Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste ergonomische muis

De beste ergonomische muizen uit de test waaronder de beste ergonomische trackball muis, de beste ergonomische muis linkshandigen, de beste goedkope ergonomische muis en de beste verticale muis.

beste ergonomische muis

De vorm van de traditionele computermuis is slecht gekozen. Veelvuldig gebruik van een standaard muis kan leiden tot een muisarm en andere RSI klachten. Breng je veel tijd achter je computer door? Kies dan voor een ergonomische muis. Een goede ergonomische muis belast je spieren en gewrichten nauwelijks en voorkomt zodoende de bovenstaande beruchte lichamelijke klachten door computergebruik. Hier kijken we naar de beste ergonomische muizen.


Hieronder vind je een selectie van ergonomische muizen die het best scoren in de tests. Nog meer goede ergonomische muizen vind je in het overzicht met aanbiedingen alle ergonomische muizen. Daar vind je ook alle specificaties, beschrijvingen, gebruikerservaringen en actuele winkelprijzen van onderstaande beste ergonomische muizen.

Beste ergonomische muis met trackball

Bij een draadloze trackball hoef je nauwelijks je arm en pols te gebruiken. De trackball muis blijft gewoon op één plaats staan en ondersteunt je hand tijdens het werken. De belasting van gewrichten en spieren is minimaal.

Logitech trackball muis

Logitech trackball muis


De beste trackball muis is de Logitech trackball. Kijk bij de trackball aanbiedingen voor deze beste ergonomische muizen tegen de laagste prijs.

Doordat een trackball muis op één plek blijft staan heeft deze nauwelijks ruimte nodig en ook de ondergrond maakt niet uit. Deze beste ergonomische muis werkt ook gewoon op een bed of op een stoelleuning.

Maar deze beste ergonomische muis met trackball heeft door zijn vorm ook een nadeel, deze is niet geschikt voor linkshandige mensen.

De draadloze communicatie tussen computer en de ergonomische muis verloopt via een piepkleine USB-dongle die je in de laptop of PC prikt. Kijk voor meer informatie en de actuele lage prijs in het bovenstaande overzicht met ergonomische muizen of bij de trackball aanbiedingen.

Beste verticale muis

De verticale computermuis biedt op een andere manier ergonomisch voordeel. Deze muis maakt geen gebruik van een trackball, maar bestuur je net zoals een standaard muis met klikken en bewegingen. Het verschil zit hem in de vorm. 

Ook de beste verticale muis uit de test is een Logitech ergonomische muis, de Logitech MX Vertical. Deze beste verticale ergonomische muis zie je in werking op de foto helemaal bovenaan deze pagina. Kijk voor de actuele lage prijs en andere informatie over deze beste ergonomische muis bij de aanbiedingen van verticale muizen.Beste verticale ergonomische muis: Logitech MX Vertical

Beste verticale ergonomische muis: Logitech MX Vertical


De verticale houding is net zo productief als de normale muishouding, maar de spieractiviteit is 10% lager. Bovendien is door de verticale hoek van 57 graden de druk op de pols minder en de werkhouding is beter. Helaas is ook deze ergonomische muis niet geschikt voor linkshandig gebruik.

De Logitech MX Vertical is zo gevormd dat hij aangenaam in de hand ligt, al is dat wat minder bij kleine handen, bijvoorbeeld van kinderen. Het getextureerde rubberen oppervlak zorgt voor een goede grip. 

Kijk voor de laagste actuele winkelprijs in het bovenaan genoemde overzicht met ergonomische muizen of bij de aanbiedingen van verticale muizen.

Beste goedkope ergonomische muis

Bovenstaande ergonomische muizen van Logitech zijn best prijzig. Nou zijn gezonde spieren en gewrichten onbetaalbaar, maar mocht je toch een goedkoper alternatief zoeken voor bovenstaande beste ergonomische muizen dan kunnen we de goedkope ergonomische Trust Verto muis aanbevelen. 

Deze beste ergonomische muis in de laagste prijsklasse kost circa 17 euro voor de bedrade versie. Voor de draadloze Trust Verto betaal je ongeveer een tientje meer. 

Kijk voor de actuele prijzen in het bovenaan genoemde overzicht met beste muizen of bij de Trust Verto ergonomische muis aanbiedingen.

Beste goedkope ergonomische muis: Trust Verto

Beste goedkope ergonomische muis: Trust Verto


Deze verticale muis bedien je via twee duimknoppen en evenals bij de Logitech verticale muis geeft deze ergonomische muis van Trust een betere en meer natuurlijke werkhouding dan bij een gewone computermuis. Maar ook deze muis is niet geschikt voor linkshandigen.

Beste ergonomische muis linkshandig

Alle hier boven genoemde beste ergonomische muizen zijn helaas niet geschikt voor linkshandig gebruik. Voor linkshandigen is de keuze uit ergonomische muizen een stuk kleiner dan bij rechtshandige personen. Door de vorm maakt het sterk uit of je linkshandig of rechtshandig bent. Maar er zijn wel degelijk goede ergonomische muizen voor linkshandig gebruik. Deze zijn dan speciaal als linkshandige ergonomische muis ontworpen.Beste linkshandige muis Adesso


Aanrader is deze categorie is de Adesso iMouse voor linkshandige mensen. Deze is er in een draadloze en in een bekabelde versie. Zoals de meeste ergonomische muizen voor rechtshandigen is dit een verticale muis, maar de greep en bediening zijn speciaal ontworpen voor bediening met de linkerhand.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle ergonomische muizen voor alle informatie en prijzen. Je vindt daar nog meer goede ergonomische muizen, waaronder nog meer goede ergonomische muizen voor linkshandig en rechtshandig gebruik, verticale muizen en trackball muizen.

Tip: Op Beste Computermuis Kopen vind je de beste winkels waar je online goedkoop een goede muis kunt kopen. Ook is hier de actuele top 10 van muizen voor de computer te vinden.


Foto bovenaan: Logitech verticale muis 


Onderwerp:
Hier vind je een selectie van de beste ergonomische muizen. Met o.a. de beste goedkope ergonomische muis, de beste verticale computermuis, de beste trackball muis en de beste linkshandige muis. Uit het overzicht met alle ergonomische computermuizen kun je bovendien je eigen beste ergonomische computermuis voor laptop of PC selecteren en de deze beste ergonomische muis goedkoop kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Jelle van der Hoorn23 mei 2024 om 16:52

    Ik gebruik de Logitech M575 Ergo. Dat is een bijzonder goede draadloze trackball muis, en een wat grotere versie van de Logitech M570 trackball mouse. Hij is dus wat groter, maar dat heeft ook voordelen want bij de kleinere M570 wilde ik wel eens per ongeluk een kop indrukken, Door het grotere oppervlak zitten de koppen van deze ergonomische muis beter gepositioneerd. Ik prefereer de M575 dus boven die M570 die ik op mijn werk gebruik, Ik ga daar maar eens om een upgrade vragen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.