Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste mesh router (multiroom WiFi test)

Hier de beste mesh router uit de test en andere goede mesh routers voor het opzetten van een snel WiFi mesh netwerk.


Een WiFi mesh router is niet één apparaat maar een set van minimaal drie netwerk-apparaten die gezamenlijk een WiFi netwerk vormen (multiroom WiFi). Zo'n Wifi mesh router systeem biedt meerdere snelle punten om verbinding te maken met het netwerk. Je telefoon, computer of apparaat pakt altijd de snelste verbinding, ook als je door het huis of kantoor loopt. 

Wij kijken hier naar de beste mesh routers en geven tips voor het kiezen van de voor jou beste mesh router voor multiroom WiFi.


Een WiFi mesh router is een prima oplossing om een goede WiFi-verbinding in je hele huis of kantoor te garanderen. In tegenstelling tot een WiFi versterker gaat er bij multiroom WiFi geen snelheid verloren en het plaatsen van een WiFi mesh router systeem is veel eenvoudiger dan van één of meerdere losse access points.

De beste WiFi mesh routers

Bekende fabrikanten van routers en andere netwerk-apparatuur zoals TP-Link, Netgear, Asus en Linksys maken goede mesh routers. Het aanbod veranderd continue want ontwikkelingen volgen zich snel op. De beste mesh routers volgens de laatste tests vind je bij onderstaande beste WiFi mesh routers uit de test.


Bij de beste mesh routers uit de test vind je de beste WiFi mesh routers voor verschillend gebruik en voor het toepassen van huizen van verschillende groottes. Uit het overzicht met alle mesh routers kun je eenvoudig je persoonlijk beste mesh router selecteren.

Meer actuele informatie over de beste routers en hun beste en goedkoopste aanbieders is te vinden op Beste Router Kopen.


TP-Link WiFi mesh router systeem

Het gemak van een multiroom WiFi mesh netwerk

Iedereen wil overal in huis of op kantoor een goede WiFi-verbinding hebben. In de buurt van een router is dat normaal gesproken wel in orde, maar hoe verder je van de router af bent hoe trager de verbinding wordt, vooral als er ook nog eens dikke muren en plafonds tussen zitten. Met een mutliroom WiFi mesh router systeem plaats je meerdere connectie-punten in huis. Bijvoorbeeld op de begane grond, op de eerste verdieping en op zolder. Je hebt dan overal een goede WiFi verbinding.

Het grote voordeel van een WiFi mesh router is het gemak. Zowel in gebruik als bij installatie.

Bij het gebruik van een multiroom WiFi netwerk hoef je nergens op te letten. Je loopt al Netflix kijkend van de begane grond naar zolder en je smartphone pakt telkens het snelste verbindingspunt. Daar merk je niets van, of het zou de vlekkeloze verbinding moeten zijn. Het sterke punt van een mesh multiroom WiFi netwerk is dat de mesh routers met elkaar communiceren. Zo bepaalt het mesh systeem via welke (beste) mesh router je toegang krijgt.

Ook het installeren van een WiFi mesh router systeem is heel eenvoudig. Het is immers één systeem en niet een combinatie van losse apparaatjes als een router, versterkers en access points. Je koopt een mesh router vaak als set van 3, maar je kan deze verder uitbreiden als je een groot gebied wilt dekken, zoals in een kantoor of ander bedrijfspand.
Netgear Orbi WiFi mesh router systeem

Het nadeel van een WiFi mesh router

Het nadeel van een mesh router set is de prijs, want natuurlijk is zo'n set duurder dan één losse router, en vaak ook dan een router met een WiFi-versterker. Daarom vind je bij de bovenstaande aanbevolen mesh routers niet alleen de beste mesh router van allemaal, maar ook de beste mesh routers in lagere prijs-categorieën. Nuttig, want niet iedereen heeft een router nodig met een bereik van meer dan 100 meter en niet iedereen wil in het hele huis grafisch zware online games spelen.

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen mesh routers voor de beste mesh routers van dit moment en op het eveneens bovenstaande Beste Router Kopen voor meer goede routers in alle soorten.

Zie ook: Andere beste routers uit de test

Foto bovenaan: TP-Link


Onderwerpen:
Met een WiFi mesh router zet je een multiroom WiFi netwerk op. Dit is het meest stabiele en meest snelle WiFi netwerk voor in huis of kantoor. Goede WiFi mesh routers worden onder andere gemaakt door TP-Link, Netgear, Asus, Huawei en Linksys. Maar wat is de beste WiFi mesh router? Hierboven vind je een overzicht van de beste WiFi mesh routers uit de test en een lijst met alle WiFi mesh routers waaruit je makkelijk je beste mesh router voor je multiroom WiFi netwerk kunt kiezen.


Een reactie posten

0 Reacties