheid van de andere gebruikers.

Dit soort WiFi routers wordt vaak gebruikt op kantoren maar ook bij huisgezinnen waarbij de gezinsleden veel gamen of films en series kijken via het netwerk. Deze routers worden dual band WiFi router (2 netwerken) of tri band WiFi routers (3 netwerken) genoemd.

Kijk bij het bovenstaand overzicht van aanbevolen routers voor de door experts als beste router aangewezen routers voor verschillende omstandigheden, of bij meer testen van routers voor de beste routers uit andere testen.


Samenvatting:
Een WiFi router (draadloze router) is de beste router voor thuis. Met een WiFi router zet je een draadloos netwerk op (of zelfs meerdere draadloze WiFi netwerken) voor een stabiele en snelle verbinding met internet. Hier kijken we naar de beste WiFi router, met de beste WiFi routers uit de test (de beste routers en beste koop in diverse klassen) en andere goede WiFi routers.

Een reactie posten

0 Reacties