Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ergonomische muis

Redactie     11:35     No comments


De vorm van de traditionele computermuis is slecht gekozen. Veelvuldig gebruik van een standaard muis kan leiden tot een muisarm en andere RSI klachten. Breng je veel tijd achter je computer door? Kies dan voor een ergonomische muis. Een goede ergonomische muis belast je spieren en gewrichten nauwelijks en voorkomt zodoende de bovenstaande beruchte lichamelijke klachten door computergebruik. Hier kijken we naar de beste ergonomische muizen.


Hieronder vind je een selectie van ergonomische muizen die het best scoren in de tests. Nog meer goede ergonomische muizen vind je in het overzicht met alle ergonomische muizen. Daar vind je ook alle specificaties, beschrijvingen, gebruikerservaringen en actuele winkelprijzen van onderstaande beste ergonomische muizen.

Beste ergonomische muis met trackball

Bij deze draadloze trackball van Logitech hoef je nauwelijks je arm en pols te gebruiken. De trackball muis blijft gewoon op één plaats staan en ondersteunt je hand tijdens het werken. De belasting van gewrichten en spieren is minimaal.Doordat deze trackball muis op één plek blijft staan heeft deze nauwelijks ruimte nodig en ook de ondergrond maakt niet uit. Deze beste ergonomische muis werkt ook gewoon op een bed of op een stoelleuning.

Maar deze beste ergonomische muis met trackball heeft door zijn vorm ook een nadeel, deze is niet geschikt voor linkshandige mensen.

De draadloze communicatie tussen computer en de ergonomische muis verloopt via een piepkleine USB-dongle die je in de laptop of PC prikt. Kijk voor meer informatie en de actuele lage prijs in het bovenstaande overzicht met ergonomische muizen.

Beste verticale muis

De Logitech MX Verical computermuis biedt op een andere manier ergonomisch voordeel. Deze muis maakt geen gebruik van een trackball, maar bestuur je net zoals een standaard muis met klikken en bewegingen. Het verschil zit hem in de vorm. Zoals de naam van de Logitech MX Vertical al aangeeft is dit een verticale muis. Deze verticale ergonomische muis zie je in werking op de foto helemaal bovenaan deze pagina.


De verticale houding is net zo productief als de normale muishouding, maar de spieractiviteit is 10% lager. Bovendien is door de verticale hoek van 57 graden de druk op de pols minder en de werkhouding is beter. Helaas is ook deze ergonomische muis niet geschikt voor linkshandig gebruik.

De Logitech MX Vertical is zo gevormd dat hij aangenaam in de hand ligt, al is dat wat minder bij kleine handen, bijvoorbeeld van kinderen. Het getextureerde rubberen oppervlak zorgt voor een goede grip. Kijk voor de laagste actuele winkelprijs in het bovenaan genoemde overzicht met ergonomische muizen.

Beste voordelige ergonomische muis

Bovenstaande ergonomische muizen van Logitech zijn best prijzig. Nou zijn gezonde spieren en gewrichten onbetaalbaar, maar mocht je toch een goedkoper alternatief zoeken voor bovenstaande beste ergonomische muizen dan kunnen we de Trust Verto muis aanbevelen. Deze beste ergonomische muis in de laagste prijsklasse kost ongeveer 25 in de bedrade versie. Voor de draadloze Trust Verto betaal je een tientje meer. Kijk voor de actuele prijzen in het bovenaan genoemde overzicht met beste muizen.


Deze verticale muis bedien je via twee duimknoppen en evenals bij de Logitech verticale muis geeft deze ergonomische muis van Trust een betere en meer natuurlijke werkhouding dan bij een gewone computermuis. Maar ook deze muis is niet geschikt voor linkshandigen.

Beste ergonomische muis voor linkshandigen

Tot nu toe waren alle genoemde beste ergonomische muizen niet geschikt voor linkshandig gebruik. Voor linkshandigen is de keuze uit ergonomische muizen een stuk kleiner dan bij rechtshandige personen, maar er zijn wel degelijk ergonomische muizen speciaal voor linkshandig gebruik.


Aanrader is deze categorie is de Adesso iMouse voor linkshandigen. Deze is er in een draadloze en in een bekabelde versie. Zoals de meeste ergonomische muizen voor rechtshandigen is dit een verticale muis, maar de greep en bediening zijn ontworpen voor bediening met de linkerhand.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle ergonomische muizen voor alle informatie en prijzen. Je vindt daar nog meer goede ergonomische muizen.

Tip: Op Beste Computermuis Kopen vind je de beste winkels waar je online goedkoop een goede muis kunt kopen. Ook is hier de actuele top 10 van muizen voor de computer te vinden.

Zie ook: Meer beste muizen uit de test

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.