Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste IP camera (buiten en binnen)

 

De beste IP bewakingscamera voor buiten en binnen. Met de beste IP camera voor buiten en binnen (indoor en outdoor).

beste ip camera buiten / outdoor bewakingscamera test Ezviz

Een IP camera is een camera die op internet is aangesloten en waarvan je de beelden vanaf iedere plek op je computer of smartphone kunt bekijken. Een IP camera wordt vaak gebruikt als bewakingscamera / beveiligingscamera. 

Maar je kunt een IP-camera ook gebruiken om je kinderen of huisdieren in de gaten te houden als je niet thuis bent. Er zijn IP camera's voor buiten en IP camera's voor binnen.

De beste IP camera's

Hier hebben we een beste IP camera overzicht. Het betreft de beste IP camera buiten en de beste IP camera binnen in iedere klasse (topklasse, middenklasse, budget klasse).


In het eerste overzicht vind je alle beste IP camera's in hun klasse volgens de test van experts. In het tweede overzicht vind je alle IP camera's met de hoogste waardering (5 sterren). Het betreft zowel indoor IP camera's (voor binnen) als outdoor IP camera's (bijvoorbeeld te gebruiken als bewakingscamera). 

Uit deze overzichten kun je makkelijk je persoonlijk beste IP camera selecteren door je wensen aan te vinken. Tips voor het kiezen van je beste IP camera vind je hier onder.

Aanbiedingen meer goede IP camera's

Maar eerst kijken we nog even naar aanbiedingen van de beste winkels waar je een indoor of outdoor bewakingscamera of andere IP camera goedkoop kunt kopen.

Meer IP-camera's en meer goede (en goedkope) aanbieders van deze internet-camera's vind je op het onderstaande Beste IP camera Kopen. Je vindt daar onder andere ook een IP camera keuzehulp, meer testen en de aanbiedingen van de beste winkels waar je online een goede internetcamera kunt kopen.Eufy IP camera indoor

Eufy IP camera binnen


Beste IP Camera vinden

En dan de beloofde tips voor het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste bewakingscamera. 

Bij het bovengenoemde Beste IP camera Kopen vind je een keuzehulp waarmee je snel en makkelijk de voor jou beste IP camera voor binnen of buiten kunt selecteren. Daarvoor hoef je alleen de eisen die je aan je netwerk camera telt op te geven. 

Hieronder wat tips betreffende deze keuzes.
 • Zoek je een goede bewakingscamera voor buiten? Hang je de IP camera buiten op? Kies dan altijd voor een camera die daar voor geschikt is. Een goede outdoor IP camera heeft een keurmerk die aangeeft dat de outdoor camera tegen weer en wind kan. Gebruik buiten alleen een bewakingscamera die als outdoor camera verkocht wordt want anders zal de IP camera snel kapot gaan.
   
 • Voor een IP camera buiten is WiFi aantrekkelijk omdat je dan geen netwerkkabel hoeft te trekken. Hou er wel rekening mee dat de bewakingscamera zich binnen het bereik van je WiFi netwerk moet bevinden want als deze geen verbinding met het netwerk heeft is de IP camera buiten werking.
   
 • Gebruik je wel een netwerkkabel? Dan is PoE (Power over Ethernet) interessant. De IP bewakingscamera haalt dan de stroom via de netwerkkabel binnen. Je hoeft dan dus geen stroomkabel te trekken. Één kabel is bij een PoE camera voldoende voor zowel stroom als data (de camerabeelden).
   
 • Helemaal geen kabels hoef je te trekken als de camera niet alleen WiFi ondersteunt, maar ook over een accu / batterij beschikt. Dit is de meest aantrekkelijke optie. Vooral bij een IP camera buiten. Sommige outdoor IP camera's met accu voor buiten zijn voorzien van een klein zonnepaneel zodat ze zichzelf kunnen opladen. Dat werkt het beste als de IP camera in de zon hangt.
   
 • Als bewakingscamera is een dome IP camera interessant. Bij een dome-camera kun je niet zien naar welke kant de camera filmt. Voor een inbreker is het dan niet mogelijk om te bepalen hoe hij uit het zicht van de IP bewakingscamera blijft.
   
 • Ook een nachtcamera (een infrarood IP camera) is een grote toegevoegde waarde voor een IP camera als bewakingscamera. Een goede IP nachtcamera kan goed zichtbare beelden maken terwijl het geheel donker is.
   
 • Een PZT-camera (Pan Tilt Zoom) kun je van afstand (bijvoorbeeld met een app op je smartphone) kantelen en draaien, en je kunt de IP camera inzoomen en uitzoomen. Met een IP PZT beveiligingscamera kun je een verdacht persoon volgen, op iets verdachts inzoomen of naar een gewenste richting kijken, en zodoende via de IP bewakingscamera heel goed zien wat er gebeurt.
   
 • Voor de opslag van de beelden zijn diverse mogelijkheden. De beelden van een IP camera kunnen op de camera zelf worden opgeslagen (SD-geheugenkaart, intern geheugen), maar opslag op het netwerk (bijvoorbeeld een NAS of de harde schijf van een computer) is veiliger en je hebt meer opslagruimte. 

 • Nog veiliger is het om de beelden van de bewakingscamera via de cloud / internet op een veilige locatie elders op te slaan. Veel fabrikanten van de beste IP camera's bieden deze online opslagruimte bij de IP-camera aan. Soms gratis, soms via een abonnement.

 • Steeds meer IP camera's beschikken over de mogelijkheid om de bewakingscamera in een smart home netwerk op te nemen. Je kan zo'n slimme IP camera dan bijvoorbeeld activeren als het licht aangaat, als er een deur wordt geopend of als het alarmsysteem af gaat. 
   
 • Ook kan de IP camera je dan vaak je via een app op je smartphone waarschuwen als een sensor beweging registreert of als er bijvoorbeeld hitte (brand) waargenomen wordt. Je kan dan live de beelden van de bewakingscamera op je telefoon, laptop of computer bekijken om te zien of er echt iets aan de hand is of dat het een loos alarm betreft.

 • Er is dus heel veel mogelijk met IP netwerkcamera's, maar niet iedereen zal een geavanceerde bewakingscamera nodig hebben. Zoek je een IP camera om je huisdier van afstand in de gaten te houden? Dan kun je volstaan met een goedkope indoor IP camera. Een goede goedkope IP camera voor binnen koop je al vanaf een euro of 30.

 • In net bovenaan genoemde overzicht met beste IP camera's vind je tientallen goede IP camera's in alle soorten en alle prijsklassen. Goede en populaire merken voor een IP camera zijn TP-Link, Eufy (Anker), Ring, Ezviz, D-Link, Somfy, Xiaomi, Gigaset, Arlo en Foscam. Deze IP camera's worden veel als bewakingscamera gebruikt, door zowel bedrijven als particulieren.


Gigaset IP camera outdoor

Gigaset IP camera buitenBij de keuzehulp op Beste IP camera kopen kun je op al deze mogelijkheden selecteren. Gebruik deze keuzehulp of kijk bij de door de met 5 sterren gewaardeerde beste IP camera's.

Zie ook: Meer best geteste IP camera's
Foto bovenaan: Ezviz


Samenvatting:
Wat is de beste IP camera uit de test? Hierboven vind je een overzicht met alle goede IP camera's die bijvoorbeeld als bewakingscamera (buiten of binnen) gebruikt kunnen worden. Met de beste bewakingscamera in iedere klasse uit de test en een overzicht met alle beste IP camera's. Deze indoor en outdoor camera's hebben allemaal een 5 sterren waardering.

Je vindt er eenvoudige indoor IP camera's, een IP camera voor binnen (bijvoorbeeld een IP camera om je hond of kat in de gaten houden), maar ook heel uitgebreide outdoor IP-bewakingscamera's en smart camera's, voor beveiliging. Een IP camera buiten moet tegen weer en wind bestand zijn.

Tevens geven we hierboven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste IP camera. Op het bovenaan genoemde Beste IP Camera Kopen vind je meer tips waaronder de beste online winkels om een goede IP camera (binnen en buiten) goedkoop te kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *