Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste pastapan (spaghettipan)

De beste pastapan uit de test, een goedkopere beste koop pastapan en een aspergepan die tevens een heel goede pasta pan is.

Beste pastapan test

Maak je vaak pasta klaar? Dan is een speciale pastapan een goede aankoop. Met een pasta pan kun je namelijk veel makkelijker afgieten. Dat kan achteraf, want als de pasta klaar is til je deze gewoon uit het water. Ook andere gerechten kun je zo koken, en je kunt de pastapan ook als gewone kookpan gebruiken door de vergiet er uit te halen. Hier kijken we naar de beste pastapannen.


Aanbiedingen goede pastapannen

Een goede pastapan (spaghettipan) gebruik je dus ook gewoon als kookpan, en soms kun je er ook mee stomen. Dus ook als je een gewone pan nodig hebt is het de moeite waard eens naar pastapannen te kijken.

Een overzicht van goede pastapannen vind je in het overzicht met alle pastapannen. Daar vind je ook de beste pastapannen die hieronder staan. In het overzicht zie je alle informatie, prijzen, maten en meer bijzonderheden, waaronder ook reviews van gebruikers van de betreffende pasta pannen.

Je vindt bij deze aanbiedingen de beste pastapannen die hier onder beschreven zijn. Dit zijn pannen van WMF, Mepra en Imperial Kitchen. Maar je vindt er ook goed pastapannen van andere goede merken zoals BK, Boretti, Fissler, Harbonne en Lagostina.
WMF pastapan

Dit is de beste pastapan / spaghettipan. De WMF pastapan heeft de hoogste waardering gekregen. Het is een heel mooie pan om te zien, maar dat is natuurlijk niet het meest belangrijk. 

Het is belangrijker dat een pastapan functioneel is, en dat is deze WMF pasta pan ook. De pan is gemaakt van roestvrijstaal, hij is makkelijk te hanteren en de pastapan beschikt over een TransTherm bodem die de hitte gelijkmatig over de bodem verdeeld. Via het glazen deksel kun je het koopproces goed in de gaten houden.

Beste pastapan test: WMF

Beste pastapan test: WMF


De WMF pastapan bestaat ogenschijnlijk uit twee pannen, maar de bovenste "pan" is in werkelijkheid een vergiet die je in de andere, iets grotere, pan plaatst. Hij is te gebruiken op alle warmtebronnen waaronder dus ook inductie. Met een hoogte van 27 centimeter is dit de hoogste van de pastapannen die we hier noemen.

Bovenste pan (met vergiet) WMF pastapan

Bovenste pan (met vergiet) WMF pastapan


Kijk in het bovenstaande overzicht met pastapannen voor de actuele lage winkelprijs van deze beste pastapan.
Mepra pastapan "Gourmet"

De bovenstaande beste pastapan heeft één nadeel. Hij is best prijzig. De Mepra pastapan uit de Gourmet serie is behoorlijk goedkoper (kijk voor de actuele prijs in het overzicht), maar doet zijn werk ook prima.

Beste koop: Mepra pastapan

Beste koop: Mepra pastapan


Als nadeel van deze pan wordt de grote verschil in afstand genoemd tussen de bodem van het vergiet en de bodem van de pan. Hierdoor moet er veel extra water aan de kook gebracht worden. Deze afstand heeft echter ook een voordeel. Doordat er veel water onderin kan leent deze pastapan zich ook uitstekend voor het stomen van groente, rijst en andere gerechten. Dit is de beste pastapan als je de pan ook als stoompan wilt gebruiken. In totaal is de pan 23 centimeter hoog.

Ook deze pastapan / spaghettipan is voor alle warmtebronnen geschikt zoals gas, elektrisch, inductie, keramisch en halogeen.
Imperial Kitchen aspergepan

Zoals de naam al aangeeft wordt deze kookpan van Imperial Kitchen als aspergepan in de markt gezet. Voor het maken van pasta leent deze pan zich echter net zo goed.

Pastapan / aspergepan Imperial Kitchen
Pastapan / aspergepan Imperial Kitchen


Door zijn vorm lijkt deze Imperial Kitchen pastapan / aspergepan hoger dan de hierboven genoemde pastapannen, maar in werkelijkheid is deze pan met 21 centimeter de laagste terwijl hij over een vergelijkbare diameter beschikt. Dit is optisch bedrog door de andere opzet. Hier geen vergiet in de vorm van een pan met hengsels, maar een korf met hengsel die in zijn geheel in de pan verdwijnt. Voor stomen is deze pastapan niet geschikt, maar je kunt er prima pasta in bereiden.

Dit is de beste pastapan voor mensen die ook wel eens asperges koken.

De Imperial Kitchen Aspergepan is een RVS pan met een glazen deksel. De gecombineerde aspergepan / pasta pan is geschikt voor alle hittebronnen. Kijk in het bovenstaande overzicht voor de actuele prijs.

In het bovenstaande overzicht met alle pastapannen vind je naast deze beste pastapannen nog meer goede pastapannen. Kijk dat voor alle prijzen en informatie.

Zie ook: Meer beste pannen uit de test


Samenvatting:
Maak je vaak pasta? Hierboven vind je de beste pastapannen / spaghettipannen. Met een goede pastapan kun je de pasta makkelijk afgieten. Een echte pastapan / spaghettipan beschikt namelijk over een vergiet (die je er uit kunt halen om de pastapan als gewone kookpan te gebruiken). Ook bij het afgieten van aardappelen is een pastapan handig. De beste pastapan voor spaghetti is bovendien hoog zodat de pasta niet beschadigd bij het koken.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een WMF pastapan gekocht die ik ook gewoon als kookpan gebruik (7 liter). Een pastapan is immers een kookpan met een extraatje (een binnenpan om het eten af te gieten). Dat is niet alleen bij spaghetti en andere pasta handig, maar ook voor het afgieten van aardappels en groente. Ik gebruik deze pan dus bijna dagelijks om te koken, ook voor aardappelen en groente. Het nadeel ia dan alleen dat er het zo'n grote pan is waardoor er meer water in moet dan in een kleinere pan.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.