Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste naaimachines

Een overzicht met alle beste naaimachines. Iedere beste naaimachine uit onderstaande lijst heeft een waardering van 5 sterren gekregen.


Bij het kiezen van de beste naaimachine is het niet alleen belangrijk dat de naaimachine veel kan, maar ook dat de naaimachine plezierig en makkelijk is om mee te werken. Gebruikerservaringen zijn daarom een belangrijke factor bij het bepalen wat de beste naaimachines zijn.


Hier vind je de beste naaimachines (en hun prijs)

We wijzen je hier de weg naar de beste naaimachines. Dit zijn de machines met (afgerond) de hoogste waardering van 5 uit 5 sterren. In dit overzicht vind je de beste naaimachines in diversen klassen, voor zowel de beste naaimachine voor beginners als de beste naaimachine voor gevorderden kun je hier terecht.

Kijk in het onderstaand overzicht met alle 5 sterren naaimachines voor al deze beste naaimachines.

Het kiezen van de beste naaimachine

De beste naaimachine kun je kiezen op kwaliteit, mogelijkheden en gebruiksgemak, maar bij de keuze van een nieuwe naaimachine spelen ook persoonlijke factoren mee. Niet iedereen verlangt hetzelfde van zijn naaimachine en niet iedereen vind iedere functie even belangrijk. 

Daarom geven wij hieronder tips die je kunnen helpen om uit het overzicht met beste naaimachines de voor jou persoonlijk allerbeste naaimachine te selecteren.

Tip: Op Beste Naaimachine Kopen vind je nog veel meer goede naaimachines, de goedkoopste aanbieders, de Naaimachine Top 10 en een Naaimachine Keuzehulp.


Bernina Bernette mechanische naaimachine

Bernina Bernette mechanische naaimachineMechanische naaimachine of elektrische naaimachine?
Mechanische naaimachine, dat klinkt als iets uit het verleden, maar de standaard naaimachine is nog steeds mechanisch. Bij een mechanische naaimachine stel je de steken handmatig in. Bij de elektrische naaimachine kun je kiezen uit een groot aantal steek-programma's wat (zodra je met de machine overweg kan) makkelijk is. Ook werkt een elektrische naaimachine nauwkeuriger.

Voor een beginnend gebruiker en voor iemand die de naaimachine alleen voor eenvoudige klusjes wil gebruiken kan de elektrische naaimachine door zijn vele mogelijkheden te ingewikkeld zijn. Ook zijn elektrische naaimachines duurder in aanschaf.

De naam elektrische naaimachine is behoorlijk verwarrend omdat het de indruk wekt dat de mechanische naaimachine niet op stroom werkt, maar dat is niet waar. Een mechanische naaimachine heeft ook een stopcontact nodig. De elektrische naaimachine beschikt over een ingebouwde computer. De benaming digitale naaimachine of computergestuurde naaimachine zou daarom beter op zijn plaats zijn.

Singer elektrische naaimachine gevorderden

Singer elektrische naaimachine gevorderden


Voor een beginnend gebruiker is een mechanische naaimachine de beste naaimachine. Deze naaimachines beschikken over alle veel voorkomende programma's en zijn eenvoudig in het gebruik. Voor de "power user" die de eigen kleding naait kan de elektrische naaimachine een goede investering zijn.

Het naaien van zware stoffen
Voor het naaien van zware stoffen zoals denim (spijkerstof), leer en gordijnen is een krachtige naaimachine nodig. Let hiervoor op twee factoren, de kracht van de motor en het type motot.

Voor wat betreft het type is er een DC-motor nodig. Een DC motor is geschikt voor dikke stugge stoffen. Het nadeel van een DC motor is dat deze niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zwaarder is. Daarom is een naaimachine met CD motor zwaarder om te tillen dan de meer standaard naaimachine met AC motor.

Het vermogen van de motor wordt in watts uitgedrukt. Boven de 70 watt kun je spreken over een meer dan gemiddeld sterke naaimachine.

Beste naaimachine voor beginners

De beste naaimachine voor een beginner of voor een gebruiker die maar af en toe een knoopje aanzet of een andere eenvoudige handeling verricht moet natuurlijk niet duur zijn. Een goede maar goedkope naaimachine is dan de beste koop. 

Niet zelden is de beste naaimachine voor beginners een mechanische naaimachine omdat eenvoudige handelingen bij een mechanische naaimachine vaak makkelijker uit te voeren zijn.

Eenvoudige naaimachine mechanisch voor beginners Brother

Eenvoudige naaimachine mechanisch voor beginners Brother


Er zijn een paar eigenschappen die iedere goede naaimachine behoort te hebben, dus ook de beste naaimachine voor beginners. Dat zijn de volgende mogelijkheden.
  • Maken van een rechte steek in diverse lengtes.
  • Maken van een zigzagsteek met instelbare breedte.
  • Maken van een knoopsgat.
  • De vrije arm functie waarbij je het naai oppervlak verkleint voor het makkelijk naaien van een zoom om een broekspijp of mouw.
Kies altijd voor een naaimachine die deze basis mogelijkheden heeft. 

Wil je bijvoorbeeld zelf kleding gaan maken met je naaimachine dan heb je een betere naaimachine nodig met meer mogelijkheden. Dan is een naaimachine voor gevorderden voor jou de beste naaimachine.

Maar ook een goedkope naaimachine moet een goede naaimachine zijn. Een naaimachine van goede kwaliteit die lang en zonder ergernis mee gaat. Singer is het topmerk in naaimachines, en ook als beste naaimachine voor beginners kom je vaak op een Singer naaimachine uit. Er zijn goedkopere naaimachines dan een goedkope Singer naaimachine, maar onder de 150 euro kun je een goede Singer naaimachine kopen. Dit is vaak de beste naaimachine voor een beginner.

Een goedkoper alternatief voor een Singer naaimachine voor beginners is een goedkope Brother naaimachine.

Beste naaimachine voor gevorderden

De beste naaimachine voor gevorderden is een meer zware naaimachine. Zowel letterlijk (blijft beter stilstaan) als figuurlijk. Een zware / krachtige motor als je dikke stoffen als leer en corduroy wil naaien. 

Brother naaimachine gevorderden

Brother naaimachine gevorderden


Als beste naaimachine voor een gevorderde gebruiker kom je al snel op een elektrische naaimachine uit. Een elektrische naaimachine biedt immers meer mogelijkheden en zorgt er voor dat je de meer lastige functies makkelijker en beter kunt uitvoeren.
 
Ook bij de beste naaimachines voor gevorderden staat Singer bovenaan, met zijn geavanceerde elektrische naaimachines. En ook hier vormen de Brother naaimachines een goedkoper maar nog steeds goedkoop alternatief. Ook Bernina naaimachines (Bernette),  naaimachines en Pfaff naaimachines zijn goede naaimachines voor gevorderden.


Kijk bij de bovenstaande 5 sterren naaimachines voor de beste naaimachines van dit moment. Of kijk op het eveneens hierboven genoemde Beste Naaimachine Kopen voor nog meer goede naaimachine bij de goedkoopste online aanbieders.

Zie ook: Testen naaimachines


Onderwerp:
Wat is de beste naaimachine? Dat scheelt erg of je een beginner of een gevorderde gebruiker bent, of je zelf kleding maakt of dat je met de naaimachine alleen een knoop aanzet of een rits vervangt. Hierboven alle beste naaimachines (5 sterren) en informatie over de beste naaimachine voor beginners en de beste naaimachine voor gevorderden.

Een reactie posten

0 Reacties