Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste frametas fiets

Redactie     12:05     1 comment


Frametassen voor op de fiets zijn minder bekend dan stuurtassen of fietstassen voor op de bagagedrager, maar wel heel praktisch. Op de racefiets of op de mountainbike, maar ook op een gewone fiets of e-bike. Je kunt de frametas namelijk ook vaak als telefoonhouder gebruiken. Hier kijken we naar de beste frametas in diverse soorten.


Frametassen kun je ruwweg in twee soorten indelen. Je hebt frametassen die je onder je fietsstang bevestigd, deze frametassen bieden vaak de meeste ruimte en je hebt er geen enkele last van, en je hebt frametassen die je direct onder het stuur bovenop het frame plaatst. Deze frametassen kun je ook als telefoonhouder gebruiken. We kijken hieronder naar beide soorten frametassen voor op de fiets.

Kijk in het overzicht met aanbiedingen beste frametassen voor alle goede frametassen (met minimaal 4 van de 5 sterren als waardering). Hieronder kijken we naar enkele van deze fietstassen.

Masha fietstas voor smartphone

Een mooi voorbeeld van een frametas die meteen heel goed dienst doet als telefoonhouder is de onderstaande Masha frametas. Deze biedt naast een veilige (waterdichte) houder voor je smartphone ook heel veel ruimte om je spullen mee te nemen.De fietstas is groot genoeg om blikjes drinken mee te nemen. Het verschik met een stuurtas is dat deze fietstas niet op het stuur maar op het frame bevestigd wordt. Daardoor heb je er geen last van, maar kun je wel je mobiele telefoon bedienen (zonder dat je hem in de hand hoeft te nemen, wat je tegenwoordig een boete kan opleveren).

Het doorzichtige vlak geeft je niet alleen de mogelijkheid op je telefoonscherm te kijken, het geleid ook de bewegingen van je vinger zodat je het touchscreen gewoon kunt bedienen. Ook handig is dat er een ingang is gemaakt voor het snoer van je oordopjes of hoofdtelefoon zodat je handsfree kunt bellen en muziek kunt luisteren en bedienen. En natuurlijk is deze frametas ook uitstekend geschikt voor routenavigatie via je telefoon (bijvoorbeeld Google Maps).

Kijk voor de prijs en alle specificaties bij de bovenstaande aanbiedingen van beste frametassen.

Abus frametas onder frame

Laten we nu eerst eens kijken naar het ander soort frametas voor op de fiets. Onderstaande Abus frametas wordt onder het frame bevestigd. Daardoor heb je er geen enkele last van. De fietstas bevindt zich buiten je gezichtsveld, maar dat betekent wel dat je deze frametas niet als telefoonhouder kunt gebruiken. De mobiele telefoon kan wel mee, maar dan verborgen in de tas.


Het is dus maar waarvoor je de frametas wilt gebruiken. Voor het meenemen van spullen is dit een prima fietstasje. Bijvoorbeeld een kettingslot kan je goed meenemen met deze frametas.

Ook van deze beste frametas voor het fietsframe zijn de actuele lage winkelprijs en alle specificaties te vinden bij de bovenstaande aanbiedingen van beste frametassen.

Fredricks set frametas / telefoonhouder 

Fredricks heeft gekozen voor een andere oplossing. Ze leveren een set bestaande uit een universele frametas (geschikt voor ieder soort fiets) en een bijpassende waterdichte telefoonhouder. De smartphonehouder kan op de frametas worden bevestigd maar ook op het fietsframe.Je kunt het touchsceen gewoon gebruiken als deze veilig en droog in de telefoonhouder zit. Hou er wel rekening mee dat de vingerafdrukbeveiliging dan niet werkt. Kijk voor alle informatie over deze frametas / telefoonhouder bij de bovenaan genoemde aanbiedingen.

Deze Fredricks Zoliknight frametas zie je ook op de foto helemaal bovenaan deze pagina.

Rockbros hardcover frametas

Niet iedere frametas die onder het stuur geplaatst wordt is ook als smartphone-houder te gebruiken. De Rockbros is zo'n uitzondering. Deze frametas is dan ook wat smaller, maar biedt wel veel ruimte omdat hij wel vrij lang is. Deze Rockbros frametas is geschikt voor zowel racefietsen en mountainbikes als stadsfietsen en e-bikes.


Je haalt deze fietstas makkelijk van het frame af door alleen maar twee klittenband-sluitingen los te maken. Via de hardcover zijkanten zijn je spullen goed beschermd.

Kijk voor alle actuele winkelprijzen, specificaties, maten en meer goede frametassen bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van beste frametassen. Of kijk bij de andere testen van fietstassen voor de beste fietstassen in andere soorten.

Tip: Op Beste Fietstas Kopen van DeBesteFietsen.nl vind je een overzicht van de beste winkels waar je goedkoop online alle soorten fietstassen kunt kopen. Je vindt daar ook een handige keuzehulp voor je nieuwe fietstas en de fietstas top 10.


Onderwerpen
Beste frametas fiets, fietstassen frame, goede frametassen fiets, telefoonhouder, fietstas frame fiets.

,


1
replies
  1. Die Fredericks tas is niet waterdicht. Er zit een regenhoes bij. Waardeloze bagger dus.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.