Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste muis voor de PC of laptop

Redactie     12:34     No comments


Doordat de laptop de desktop PC voor een groot deel verdreven heeft worden er tegenwoordig minder computermuizen gebruikt. Toch geven nog steeds veel mensen de voorkeur aan een muis voor de computer boven een touchpad. Bijvoorbeeld omdat ze veel games spelen of gewoon omdat ze een computermuis plezieriger vinden werken dan een touchpad. Hier vind je een overzicht van de beste muizen voor de computer voor verschillend soort gebruik.


Muizen heb je in vele soorten en in vele prijsklassen. Daarom zijn er ook meerdere beste muizen voor meerdere toepassingen. Iemand die een computer op zolder heeft staan die af en toe gebruikt wordt zal vooruit kunnen met een simpele goedkope muis met een draadje. Waarom zou je dan veel geld betalen voor je computermuis.

Maar iemand die urenlang games speelt heeft wel degelijk een ergonomische gaming muis nodig waarmee er snel gereageerd kan worden op ontwikkelingen in de game. En iemand die de muis in combinatie met zijn laptop gebruikt en daar veel mee op pad is zal een draadloze muis willen hebben die naast ergonomisch ook compact is.

Overzicht aanbevolen muizen

Kijk bij de beste muizen voor iedere toepassing welke computermuizen door de experts van Coolblue als beste muis zijn aangewezen. Het betreft zowel draadloze als bedrade nuizen, zowel gaming muizen als ergonomische muizen voor zakelijk gebruik. De beste muizen voor thuis bij je desktop computer en de beste muizen om bij je laptop te gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een muis?

Als je een muis voor je computer kiest voor je PC of laptop zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden. Hieronder een overzicht met tips voor het kiezen van een muis.

 • Gebruik je de muis veel? Kies dan altijd voor een ergonomische muis. Deze belasten je spieren en gewrichten minder. Dat kan lichamelijke klachten (RSI, muisarm) voorkomen waar je anders heel moeilijk meer van af komt.
 • Het meest ergonomisch zijn de verticale muizen (die staan min of meer rechtop waardoor je ze van de zijkant vasthoudt). Deze positie kom je veel bij gaming muizen tegen.
 • Muizen heb je met een snoertje (USB) en je hebt draadloze muizen. Een draadloze muis (Bluetooth) geeft je natuurlijk meer bewegingsvrijheid, maar zo'n snoerloze muis gebruikt wel batterijen. Een muis met snoer haalt zijn stroom uit de USB-poort. 
 • Sommige draadloze muizen beschikken over een oplaadbare accu. Je kunt dan draadloos werken, maar je moet er wel aan denken de muis na gebruik weer aan de stroom te leggen.
 • Als deze draadloze muis daarnaast over een accu indicator beschikt kun je zien hoeveel energie deze nog heeft. Je kunt dan makkelijker het opladen een keer overslaan als dit niet nodig is.
 • Gebruik je de muis vooral voor het spelen van games. Kies dan voor een gaming muis. Deze heeft een ergonomie die is afgestemd op het spelen van games. Natuurlijk geldt dit alleen voor actiegames waarbij je snel en veel moet klikken. Voor Wordfeud gelden andere regels.
 • DPI (dots per inch) staat voor de gevoeligheid van de muis. Hoe meer DPI hoe nauwkeuriger je werkt, maar een mega gevoelige muis is niet altijd even plezierig om mee te werken. Daarom is het handig als je de DPI op de muis kunt aanpassen.
 • Sommige muizen beschikken over knoppen die je zelf kunt programmeren. Handelingen die je heel veel uitvoert kun je dan onder zo'n knop zetten, zodat deze met één druk op de muis kunnen worden uitgevoerd.
 • Als je met een muis niet alleen naar boven en naar beneden kunt scrollen, maar ook horizontaal kunt scrollen (van links naar rechts) is het fijner werken op werkbladen die breder zijn dan je scherm. Bijvoorbeeld bij spreadsheets of fotobewerking.
 • Belangrijk: Heb je een glazen tafel, kies dan voor een computermuis die op een glazen ondergrond werkt. Dit is namelijk bij veel muizen niet het geval.
 • De meeste muizen maken een klikgeluid als je ze gebruikt. Heb je een zeer snel afgeleide collega of heb je zelf een hekel aan dat geklik? Dan kun je kiezen voor een stille muis.
 • Speciaal voor onderweg (en voor kleine kinderen) zijn er mini-muizen. Deze zijn voor volwassenen echter ergonomisch wel minder.
 • Ben je linkshandig? Hou er dan rekening mee dat niet alle muizen geschikt zijn voor linkshandig gebruik.

Zo kies je de voor jou beste muis voor PC of laptop

Bij de aanbevolen muizen hierboven kun je de bovenstaande opties allemaal aan en uitvinken, zo kun je van de beste muizen makkelijk de voor jou beste computermuis selecteren.

Nog veel meer beste muizen vind je op Beste Computermuis Kopen. Hier vind je niet alleen de beste (en goedkoopste) aanbieders van muizen voor PC en laptop en de actuele Muis Top 10, maar je kunt ook gebruik maken vane en keuzehulp en door bovenstaande opties aan of uit te vinken de voor jou geschikte muizen uit alle beschikbare muizen selecteren (dat zijn er enkele honderden!).

Zie ook: Alle testen van muizen


Onderwerpen:
Beste muis test, gaming muis, beste computermuizen test, beste computermuis getest, gamemuis, beste muizen uit de test.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.