Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste spiegelreflex camera (budget, middenklasse, topklasse)

Redactie     11:56     No comments


Hier kijken we naar de beste spiegelreflex camera's. Omdat niet iedereen de hoofdprijs wil betalen voor de beste spiegelreflexcamera kijken we naar de beste camera's in drie prijsklassen, de beste goedkope spiegelreflex camera, de beste spiegelreflexcamera uit de middenklasse en de beste koop als je ongeacht de prijs de beste spiegel reflexcamera zoekt.


Kijk hier voor de beste spiegelrefex camera's

De camera-experts van Coolblue hebben deze drie beste fotocamera's aangewezen. Het betreft de aanbevolen camera's volgens de laatste tests (het aanbod wisselt constant en daarmee ook de beste camera's). Kijk bij de aanbevolen spiegelreflexcamera's wat de beste spiegelreflex camera's van dit moment zijn in de verschillende prijsklassen.

Zoek je een systeemcamera of compactcamera? Kijk dan bij de andere testen van fotocamera's.

Wat is een spiegelreflex camera?

Een spiegelreflex camera (DSLR) heeft zijn naam te danken aan de spiegel die zich binnenin de fotocamera bevindt. Zonder deze spiegel zou je alles door de zoeker op zijn kop zien. Dat fotografeert niet fijn, dus om dat op te lossen wordt er een spiegel in de camera aangebracht. Op deze simpele manier staat alles weer zo als het hoort. En je ziet toch precies hetzelfde beeld als dat gefotografeerd wordt.

De systeemcamera is de tegenhanger van de spiegelreflexcamera. Bij een systeemcamera wordt het beeld digitaal getoond. Dat heeft als voordeel dat je op het display al voor je afdrukt het effect van digitale aanpassingen kunt zien maar het fotograferen met een spiegelreflex camera is directer.

Met een spiegelreflex camera kun je goed fotograferen bij slecht licht, er zijn zeer veel instelmogelijkheden (maar je kunt ook voor een automatische stand kiezen) en je kunt er heel veel verschillende losse lenzen op gebruiken.

Wat kost een spiegelreflex camera?

De prijzen van een spiegelreflex camera lopen uiteen van zo'n 300 euro voor de goedkoopste spiegelreflex camera's tot meer dan 3000 euro voor de meest professionele fotocamera's.

Dit geeft wel aan hoe divers het aanbod wel niet is. Er is veel variatie in mogelijkheden, maar vooral in technische specificaties.Welke spiegelreflexcamera is voor jou de beste spiegelreflex camera tegen een redelijke prijs? Dat kun je makkelijk uitvinden via Beste Camera Kopen. Daar vind je namelijk zowel een Camera Keuzehulp (voor het vinden van de voor jou beste fotocamera) als een overzicht van de goedkoopste online aanbieders van deze camera's.

De verwisselbare lenzen voor een spiegelreflex camera

Let bij het vergelijken van prijzen niet alleen op de camera zelf, maar ook op de al dan niet meegeleverde lenzen. Een lens is natuurlijk noodzakelijk, maar sommige spiegelreflex camera's worden zonder lens geleverd. De camera lijkt dan veel goedkoper dan deze in werkelijkheid is, tenzij je al over een passende lens beschikt.  Zo niet, dan moet je minimaal één lens bijbestellen om de camera te gebruiken.

Aan de andere kant zijn  er ook camera's die worden geleverd met meerdere lenzen. Vaak zijn dit pakket-aanbiedingen. Deze kunnen heel interessant zijn mits je de betreffende lenzen goed kunt gebruiken.

De meest gangbare verwisselbare lenzen zijn naast de standaardlens (die meestal wordt meegeleverd), een groothoeklens (voor het fotograferen van landschappen) en zoomlenzen (voor het dichterbij halen van een onderwerp). Daarnaast zijn er verwisselbare lenzen voor andersoortige foto's zoals een macrolens (om heel kleine onderwerpen zoals een insect te fotograferen), een telelens (om een onderwerp er uit te lichten) en een fisheye lens (om een rond beeldeffect te verkrijgen).

Kijk bij de bovenstaande links voor alle beste spiegelreflex camera's tegen een lage prijs.


Onderwerpen:
Beste spiegelreflex camera test, beste dslr getest, beste spiegelreflexcamera test.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.