Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste föhns (top 10)

De haardroger top 10 met de beste föhns voor ieder haartype uit de test.


Een föhn wordt ook wel haardroger genoemd, maar eigenlijk doe je het apparaat daarmee te kort. Met een goede föhn (met geschikte hulpstukken) kun je namelijk ook je volume in je haar aanbrengen of juist een perfect glad kapsel creëren. Hier kijken we naar de föhns met de hoogste waardering.

In deze lijst met best gewaardeerde föhns tref je goede föhns aan voor bepaalde toepassingen, zoals de beste föhn voor droog haar, de beste föhn voor krullend haar, de beste professionele föhn, de beste föhn voor beschadigd en geverfd haar, de beste föhn voor pluizig haar en nog veel meer. Heel nuttig, want de beste föhn voor het ene haartype kan een heel ander apparaat zijn de de beste föhn voor een ander haartype.

In het overzicht kun je aangeven wat jou haartype is, plus andere eisen die je aan je föhn stelt, en je krijgt een overzicht met de voor jou beste föhns.

De beste föhns

Hieronder vind je de föhn top 10. Deze top 10 bevat de tien meest populaire föhns van dit moment. Zoek je de beste föhns uit de test? Kijk dan bij de beste föhn test daar onder.

Informatie föhns

Waarin verschilt de ene föhn nou van de andere? Hier kijken we naar de verschillen, en geven we je daarbij tips en informatie over waar je op moet letten als je een föhn kiest.

Ionentechniek of keramische techniek?
Heb je droog of pluizend haar? Dan is een föhn met ionentechnologie de beste keuze. Bij zo'n haardroger wordt ieder haartje tijdens het drogen omhuld door negatieve ionen die het haar tegen uitdrogen beschermen.

Bij geverfd haar en haar dat beschadigd is, is het verstandig om het haar extra tegen hitte te beschermen. De beste föhn in dit geval is een föhn met keramische technologie. Deze zorgt er namelijk voor dat de hitte gelijkmatig over het haar wordt verdeeld waardoor er geen plaatselijke oververhitting optreedt.

DC of AC motor?
Het is niet de keuze waar je het eerst bij stil staat, maar ook de motor van de haardroger zorgt voor verschillen. Voor dagelijks gebruik is een föhn met AC motor de beste föhn. Deze is krachtiger, effectiever en gaat lang mee. Bovendien droogt een föhn met AC motor je haar minder snel uit.

Een DC motor presteert minder goed en maakt meer geluid. Waarom zou je dan een föhn met DC motor nemen? Deze is minder zwaar en dus makkelijker te hanteren en makkelijker mee te nemen.

Een föhn met digitale motor heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Hij is zowel krachtiger en lichter dan de andere modellen. Het enige nadeel zit hem in de prijs. Deze beste föhns zijn wel duurder.

Aantal temperatuurstanden / warmtestanden
Hoeveel temperatuurstanden (warmtestanden) heb je nodig? Dat hangt van de toepassing af. De meeste mensen gebruiken een föhn alleen als haardroger, dan zijn één of twee standen wel genoeg. Voor stylen is meer keuze vaak wel plezierig, en ook mensen met droog haar of beschadigd haar raden we meer warmtestanden aan.

Losse blaasmonden
Een smalle blaasmond is een opzetstuk dat je helpt bij het creëren van een glad kapsel. Deze accessoire wordt bijna altijd meegeleverd.

De volume diffuser is een ronde blaasmond die ideaal is voor het drogen van krullend of golvend haar. Ook kun je je haar meer volume geven. De volume diffuser wordt vaak maar lang niet altijd meegeleverd.

Koude luchtstand
Wil je je haar naast drogen ook kunnen fixeren? Dan is het handig als je föhn over een koude luchtstand (cool shot) beschikt. Er wordt dan koude lucht in plaats van warme lucht geblazen. Door te wisselen tussen koud en warm blijft je haar langer in model.

Beste föhn kopen

Bovenaan deze pagina vind je een overzicht met de beste föhns in de haardroger top 10. Meer tips voor het vinden van de voor jou beste föhn tegen de laagste prijs vind je op Beste Föhn Kopen. Daar vind je onder andere de goedkoopste winkels voor de beste föhns, de föhn top 10 en veel meer.

Zie ook: Meer beste föhns uit de test


Samenvatting:
Wat is de beste föhn? Hier vind je de beste föhns uit de test. Bijvoorbeeld de beste föhn voor droog haar, de beste beste föhn voor krullend haar, de beste föhn voor geverfd haar en meer beste föhns uit de top 10 en de föhn test.

Een reactie posten

0 Reacties