Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Alle beste parasols (5 sterren)

Een rechthoekige parasol of een ronde parasol? Een zweefparasol, een grote zwenk parasol met voet of een kleine strandparasol? Hier vind je je beste parasol. Een overzicht met alle beste parasols met de hoogste waardering.

Beste parasol test

De beste parasol voor iedereen is moeilijk aan te wijzen. Daarvoor zijn er te veel verschillen in wensen en eisen die aan de parasols worden gesteld. Niet iedereen wil dezelfde vorm en dezelfde maar en de aanschaf van een parasol is ook smaakgebonden. 

Daarom kijken we hier naar circa 200 parasols die allemaal de hoogste waardering (5 sterren) hebben gekregen. Parasols in alle soorten en parasols in alle maten.

Door je eisen aan te vinken kun je uit deze lijst met beste parasols de voor jou beste parasol selecteren.

Hier vind je de beste parasols

Kijk hier onder in het overzicht met alle beste parasols voor alle parasols met 5 sterren.


Hieronder vind je informatie over de vele selectiemogelijkheden die je kunt gebruiken om de voor jou persoonlijk beste parasol tegen de laagste prijs te selecteren.


Soort parasol
De eerste keuze die je maakt is die van het soort parasol. Voor een terras wordt meestal voor een zweefparasol gekozen. Een zweefparasol heeft zijn poot niet in het midden, maar aan de zijkant. 

Je hebt daarom veel minder last dat de poot in de weg zit. Zweefparasols zijn altijd grote parasols waaronder een dining set of lounge set geplaatst kan worden.


Goede zweefparasol Homra

Homra zweefparasol

De meeste parasols zijn stokparasols. Bij deze parasols zitten poot en voet wel in het midden. Het voordeel van de stokparasol is dat deze in alle maten (van heel klein tot heel groot) gemaakt kan worden. 

Ook zijn stokparasols gemiddeld genomen veel goedkoper dan de meer luxe zweefparasols. De stokparasol is de klassieker onder de parasols, het standaard model.

Wil je een parasol direct boven een (grote) tuintafel plaatsen? Kies dan altijd voor en zweefparasol. Met een zweefparasol heb je geen paal voor je neus. Een zwevende parasol is duurder, maar de meerprijs absoluut waard.


Goede stokparasol Platium
Platium stokparasol

Een kleine stokparasol die makkelijk mee te nemen is wordt ook wel strandparasol genoemd.

De muurparasol heeft wel een heel andere opzet. Deze parasol is niet verbonden met de vloer maar met de muur. Dat betekent dat je deze parasol niet kunt verplaatsen, maar je hebt nog minder last van een poot en voet dan bij een zweefparasol (deze heeft deze parasol immers niet).

Goede muurparasol Brulo


Brulo muurparasol

Een muurparasol wordt niet alleen op een terras maar ook op een balkon vaak toegepast. Op een balkon is immers weinig ruimte en muren om deze parasol te bevestigen zijn er genoeg. Voor een balkon is de muurparasol de beste parasol.

Formaat parasol
Heel belangrijk is natuurlijk het formaat van de parasol. Deze wordt in de diameter aangegeven (de diagonale maat). Deze maten variƫren van nauwelijks meer dan een meter voor een stokparasol die je aan je stoel kunt bevestigen tot grote zweefparasols van meer dan 4 meter.

Als je een maat kiest, hou er dan rekening mee dat een parasol wel de ruimte moet hebben om te kunnen draaien en zwenken.

Neem ook eens een kijkje op Beste Parasol Kopen. Hier vind je de goedkoopste en beste online aanbieders van parasols, de parasol top 10 een parasol keuzehulp voor het kiezen van de beste parasol.

Vorm parasol
Parasols heb je in diverse vormen. Van klassiek rond, tot rechthoekig en vierkant, maar ook driehoekig, vijfhoekig en half rond.

De keuze voor de vorm is voor een groot deel smaakgebonden, maar er zijn ook praktische verschillen. Het schaduwpatroon van een ronde parasol is natuurlijk anders dan dat van een rechthoekige parasol, een rechthoekige of vierkante parasol kun je goed op een muur of schutting laten aansluiten terwijl een ronde stokparasol makkelijk sluit boven een tafel.

Goede parasol halfrond Trend24

Halfronde parasol Trend24


Parasolvoet
Voor veel parasols heb je een voet nodig. Niet altijd, want  een muurparasol bevestig je aan de muur en grote parasol wordt vaak in een vaste standaard in de grond bevestigd (meestal tussen een paar tegels). Dit heeft als voordeel dat er geen voet in de weg zit.

Veel stokparasols vragen wel om een voet. Deze wordt dan vaak meegeleverd, maar soms moet je deze ook apart aanschaffen.

Parasolstok
Ook de ene parasolstok is de andere niet. Let goed op de mogelijkheden om de parasol te kunnen draaien en kantelen om zo de ideale stand ten opzichte van de zon in te kunnen stellen. Parasolstokken zijn meestal van aluminium gemaakt.

En meer
En zo kun je je beste parasol nog op veel andere wensen selecteren. Bijvoorbeeld om merk, materiaal doek, kleur en natuurlijk de prijs.

Kies bij de bovenstaande beste parasols (5 sterren) je ideale parasol tegen de laagste prijs uit.

Zie ook: Testen parasols


Onderwerp:
Hier vind je een overzicht met alle beste parasols. Iedere parasol in dit overzicht heeft de hoogste waardering gekregen. Je kunt hier terecht voor de beste zweefparasol, beste zwenk parasol met voet, beste rechthoekige parasol, beste stokparasol, beste muurparasol of andere goede parasol (met aanbieding).


Een reactie posten

0 Reacties