Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hoofdkussens

 

Zoek je een goed kussen voor op bed? Hier vind je je beste hoofdkussen, met alle beste hoofdkussens uit test en aanbiedingen van deze en andere goede hoofdkussens.

Beste hoofdkussen test

Een hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Maar slapen op een goed hoofdkussen kan ook lichamelijke problemen voorkomen. Daarom kijken we hier naar de beste hoofdkussens.


Wat het beste hoofdkussen is hang van een aantal factoren af. Een deel van deze factoren is persoonlijk. Bijvoorbeeld van iemands slaaphouding en van eventuele lichamelijke klachten. Daarom zijn er meerdere beste hoofdkussens aan te wijzen voor verschillende groepen mensen. 

We kijken hier daarom niet alleen naar beste hoofdkussens uit de test, maar ook naar de mogelijkheden om het voor jou persoonlijk beste hoofdkussen te selecteren.

Dit zijn de beste hoofdkussens

Maar laten we beginnen met de hoofdkussens die de hoogste score hebben gekregen. 

In het overzicht beste hoofdkussen vind je alle hoofdkussens met een waardering van 5 sterren.

Vind je beste hoofdkussen

In dit overzicht met beste hoofdkussens vind je een groot aantal hoofdkussens in vele soorten en maten. Hoe vind je binnen deze lijst met beste kussens het voor jou beste hoofdkussen? Dat gaat heel eenvoudig door je wensen en eisen aan te vinken. Hieronder geven we tips en uitleg voor bij die selectiemogelijkheden voor het beste hoofdkussen.

Het beste materiaal voor een hoofdkussen

Bij de beste hoofdkussens vind je hoofdkussens van synthetisch materiaal, traagschuim, latex en diverse andere materialen waar je uit kunt kiezen. Van welk materiaal is jouw beste hoofdkussen gemaakt?


Synthetisch hoofdkussen
De meeste kussens zijn van synthetisch materiaal gemaakt. Synthetisch klinkt als een nadeel, maar een synthetisch hoofdkussen heeft juist vele voordelen. Het is goed te wassen, vaak comfortabel zacht, anti allergisch en goed in de gewenste vorm te vormen. Door het synthetische hoofdkussen op 60 graden te wassen kun je huisstofmijt doden. Dat maakt een synthetische hoofdkussen tot het beste hoofdkussen voor mensen die last van allergie hebben.

Het zachte van een hoofdkussen kan echter een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een stevig hoofdkussen, en door die zachtheid is de ondersteuning ook niet bijzonder goed.


Traagschuim hoofdkussen
Daarom wordt er ook vaak gebruik gemaakt van traagschuim voor hoofdkussens. Het voordeel van traagschuim is dat de fabrikant kussens in diverse mate van hardheid en zachtheid kan maken. Er zijn dus zowel harde als zachte hoofdkussens van traagschuim.

Ook kan de fabrikant het hoofdkussen helemaal vormen. Zo kunnen er traagschuim hoofdkussens gemaakt worden die ergonomisch gevormd en vormvast zijn. Drukverlagend en ondersteunend op de juiste plekken. Dit is een groot voordeel van traagschuim hoofdkussens. Een hoofdkussen van traagschuim is het beste hoofdkussen als je deze ondersteuning nodig hebt.

Wel is een traagschuim hoofdkussen vrij warm, en je kunt zo'n kussen niet wassen.


Latex hoofdkussen
Latexhoofdkussens komen ook vrij veel voor. Een latex kussen geeft een goede veerkracht en een goede ondersteuning. Ze zijn vormvast, ook over lange tijd en ze zijn goed geschikt voor mensen met allergie.

Nadelen heeft een latex hoofdkussen ook. Ze nemen slecht (transpiratie) vocht op, ventileren slecht, voelen vrij warm aan en zijn niet te wassen.


Hoofdkussen van kapok
In het overzicht met beste hoofdkussens kom je ook kussens van kapok tegen. Een kapok hoofdkussen voorkomt door zijn samenstelling dat er zich huisstofmijt in het hoofdkussen nestelt. Ook ventileert kapok goed, voert het goed vocht af, biedt het veel steun aan nek en hoofd en de fabrikant kan de hardheid goed bepalen.

De nadelen die daar tegenover staan zijn dat je een kapok hoofdkussen niet kan wassen en dat het kussen gedurende het gebruik steeds dunner wordt.


Hoofdkussen van wol
Vrij zeldzaam, maar wel terug te vinden in de lijst met beste hoofdkussens, zijn de hoofdkussens met een vulling van wol. Deze wollen hoofdkussens bestaan meestal uit een katoenen hoes die is gevuld met bolletjes wol. De goede eigenschappen van wol (goed ventilerend en goed vocht opnemend zijn van toepassing op deze hoofdkussens van wol. Dit materiaal gaat bacteriƫn, schimmel en huisstofmijt goed tegen.

Wel heeft een hoofdkussen van wol weinig veerkracht en ook dit kussen kan je niet wassen.


Hoofdkussens van dons en veren
En dan zijn er natuurlijk nog de donzen hoofdkussens en veren hoofdkussens. Meestal worden deze twee in een kussen gemixt. Daarbij is het dons zacht en de veren hard. Hoe zachter, hoe hoger dus de verhouding van het dons.

Deze hoofdkussens van dons en veren kunnen worden gewassen, maar niet warmer dan 30 graden. Dit is een te lage temperatuur om huisstofmijt te doden. Deze hoofdkussens zijn goed naar eigen smaak te vormen.

In het overzicht met alle beste hoofdkussens kun je je voorkeuren voor de vulling aanvinken.

Wat is het beste hoofdkussen voor jouw slaaphouding?

De nee houdt van een zacht kussen de ander van een hard kussen. Maar ook voor een gezonde slaaphouding zijn er verschillen voor wat voor jou het beste hoofdkussen is. Hoe hard een hoofdkussen moet zijn hangt sterk af van je slaaphouding.

Zij slaper
Slaap je op je zij, dan is een stevig, wat dikker, hoofdkussen voor jou het beste hoofdkussen.

Rug slaper
Slaap je op je rug? Dan is een zachter kussen juist beter. Ook is het beset hoofdkussen dan niet al te hoog.

Buik slaper
Voor wie op de buik slaapt is het beste hoofdkussen ook zacht, maar dan ook laag en soepel.

In het overzicht met beste hoofdkussens kun je aangeven in wat voor houding je slaapt. Je houdt dan alleen de voor jou geschikte beste hoofdkussens over. Ook kun je aangeven of je een stevig, zacht of medium hoofdkussen wilt hebben.

En zo kun je op het overzicht met beste hoofdkussens nog meer selectie-eisen loslaten, net zolang tot je alleen de voor jou beste hoofdkussens tegen een lage prijs overhoudt.

Zie ook: 

Samenvatting:
Wat is het beste hoofdkussen? Dat is een vraag die zich moeilijk laat beantwoorden. Je hebt goede hoofdkussens en slechte hoofdkussens, maar wat het beste hoofdkussen is hangt van veel persoonlijk factoren af. Hierboven vind je daarom een overzicht met alle goede hoofdkussens (5 sterren) en uitleg hoe je uit deze goede kussens het voor jou beste hoofdkussen kunt selecteren. 

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *