Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste pastapan

Redactie     11:50     No comments


Maak je vaak pasta klaar? Dan is een speciale pastapan een goede aankoop. Met een pastapan kun je namelijk veel makkelijker afgieten. Dat kan achteraf, want als de pasta klaar is til je deze gewoon uit het water. Ook andere gerechten kun je zo koken, en je kunt de pastapan ook als gewone kookpan gebruiken door de vergiet er uit te halen. Hier kijken we naar de beste pastapannen.


Een goede pastapan gebruik je dus ook gewoon als kookpan, en soms kun je er ook mee stomen. Dus ook als je een gewone pan nodig hebt is het de moeite waard eens naar pastapannen te kijken.

Een overzicht van goede pastapannen vind je in het overzicht met alle pastapannen. Daar vind je ook de beste pastapannen die hieronder staan. In het overzicht zie je alle informatie, prijzen, maten en meer bijzonderheden, waaronder ook reviews van gebruikers van de betreffende pastapannen.

WMF pastapan

Dit is de beste pastapan. De WMF pastapan heeft de hoogste waardering gekregen. Het is een heel mooie pan om te zien, maar dat is natuurlijk niet het meest belangrijk. Het is belangrijker dat een pastapan functioneel is, en dat is deze WMF pastapan ook. De pan is gemaakt van roestvrijstaal, hij is makkelijk te hanteren en de pastapan beschikt over een TransTherm bodem die de hitte gelijkmatig over de bodem verdeeld. Via het glazen deksel kun je het koopproces goed in de gaten houden.De WMF pastapan bestaat ogenschijnlijk uit twee pannen, maar de bovenste "pan" is in werkelijkheid een vergiet die je in de andere, iets grotere, pan plaatst. Hij is te gebruiken op alle warmtebronnen waaronder dus ook inductie. Met een hoogte van 27 centimeter is dit de hoogste van de pastapannen die we hier noemen.


Kijk in het bovenstaande overzicht met pastapannen voor de actuele lage winkelprijs van deze beste pastapan.

Mepra pastapan "Goumet"

De bovenstaande beste pastapan heeft één nadeel. Hij is best prijzig. De Mepra pastapan uit de Gourmet serie is behoorlijk goedkoper (kijk voor de actuele prijs in het overzicht), maar doet zijn werk ook prima.Als nadeel van deze pan wordt de grote verschil in afstand genoemd tussen de bodem van het vergiet en de bodem van de pan. Hierdoor moet er veel extra water aan de kook gebracht worden. Deze afstand heeft echter ook een voordeel. Doordat er veel water onderin kan leent deze pastapan zich ook uitstekend voor het stomen van groente, rijst en andere gerechten. Dit is de beste pastapan als je de pan ook als stoompan wilt gebruiken. In totaal is de pan 23 centimeter hoog.

Ook deze pastapan is voor alle warmtebronnen geschikt zoals gas, elektrisch, inductie, keramisch en halogeen.

Imperial Kitchen Aspergepan

Zoals de naam al aangeeft wordt deze kookpan van Imperial Kitchen als aspergepan in de markt gezet. Voor het maken van pasta leent deze pan zich echter net zo goed.


Door zijn vorm lijkt deze pastapan / aspergepan hoger dan de hierboven genoemde pastapannen, maar in werkelijkheid is deze pan met 21 centimeter de laagste terwijl hij over een vergelijkbare diameter beschikt. Dit is optisch bedrog door de andere opzet. Hier geen vergiet in de vorm van een pan met hengsels, maar een korf met hengsel die in zijn geheel in de pan verdwijnt. Voor stomen is deze pastapan niet geschikt, maar je kunt er prima pasta in bereiden.

Dit is de beste pastapan voor mensen die ook wel eens asperges koken.

De Imperial Kitchen Aspergepan is een RVS pan met een glazen deksel. De gecombineerde aspergepan / pastapan is geschikt voor alle hittebronnen. Kijk in het bovenstaande overzicht voor de actuele prijs.

In het bovenstaande overzicht met alle pastapannen vind je naast deze beste pastapannen nog meer goede pastapannen. Kijk dat voor alle prijzen en informatie.

Zie ook: Meer beste pannen uit de test


Samenvatting:
Maak je vaak pasta? Hierboven vind je de beste pastapannen. Met een goede pastapan kun je de pasta makkelijk afgieten. Een echte pastapan beschikt namelijk over een vergiet (die je er uit kunt halen om de pastapan als gewone kookpan te gebruiken). Ook bij het afgieten van aardappelen is een pastapan handig. De beste pastapan voor spaghetti is bovendien hoog zodat de pasta niet beschadigd bij het koken.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.