Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste energiezuinige vriezer, beste goedkope vriezer en andere beste vriezers

 

Hier vind je diverse best geteste vriezers. Bijvoorbeeld de beste goedkope vriezer, de beste energiezuinige vriezer en de beste grote vriezer.


Vriezers heb je letterlijk in alle soorten en maten. Van vrieskist tot vrieskast, van inbouw vriezer tot vrijstaande vriezer. En dat alles in vele maten, van luxe tot eenvoudig. Hier kijken we naar de beste vriezers in bepaalde categorieën zoals de beste energiezuinige vriezer en de beste goedkope vriezer.

De beste vriezers in diverse categorieën

In het onderstaande overzicht met beste vriezers vind je alle beste vrieskasten, beste vrieskisten en andere beste vriezers in hun categorie en in de goedkope klasse, middenklasse en topklasse. 


Ook hebben we een overzicht met alle vriezers, met hun actuele lage winkelprijs, hun specificaties en hun mogelijkheden, maar met reviews met voordelen en nadelen en met ervaringen van gebruikers.


Vriezer tafelmodel Beko

Kleine vriezer Beko

Tips de beste vriezer kiezen

Via de keuzehulp kun je de beste vriezer vinden en kopen. Maar waar moet je rekening mee houden als je de beste vriezer kiest? Hier wat tips.

Een energiezuinige vriezer

De energieprijzen zijn de laatste tijd flink aan het stijgen. Dat maakt een energie zuinige vriezer tot een heel aantrekkelijke vriezer.  Vooral omdat een vriezer een apparaat is dat 24 uur per dag 7 dagen in de week het hele jaar rond aanstaat. Met een energiezuinige vriezer bezuinig je daarom flink op je energierekening.

Maar wat is een energiezuinige vriezer? Dat kun je makkelijk zien aan het energielabel van de energieklasse van de vriezer. 

Dat energielabel is enige tijd terug een stuk duidelijker geworden. Het energielabel A+++ (of een A met nog meer plussen bestaat niet meer). Bij de nieuwe energieklasse komen Bij vriezers komt het E of F energielabels het meest voor, maar een echt energie zuinige vriezer heeft het D of zelfs het C energielabel.

Een vriezer met energielabel C is een extreem energiezuinige vriezer, een energieklasse D vriezer een heel energiezuinige vrieskist of heel energiezuinige vrieskast.  

Meer tips beste vriezer kiezen

 • Ga je de vriezer in een niet geïsoleerde garage of schuur plaatsen? Let er dan op of de vriezer daar geschikt voor is. Veel vriezers komen bij temperaturen onder de 15 graden al in de problemen, en te warm mag het ook niet zijn. In de keuzehulp kun je de optie aanvinken dat de vriezer voor koude ruimtes geschikt miet zijn.
   
 • No Frost is een bijzonder handige functie bij een vrieskist of vrieskast. Een vriezer met No Frost hoef je namelijk niet zelf te ontdooien, en ontdooien van een vriezer is een vervelend klusje. De beste vriezer heeft dus No Frost.
   
 • Low Frost scheelt ook bij de ijsvorming, maar een Low Frost vriezer moet je toch nog één of twee keer per jaar ontdooien. IJsvorming maakt de vriezer minder zuinig en tast de smaak van het voedsel aan.
   
 • Let even op de draairichting van de deur van een vrieskast, dat is in de praktijk soms belangrijker dan je zou denken. Vaak kun je bij een goede vrieskast zelf bepalen aan welke kant de deur moet openen. Je kunt de deur dan op gewenste plek monteren.
   
 • Een vriezer met een geluidopbrengst van meer dan 41 dB (decibel is een relatieve herrieschopper. Onder de 38 dB heb je te maken met een stille vriezer.

 • Als je naar de afmetingen kijkt, kijk dan niet alleen of het in de keuken past, maar ook of de spullen die je in wilt vriezen, zoals misschien pizzadozen, in de vriezer passen. 

 • Binnenverlichting kan best handig zijn bij een vriezer, vooral bij een grote vrieskist of vrieskast.
   
 • Supervriezen (superfrost) is een handige functie waarmee je nieuwe boodschappen extra snel invriest. Hierdoor blijven de andere spullen in de vriezer goed op temperatuur en de nieuwe boodschappen blijven indien snel ingevroren langer vers.
   
 • Ook handig is een alarm als de deur niet goed gesloten is. Dit kan voorkomen dat je onverwachts de hele vriezer moet leegeten.

Vrieskist Chiq
Vrieskist Chiq


De bovengenoemde Vriezer Keuzehulp kiest je om de voor jou beste vriezer te kiezen, of kijk bij de bovenstaande aanbevolen vriezers volgens de experts voor de toppers in hun klasse.

Meer goede vriezers

Nog meer goede vriezers en de goedkoopste online aanbieders van deze vriezers vind je op Beste Vriezer Kopen. Daar vind je ook een handige keuzehulp voor bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste vriezer.

Zie ook: Meer best geteste vriezers


Foto bovenaan: Grote vrieskast Bosch

Samenvatting:
Bovenaan vind je de beste vriezers uit de test. Deze test en selectie zijn uitgevoerd door de experts van Coolblue. Je vindt er de beste vriezers in diverse soorten en diverse prijsklassen. Bijvoorbeeld de beste energiezuinige vriezer of de beste goedkope vriezer. Zowel de beste vrieskisten als de beste vrieskasten. Met de keuzehulp op Beste Vriezer Kopen kun je makkelijk de voor jou beste vriezer selecteren. Je vindt op Beste Vriezer Kopen ook de goedkoopste winkels en meer tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste vriezer.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *