Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Alle beste IP camera's (en de aller beste IP camera voor jou)

 

Selecteer snel en makkelijk uit de lijst met beste IP camera's (5 sterren), de IP camera die voor jou de aller beste is. (Voor buiten of binnen).

beste ip camera buiten test Ezviz

Een IP-camera is een camera die op internet is aangesloten en waarvan je de beelden vanaf iedere plek op je computer of smartphone kunt bekijken. Een IP-camera wordt vaak gebruikt als bewakingscamera / beveiligingscamera, maar je kunt een IP-camera ook gebruiken om je kinderen of huisdieren in de gaten te houden als je niet thuis bent. 

Of je gebruikt zo'n internetcamera om te zien wie er voor de deur staat. Hier hebben we een beste IP-camera overzicht. Al deze IP camera's hebben de hoogste waardering gekregen.

De beste IP-camera's

In de lijst met beste IP-camera's vind je aanbevolen camera's voor diverse toepassingen en in diverse categorieën. Zowel indoor IP-camera's (voor binnen) als outdoor IP-camera's (bijvoorbeeld als bewakingscamera). 

Hun overeenkomst: Deze beste IP camera's hebben allemaal een 5 sterren waardering gekregen. 

Kijk hier onder voor de beste IP-camera's voor al deze beste IP-camera's met de hoogste waardering.


Uit deze beste IP camera lijst kun je snel eenvoudig je persoonlijk beste IP camera selecteren door je wensen aan te vinken. Tips voor het kiezen van je beste IP camera vind je verderop op deze pagina.

Aanbiedingen meer goede IP camera's

Meer IP-camera's en meer goede (en goedkope) aanbieders van deze internet-camera's vind je op het onderstaande Beste IP-camera Kopen. Je vindt daar onder andere ook een IP camera keuzehulp, meer testen en de aanbiedingen van de beste winkels waar je online een goede internetcamera kunt kopen.



Eufy IP camera indoor

Eufy IP camera indoor


Beste IP-Camera vinden

Bij het bovengenoemde Beste IP-camera Kopen vind je een keuzehulp waarmee je snel en makkelijk de voor jou beste IP-camera kunt selecteren. Daarvoor hoef je alleen de eisen die je aan je internet-camera telt op te geven. Hieronder wat tips betreffende deze keuzes.
 • Hang je de IP-camera buiten op? Kies dan altijd voor een camera die daar voor geschikt is. Een goede outdoor IP camera heeft een keurmerk die aangeeft dat de outdoor camera tegen weer en wind kan.
   
 • Voor een IP-camera buiten is WiFi aantrekkelijk omdat je dan geen netwerkkabel hoeft te trekken. Hou er wel rekening mee dat de camera zich binnen het bereik van je WiFi netwerk moet bevinden want als deze geen verbinding met het netwerk heeft is de IP camera buiten werking.
   
 • Gebruik je wel een netwerkkabel? Dan is PoE (Power over Ethernet) interessant. De IP-camera haalt dan de stroom via de netwerkkabel binnen, je hoeft geen stroomkabel te trekken. Één kabel is dan voldoende voor stroom en data.
   
 • Helemaal geen kabels hoef te trekken als de camera niet alleen WiFi ondersteunt, maar ook over een accu / batterij beschikt. Dit is de meest aantrekkelijke optie. Sommige outdoor IP-camera's met accu zijn voorzien van een klein zonnepaneel zodat ze zichzelf kunnen opladen. Dat werkt het beste als de IP camera in de zon hangt.
   
 • Als bewakingscamera is een dome-camera interessant. Bij een dome-camera kun je niet zien naar welke kant de camera filmt. Voor een inbreker is het dan niet mogelijk om te bepalen hoe hij uit het zicht van de IP bewakingscamera blijft.
   
 • Ook een nachtcamera (een infrarood IP camera) is een grote toegevoegde waarde voor een IP-camera als bewakingscamera. Een goede IP nachtcamera kan goed zichtbare beelden maken terwijl het geheel donker is.
   
 • Een PZT-camera (Pan Tilt Zoom) kun je van afstand (bijvoorbeeld met een app op je smartphone) kantelen en draaien, en je kunt inzoomen en uitzoomen. Met een IP PZT beveiligingscamera kun je een verdacht persoon volgen, op iets verdachts inzoomen of naar een gewenste richting kijken, en zodoende via de IP bewakingscamera heel goed zien wat er gebeurt.
   
 • Voor de opslag van de beelden zijn diverse mogelijkheden. De beelden van een IP camera kunnen op de camera zelf worden opgeslagen (SD-geheugenkaart, intern geheugen), maar opslag op het netwerk (bijvoorbeeld een NAS of de harde schijf van een computer) is veiliger en je hebt meer opslagruimte. Nog veiliger is het om de beelden via de cloud / internet op een veilige locatie elders op te slaan. Veel fabrikanten van de beste IP camera's bieden deze online opslagruimte bij de IP-camera aan.

 • Steeds meer IP-camera's beschikken over de mogelijkheid om ze in een smart home netwerk op te nemen. Je kan zo'n slimme IP-camera dan bijvoorbeeld activeren als het licht aangaat, als er een deur wordt geopend of als het alarmsysteem af gaat. Ook kan de IP-camera je dan vaak je via een app op je smartphone waarschuwen als een sensor beweging registreert of als er bijvoorbeeld hitte (brand) waargenomen wordt.

 • Er is dus heel veel mogelijk met IP netwerkcamera's, maar niet iedereen zal een geavanceerde bewakingscamera nodig hebben. Zoek je een IP-camera om je huisdier van afstand in de gaten te houden? Dan kun je volstaan met een goedkope indoor IP-camera. Deze koop je al vanaf een euro of 30.

 • In net bovenaan genoemde overzicht met beste IP-camera's vind je tientallen goede IP-camera's in alle soorten en alle prijsklassen. Goede en populaire merken voor een IP-camera zijn TP-Link, Eufy (Anker), Ring, Ezviz, D-Link, Somfy, Xiaomi, Gigaset, Arlo en Foscam. 


Gigaset IP camera outdoor

Gigaset IP camera outdoor



Bij de keuzehulp op Beste IP-camera kopen kun je op al deze mogelijkheden selecteren. Gebruik deze keuzehulp of kijk bij de door de met 5 sterren gewaardeerde beste IP-camera's.

Zie ook: Meer best geteste IP-camera's
Foto bovenaan: Ezviz


Samenvatting:
Wat is de beste IP-camera uit de test? Hierboven vind je een overzicht met alle goede IP-camera's. Al deze beste IP-camera's hebben een waardering van 5 sterren. Je vindt er eenvoudige indoor IP-camera's (bijvoorbeeld een IP camera om je hond of kat in de gaten houden), maar ook heel uitgebreide outdoor IP-bewakingscamera's en smart camera's voor beveiliging. 

Tevens geven we hierboven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste IP-camera. Op het bovenaan genoemde Beste IP Camera Kopen vind je meer tips waaronder de beste online winkels om een goede IP-camera goedkoop te kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *