Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste energiezuinige vriezer

Hier vind je de beste energiezuinige vriezers. Al deze vriezers zijn als beste getest en zuinig met energie (label C of energiezuiniger).


Vriezers heb je letterlijk in alle soorten en maten. Van vrieskist tot vrieskast, van inbouw vriezer tot vrijstaande vriezer. En dat alles in vele maten, van luxe tot eenvoudig. Maar wat voor vriezer je ook kiest, het is belangrijk dat deze energiezuinig is. Een vriezer is immers altijd voor je aan het werk.

Hier kijken we naar de beste vriezers die energiezuinig zijn. Deze de beste energie zuinige vriezers uit de test en andere aanbevolen energiezuinige vriezers.De beste energiezuinige vriezers uit de test 

In het onderstaande overzicht met beste vriezers vind je de beste vrieskasten in diverse categorieën. Hun overeenkomst is dat het allemaal energiezuinige vriezers zijn met minimaal energielabel C.
Aanbiedingen meer energiezuinige vriezers

Ook hebben we een overzicht met alle energiezuinige vriezers, met hun actuele lage winkelprijs, hun specificaties en hun mogelijkheden, maar met reviews met voordelen en nadelen en met ervaringen van gebruikers.

Het gaat daarbij om vrieskasten en vrieskisten met het zeer zuinige energielabel C. Omdat er maar weinig vriezers zo zuinig met stroom zijn is de kans groot dat jouw beste energiezuinige vriezer hier niet tussen zit. Kijk in dat geval bij de vriezer aanbiedingen bij alle goede en goedkope winkels. Maar in dat laatste overzicht staan ook minder zuinige vriezers.
 

Via de selectie mogelijkheden van de bovenstaande overzichten kun je makkelijk je beste vriezer vinden en goedkoop kopen. Maar waar moet je rekening mee houden als je de beste energiezuinige vriezer kiest? Hieronder wat tips voor het vinden van een goede energiezuinige vriezer.Het energielabel van een energiezuinige vriezer

De energieprijzen zijn de laatste tijd flink aan het stijgen. Dat maakt een energie zuinige vriezer tot een heel aantrekkelijke vriezer.  Vooral omdat een vriezer een apparaat is dat 24 uur per dag 7 dagen in de week het hele jaar rond aanstaat. Met een energiezuinige vriezer bezuinig je daarom flink op je energierekening.

Maar wat is een energiezuinige vriezer? Dat kun je makkelijk zien aan het energielabel van de energieklasse van de vriezer. 

Dat energielabel is enige tijd terug een stuk duidelijker geworden. Het energielabel A+++ (of een A met nog meer plussen bestaat niet meer). Bij de nieuwe energieklasse komen Bij vriezers komt het E of F energielabels het meest voor, maar een echt energie zuinige vriezer heeft het D of zelfs het C energielabel.

Een vriezer met energielabel C is een extreem energiezuinige vriezer, een energieklasse D vriezer een heel energiezuinige vrieskist of heel energiezuinige vrieskast.  

Momenteel zijn de energieklasse C vriezers de meest energiezuinige vrieskasten en meest energiezuinige diepvrieskisten. Energielabel A en energielabel B vriezers zijn (nog) niet gangbaar.

Wat maakt een vriezer tot een energiezuinige vriezer?

Om het energieverbruik van een vriezer laag te houden zijn er diverse technieken en eigenschappen nodig. Dit zin belangrijke factoren voor een energiezuinige vriezer:

Energiezuinige compressortechniek
Met een goede compressortechnologie kan het energieverbruik van een vriezer sterk beperkt worden. Toonaangevende fabrikanten van vriezers zoals Bosch. Liebherr, Siemens en Miele doen veel aan het ontwikkelen van nieuwe geavanceerde compressor technieken om het energieverbruik van de vriezer naar beneden te brengen.

Een goede isolatie om de kou vast te houden
Een goede isolatie zorgt er voor dat de kou binnen in de vriezer blijft en dat de warmte van buiten geen invloed heeft op de binnentemperatuur van de vriezer. Het is daarom belangrijk dat een fabrikant veel aandacht besteedt aan het materiaal en de plaatsing van de isolatie om zodoende tot een optimaal energiezuinige vriezer te komen.

Bescherming tegen ijsvorming
IJsvorming zorgt er voor dat het energieverbruik van een vriezer omhoog kan schieten. Daarom zijn de beste energiezuinige vriezers voorzien van een automatisch ontdooiingssysteem dat er voor zogt dat er zich geen ijs in de vriezer vormt.

Goede verdeling van de kou
Een energiezuinige vriezer beschikt ook over een goede ventilatie en luchtcirculatie binnenin de vriezer. Dit zorgt namelijk voor een gelijkmatige koeling waardoor de vriezer geen extra energie hoeft te gebruiken om hoekjes en gaatjes op de gewenste lage temperatuur te brengen.Meer tips beste vriezer kiezen

Hoe graag je ook een energiezuinige vriezer wil, het energieverbruik en de daaruit volgende energiekosten zijn niet het enige waarop je een vriezer selecteert. Daarom hier nog wat tips voor bij het kiezen van je beste vriezer:
 • Ga je de vriezer in een niet geïsoleerde garage of schuur plaatsen? Let er dan op of de vriezer daar geschikt voor is. Veel vriezers komen bij temperaturen onder de 15 graden al in de problemen, en te warm mag het ook niet zijn. In de keuzehulp kun je de optie aanvinken dat de vriezer voor koude ruimtes geschikt miet zijn.
   
 • No Frost is een bijzonder handige functie bij een vrieskist of vrieskast. Een vriezer met No Frost hoef je namelijk niet zelf te ontdooien, en ontdooien van een vriezer is een vervelend klusje. De beste vriezer heeft dus No Frost.
   
 • Low Frost scheelt ook bij de ijsvorming, maar een Low Frost vriezer moet je toch nog één of twee keer per jaar ontdooien. IJsvorming maakt de vriezer minder zuinig en tast de smaak van het voedsel aan.
   
 • Let even op de draairichting van de deur van een vrieskast, dat is in de praktijk soms belangrijker dan je zou denken. Vaak kun je bij een goede vrieskast zelf bepalen aan welke kant de deur moet openen. Je kunt de deur dan op gewenste plek monteren.
   
 • Een vriezer met een geluidopbrengst van meer dan 41 dB (decibel is een relatieve herrieschopper. Onder de 38 dB heb je te maken met een stille vriezer.

 • Als je naar de afmetingen kijkt, kijk dan niet alleen of het in de keuken past, maar ook of de spullen die je in wilt vriezen, zoals misschien pizzadozen, in de vriezer passen. 

 • Binnenverlichting kan best handig zijn bij een vriezer, vooral bij een grote vrieskist of vrieskast.
   
 • Supervriezen (superfrost) is een handige functie waarmee je nieuwe boodschappen extra snel invriest. Hierdoor blijven de andere spullen in de vriezer goed op temperatuur en de nieuwe boodschappen blijven indien snel ingevroren langer vers.
   
 • Ook handig is een alarm als de deur niet goed gesloten is. Dit kan voorkomen dat je onverwachts de hele vriezer moet leegeten.Beste energiezuinige vriezer merken

Terug naar de meest energiezuinige vriezers. Onderstaande fabrikanten maken goede zuinige vriezers met energie label C.

Liebherr

Duitse specialist in vriezen en koelen. Maken alleen koelkasten en vriezers en doen heel veel aan de ontwikkeling, ook op het gebied van energie besparing. Liebherr vriezers behoren dan ook tot de beste energiezuinige vriezers. Kijk vooral eens naar de energiezuinige grote vrieskasten van Liebherr.

Bosch

Ook Bosch behoort tot de beste energiezuinige vriezer merken als je een goede energielabel C vrieskast met vele lades zoekt. 

Siemens

De vrieskasten van Siemens bieden ook heel veel ruimte voor het invriezen van al je voorraden en dat alles tegen de lage gebruikskosten van een energiezuinige label C vriezer.


Frilec

Frilec is een elektronica fabrikant uit Duitsland die bewijst dat de meest energiezuinige vriezers niet alleen door de grote A-merken gemaakt worden. Frilec maakt heel stroomzuinige vriezers (zowel als tafelmodel vriezer als hoge vrieskast) die niet alleen het energielabel C mogen voeren maar die ook nog eens heel goed van kwaliteit zijn.

Domo

Ook Domo uit België maakt meerdere zuinige vriezers met het energielabel C. Het gaat daarbij om zuinige tafelmodel vriezers.

Veripart

Een budget merk kan ook goede energie zuinige vriezers maken. Dat bewijst Veripart met zijn zuinige hoge en lage vriezers van goede kwaliteit met het energieklasse C label.


Al deze energiezuinige vriezers zijn bij de bovenstaande aanbiedingen te vinden, en bij de beste energiezuinige vriezers uit de test kun je zien welke energiezuinige vriezer er in zijn klasse best getest is.Meer goede vriezers uit de test

Meer best geteste vriezers vind je in het onderstaande vriezer testen. Met onder andere de beste geteste inbouwvriezer, vrijstaande vriezer, vrieskist mini vriezer,  en meer beste vriezers uit de test.
Zie ook:
Foto bovenaan: Grote vrieskast Bosch

Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste vriezers uit de test. Deze test en selectie zijn uitgevoerd door de experts van Coolblue. Je vindt er de beste vriezers in diverse soorten en diverse prijsklassen. Bijvoorbeeld de beste energiezuinige vriezer of de beste goedkope vriezer. Zowel de beste vrieskisten als de beste vrieskasten. Met de keuzehulp op Beste Vriezer Kopen kun je makkelijk de voor jou beste vriezer selecteren. Je vindt op Beste Vriezer Kopen ook de goedkoopste winkels en meer tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste vriezer.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik heb een Liebherr vriezer gekocht. Dat was best een duur ding, maar ik heb in het verleden zoveel gedoe met vriezers gehad dat ik dit keer alleen op de kwaliteit en niet op de prijs heb gelet. Uiteindelijk wordt je daar het meest gelukkig van. De pijn van het betalen duurt maar even maar van de narigheid van een slechte vriezer of ander apparaat heb je jarenlang pijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.