Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mesh router

Redactie     13:56     No comments


Een mesh router is niet één apparaat maar een set van minimaal drie netwerk-apparaten die gezamenlijk een WiFi netwerk vormen. Zo'n mesh router systeem biedt meerdere snelle punten om verbinding te maken met het netwerk. Je telefoon, computer of apparaat pakt altijd de snelste verbinding, ook als je door het huis of kantoor loopt. Wij kijken hier naar de beste mesh routers.


Een mesh router is een prima oplossing om een goede WiFi-verbinding in je hele huis of kantoor te garanderen. In tegenstelling tot een WiFi versterker gaat er geen snelheid verloren en het plaatsen van een mesh router systeem is veel eenvoudiger dan van één of meerdere losse access points.

De beste mesh routers

Bekende fabrikanten van routers en andere netwerk-apparatuur zoals TP-Link, Netgear, Asus en Linksys maken goede mesh routers. Het aanbod veranderd continue want ontwikkelingen volgen zich snel op. De beste mesh routers volgens de laatste tests vind je bij de aanbevolen mesh routers.

Meer actuele informatie over de beste routers en hun beste en goedkoopste aanbieders is te vinden op Beste Router Kopen.


TP-Link Deco M9 

Het gemak van een mesh netwerk

Iedereen wil overal in huis of op kantoor een goede WiFi-verbinding hebben. In de buurt van een router is dat normaal gesproken wel in orde, maar hoe verder je van de router af bent hoe trager de verbinding wordt, vooral als er ook nog eens dikke muren en plafonds tussen zitten. Met een mesh router systeem plaats je meerdere connectie-punten in huis. Bijvoorbeeld op de begane grond, op de eerste verdieping en op zolder. Je hebt dan overal een goede WiFi verbinding.

Het grote voordeel van een mesh router is het gemak. Zowel in gebruik als bij installatie.

Bij het gebruik hoef je nergens op te letten. Je loopt al Netflix kijkend van de begane grond naar zolder en je smartphone pakt telkens het snelste verbindingspunt. Daar merk je niets van, of het zou de vlekkeloze verbinding moeten zijn.

Ook het installeren van een mesh router systeem is heel eenvoudig. Het is immers één systeem en niet een combinatie van losse apparaatjes als een router, versterkers en access points. Je koopt een mesh router vaak als set van 3, maar je kan deze verder uitbreiden als je een groot gebied wilt dekken, zoals in een kantoor of ander bedrijfspand.Netgear Orbi

Het nadeel van een mesh router

Het nadeel van een mesh router is de prijs, want natuurlijk is zo'n set duurder dan één losse router, en vaak ook dan een router met een WiFi-versterker. Daarom vind je bij de bovenstaande aanbevolen mesh routers niet alleen de beste mesh router van allemaal, maar ook de beste mesh routers in lagere prijs-categorieën. Nuttig, want niet iedereen heeft een router nodig met een bereik van meer dan 100 meter en niet iedereen wil in het hele huis grafisch zware online games spelen.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen mesh routers voor de beste mesh routers van dit moment en op het eveneens bovenstaande Beste Router Kopen voor meer goede routers in alle soorten.

Zie ook: Andere beste routers uit de test

Foto bovenaan: TP-Link


Onderwerpen:
Beste mesh router test, tp-link, netgear, linksys, wifi versterker, goede mesh routers.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.