WiFi speaker test: Aanbevolen WiFi speakers

De beste Wifi speaker uit de test en andere goede WiFi speakers. Met WiFi luidspreker aanbiedingen.

WiFi Speaker test Bose

Hier kijken we naar de beste WiFi speakers voor verschillende toepassingen en de beste WiFi luidsprekers voor het gebruik in ruimtes van verschillende groottes.

Het aanbod aan WiFi speakers wordt steeds groter en steeds gevarieerder. Dat is niet verwonderlijk want een WiFi speaker kent ten opzichte van een Bluetooth speaker veel voordelen. 

Je kunt er niet alleen de muziek van je smartphone mee afspelen, maar ook muziek van je netwerk mee afspelen. Ook kun je er vaak kun je er een multiroom audio-netwerk mee opzetten en vaak kan de speaker zelfstandig muziek afspelen van Spotify en andere streaming diensten. Ook is een WiFi speaker tegenwoordig meestal een smart speaker,

De beste WiFi speakers

Kijk hieronder voor de beste WiFi speakers uit de test. Deze WiFi speaker is door audio experts uitgevoerd. Ook vind je hier onder een overzicht met aanbiedingen van alle goede WiFi speakers. 


De nieuwste WiFi speakers zijn vaak een smart speaker met een digitale assistent die informatie van internet voor je kan opzoeken en oplezen. Bij de aanbevolen WiFi speakers kom je meerdere van deze beste WiFi smart speakers tegen.

WiFi speaker Harman Kardon

WiFi speaker Harman Kardon


De beste WiFi speaker voor een grote woonkamer is namelijk een andere luidspreker dan de beste WiFi speaker voor een kleine kamer, en voor de badkamer of mobiel gebruik zijn weer andere WiFi speakers als beste WiFi speaker getest.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten WiFi speakers en hun eigenschappen.

Grote of kleine ruimte

Het is natuurlijk verleidelijk om altijd de grootste en meest krachtige speaker uit te kiezen. In een kleine ruimte kan een wat minder krachtige speaker echter beter tot zijn recht komen. 

Bovendien kun je heel wat geld besparen door een wat minder zware (en dure) WiFi speaker te kiezen. De prijsverschillen kunnen vele honderden euro's bedragen.


Bose soundtouch WiFi luidsprekers

Bose SoundTouch 3, 2 en 1


De meeste goede fabrikanten bieden hun WiFi speakers daarom in meerdere versies aan. Bose heeft bijvoorbeeld de SoundTouch 10, 20 en 30,  Denon heeft de HEOS 1, 3, 5 en 7 en Harman Kardon heeft de Citation 100, 300 en 500.

Als je één WiFi speaker gebruikt is het voor de geluidskwaliteit beter een wat grotere speaker te kiezen (bijvoorbeeld de Bose SoundTouch 2 in een middelgrote (zit)kamer of de SoundTouch 3 in een grote woonkamer. Deze grote WiFi speakers geven een voller en zwaarder geluid. Voor een klein kamertje kun je kiezen voor een kleine WiFi speaker als de SoundTouch 1.

Soundbar / WiFi speaker

Bovengenoemde WiFi speaker zien er uit zoals je zou verwachten, namelijk als een speaker. Er zijn echter ook andere designs mogelijk. 

Populair (en praktisch) zijn de combinatie van een WiFi speaker en een soundbar. Dit zijn WiFi luidsprekers met alle mogelijkheden, die je ook als soundbar kunt gebruiken. 

Twee apparaten in één, handig want waarom zou je twee netwerk speakers aanschaffen voor twee verschillende toepassingen als deze in dezelfde ruimte komen te staan.

WiFi speaker / WiFi soundbar Sonos

Sonos Playbar WiFi soundbar


Ook kun je een daarvoor geschikte WiFi soundbar in je multiroom audio netwerk opnemen als je nog één of meer WiFi speakers hebt. Hou er daarbij wel rekening mee dat de beide speakers compatibel moeten zijn, vaak komt dat er op neer dat beide van hetzelfde merk moeten zijn.

Mobiele WiFi speaker

In tegenstelling tot Bluetooth speakers zijn de meeste WiFi speakers voor gebruik binnen gemaakt. Maar er komen de laatste tijd ook WiFi speakers die je makkelijk mee kunt nemen. WiFi speakers voor buiten en binnen.

Deze mobiele WiFi speakers moeten tegen een stootje, stof en spatwater kunnen en natuurlijk over een accu beschikken zodat je hem altijd en overal kunt gebruiken.

WiFi speaker buiten mobiel Sonos Move

Sonos Move, WiFi speaker voor thuis en mobiel gebruik


Ook is het belangrijk dat je de speaker niet alleen via WiFi maar ook via Bluetooth kunt gebruiken. De mogelijkheid om de speaker als Bluetooth speaker te gebruiken is bij de meeste (maar niet alle) WiFi speakers aanwezig, maar bij mobiel gebruik is dit extra belangrijk.

WiFi speakers voor andere ruimtes

Ook voor gebruik in de badkamer en keuken zijn deze mobiele WiFi speakers heel geschikt omdat ze tegen vocht en vuil kunnen, en omdat deze ruimtes niet al te groot zijn. Wat voor een slaapkamer de beste speaker is hangt, net zoals bij de woonkamer, af van de grote van de kamer.

Bij de aanbevolen / beste WiFi speakers bovenaan kun je de geadviseerde beste speakers voor ieder soort ruimte zien.

Multiroom Wifi speaker

Meestal kun je WiFi speakers koppelen met andere WiFi luidsprekers in hetzelfde netwerk. Deze Wifi netwerkspeakers moeten dan meestal wel van het zelfde merk zijn, maar voor het type maakt het niet uit. Je kunt dan bijvoorbeeld kleine en grote WiFi speakers, maar ook een WiFi soundbar, koppelen.

Zo kun je een draadloos multiroom audio netwerk opzetten waarbij de speakers in verschillende ruimtes (of in dezelfde ruimte) dezelfde muziek afspelen.

Beste WiFi speaker Kopen

Alle informatie voor het vinden en kopen van de voor jou beste WiFi speaker vind je op Beste WiFi speaker Kopen, met de goedkoopste aanbieders, tips, informatie en een keuzehulp om de persoonlijk beste WiFi speaker te vinden.

Goede WiFi luidsprekers worden onder andere gemaakt door Bose, Sonos, Harman Kardon, Google Nest, Denon, Apple, Bowers & Wilkins (B&W), NAIM, Yamaha, KEF, Bluesound, JBL, Philips en Sony. Kortom, alle grote speaker fabrikanten zijn ook met deze netwerkspeakers actief.

Kijk bij de bovenstaande WiFi speaker test wat momenteel de beste WiFi speakers zijn en kijk bij de aanbiedingen om al deze WiFi speakers goedkoop online te kopen.

Zie ook: Meer testen WiFi speakers
Foto bovenaan: Bose


Samenvatting:
Een WiFi speaker (ook wel netwerk speaker genoemd) is een draadloze speaker die direct contact maakt met het WiFi netwerk en zelfstandig muziek en audio van internet kan afspelen. Goede WiFi speakers zijn tegenwoordig vaak meteen een smart speaker. Ook kun je via bluetooth naar een goede WiFi speaker streamen, en je kunt er meestal een multiroom audio netwerk mee opzetten.

Hierboven vind je de beste WiFi speakers uit de test, aanbevolen door experts, en een overzicht met alle goede WiFi speakers. Uit dat overzicht kun je makkelijk je persoonlijk beste WiFi speaker selecteren en deze beste WiFi speaker goedkoop kopen.


Een reactie posten

0 Reacties