Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

WiFi speaker test: Aanbevolen WiFi speakers

Redactie     12:08     No comments


Het aanbod aan WiFi speakers wordt steeds groter en steeds gevarieerder. Dat is niet verwonderlijk want een WiFi speaker kent ten opzichte van een Bluetooth speaker veel voordelen. Je kunt er niet alleen de muziek van je smartphone mee afspelen, maar ook muziek van je netwerk mee afspelen. Ook kun je er vaak kun je er een multiroom audio-netwerk mee opzetten en vaak kan de speaker zelfstandig muziek afspelen van Spotify en andere streaming diensten. De nieuwste WiFi speakers zijn vaak smart speakers met een digitale assistent die informatie van internet voor je kan opzoeken en oplezen. Hier kijken we naar de beste WiFi speakers voor verschillende toepassingen.


De beste WiFi speaker voor een grote woonkamer is namelijk een andere luidspreker dan de beste WiFi speaker voor een kleine kamer, en voor de badkamer of mobiel gebruik zijn weer andere WiFi speakers als beste WiFi speaker getest.

Kijk hier voor de aanbevolen / beste WiFi speakers.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten WiFi speakers en hun eigenschappen.

Grote of kleine ruimte

Het is natuurlijk verleidelijk om altijd de grootste en meest krachtige speaker uit te kiezen. In een kleine ruimte kan een wat minder krachtige speaker echter beter tot zijn recht komen. Bovendien kun je heel wat geld besparen door een wat minder zware (en dure) WiFi speaker te kiezen. De prijsverschillen kunnen vele honderden euro's bedragen.


Bose SoundTouch 3, 2 en 1


De meeste goede fabrikanten bieden hun WiFi speakers daarom in meerdere versies aan. Bose heeft bijvoorbeeld de SoundTouch 10, 20 en 30,  Denon heeft de HEOS 1, 3, 5 en 7 en Harman Kardon heeft de Citation 100, 300 en 500.

Als je één WiFi speaker gebruikt is het voor de geluidskwaliteit beter een wat grotere speaker te kiezen (bijvoorbeeld de Bose SoundTouch 2 in een middelgrote (zit)kamer of de SoundTouch 3 in een grote woonkamer. Deze grotere speakers geven een voller en zwaarder geluid. Voor een klein kamertje kun je kiezen voor een kleine speaker als de SoundTouch 1.

Soundbar / WiFi speaker

Bovengenoemde WiFi speaker zien er uit zoals je zou verwachten, namelijk als een speaker. Er zijn echter ook andere designs mogelijk. Populair (en praktisch) zijn de combinatie van een WiFi speaker en een soundbar. Dit zijn WiFi speakers met alle mogelijkheden, die je ook als soundbar kunt gebruiken. Twee apparaten in één, handig want waarom zou je twee speakers aanschaffen voor twee verschillende toepassingen als deze in dezelfde ruimte komen te staan.


Sonos Playbar WiFi soundbar


Ook kun je een daarvoor geschikte WiFi soundbar in je multiroom audio netwerk opnemen als je nog één of meer WiFi speakers hebt. Hou er daarbij wel rekening mee dat de beide speakers compatible moeten zijn, vaak komt dat er op neer dat beide van hetzelfde merk moeten zijn.

Mobiele WiFi speaker

In tegenstelling tot Bluetooth speakers zijn de meeste WiFi speakers voor gebruik binnen gemaakt. Maar er komen de laatste tijd ook WiFi speakers die je makkelijk mee kunt nemen. Deze mobiele WiFi speakers moeten tegen een stootje, stof en sparwater kunnen en natuurlijk over een accu beschikken zodat je hem altijd en overal kunt gebruiken.

Sonos Move, WiFi speaker voor thuis en mobiel gebruik

Ook is het belangrijk dat je de speaker niet alleen via WiFi maar ook via Bluetooth kunt gebruiken. De mogelijkheid om de speaker als Bluetooth speaker te gebruiken is bij de meeste (maar niet alle) WiFi speakers aanwezig, maar bij mobiel gebruik is dit extra belangrijk.

WiFi speakers voor andere ruimtes

Ook voor gebruik in de badkamer en keuken zijn deze mobiele WiFi speakers heel geschikt omdat ze tegen vocht en vuil kunnen, en omdat deze ruimtes niet al te groot zijn. Wat voor een slaapkamer de beste speaker is hangt, net zoals bij de woonkamer, af van de grote van de kamer.

Bij de aanbevolen / beste WiFi speakers bovenaan kun je de geadviseerde beste speakers voor ieder soort ruimte zien.

Beste WiFi speaker Kopen

Alle informatie voor het vinden en kopen van de voor jou beste WiFi speaker vind je op Beste WiFi speaker Kopen, met de goedkoopste aanbieders, tips, informatie en een keuzehulp om de persoonlijk beste WiFi speaker te vinden.

Zie ook: Meer testen WiFi speakers
Foto bovenaan: Bose


Onderwerpen:
Beste wifi speakers test, netwerk speaker, Sonos Move, multiroom luidspreker, wifi soundbar, bose soundtouch, beste wifi speaker test.

, , ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.