Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste hoofdkussen en andere goede hoofdkussens

Zoek je een goed kussen voor op bed? Hier vind je je beste hoofdkussen, met alle beste hoofdkussens uit test en aanbiedingen van deze en andere goede hoofdkussens.

Beste hoofdkussen test

Een hoofdkussen is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Maar slapen op een goed hoofdkussen kan ook lichamelijke problemen voorkomen. Daarom kijken we hier naar de beste hoofdkussens.


Wat het beste hoofdkussen is hang van een aantal factoren af. Een deel van deze factoren is persoonlijk. Bijvoorbeeld van iemands slaaphouding en van eventuele lichamelijke klachten. Daarom zijn er meerdere beste hoofdkussens aan te wijzen voor verschillende groepen mensen. 

We kijken hier daarom niet alleen naar beste hoofdkussens uit de test, maar ook naar de mogelijkheden om het voor jou persoonlijk beste hoofdkussen te selecteren.

Dit zijn de beste hoofdkussens

Maar laten we beginnen met de hoofdkussens die de hoogste score hebben gekregen. 

In het onderstaande overzicht met beste hoofdkussen vind je alle kussens die een waardering van 5 sterren hebben gekregen. Het betreft de beste hoofdkussens in alle soorten zoals traagschuim kussens, latex kussens, donzen kussens, synthetische kussens, bamboe kussens en hoofdkussens van andere materialen. En hoofdkussens voor zijslaper, rugslaper en buikslaper.


Vind je beste hoofdkussen

In dit overzicht met beste hoofdkussens vind je een groot aantal hoofdkussens in vele soorten en maten. Hoe vind je binnen deze lijst met beste kussens het voor jou beste hoofdkussen? Dat gaat heel eenvoudig door je wensen en eisen aan te vinken. 

Hieronder geven we tips en uitleg voor bij die selectiemogelijkheden voor het beste hoofdkussen.

Het beste materiaal voor een hoofdkussen

Bij de beste hoofdkussens vind je hoofdkussens van synthetisch materiaal, traagschuim, latex en diverse andere materialen waar je uit kunt kiezen. Van welk materiaal is jouw beste hoofdkussen gemaakt?


Synthetisch hoofdkussen
De meeste kussens zijn van synthetisch materiaal gemaakt. Synthetisch klinkt als een nadeel, maar een synthetisch hoofdkussen heeft juist vele voordelen. 

Een synthetisch kussen is goed te wassen, vaak comfortabel zacht, anti allergisch en goed in de gewenste vorm te vormen. Wel is het lastig het synthetische hoofdkussen in die vorm te houden, de vulling is namelijk nogal glad en wil daarom terug in de oude positie.

Door het synthetische hoofdkussen op 60 graden te wassen kun je huisstofmijt doden. Dat maakt een synthetische hoofdkussen tot het beste hoofdkussen voor mensen die last van allergie hebben.

Het zachte van een synthetisch kussen kan echter een nadeel zijn als je de voorkeur geeft aan een stevig hoofdkussen, en door die zachtheid is de ondersteuning bij een synthetisch slaapkussen ook niet bijzonder goed.


Traagschuim hoofdkussen
Daarom wordt er bij hoofdkussens ook vaak gebruik gemaakt van traagschuim. Het voordeel van traagschuim in een kussen is dat de fabrikant kussens in diverse mate van hardheid en zachtheid kan maken. 

Er zijn dus zowel harde hoofdkussens als zachte hoofdkussens van traagschuim te koop.

Ook kan de fabrikant een traagschuim hoofdkussen helemaal naar wens vormen. Zo kunnen er traagschuim hoofdkussens gemaakt worden die ergonomisch gevormd en vormvast zijn. Drukverlagend en ondersteunend op de juiste plekken. 

Dit is een groot voordeel van een traagschuim hoofdkussen ten opzichte van andere slaapkussens. Een ergonomisch hoofdkussen van traagschuim is het beste hoofdkussen als je deze ondersteuning nodig hebt.

Wel is een traagschuim hoofdkussen vrij warm, en je kunt zo'n kussen niet wassen.


Latex hoofdkussen
Latex hoofdkussens komen ook vrij veel voor. Een latex kussen geeft een goede veerkracht en een goede ondersteuning. Een latex hoofdkussen is vormvast, ook over lange tijd, en ook deze kussens zijn goed geschikt voor mensen met allergie.

Nadelen heeft een latex hoofdkussen echter ook. Deze kussens nemen slecht (transpiratie) vocht op, ventileren slecht, en latex kussens voelen vrij warm aan en zijn niet te wassen.


Hoofdkussen van kapok
In het overzicht met beste hoofdkussens kom je ook kussens van kapok tegen. Een kapok hoofdkussen voorkomt door zijn samenstelling dat er zich huisstofmijt in het hoofdkussen nestelt. 

Ook ventileert kapok goed, voert het goed vocht af, biedt het veel steun aan nek en hoofd en de fabrikant kan de hardheid van het hoofdkussen goed bepalen.

De nadelen die daar tegenover staan zijn dat je een kapok hoofdkussen niet kan wassen en dat het kussen gedurende het gebruik steeds dunner wordt waardoor het op een bepaalt moment vervangen moet worden.


Hoofdkussen van wol
Hoofdkussens van wol zijn vrij zeldzaam, maar wel terug te vinden in de lijst met beste hoofdkussens. Deze wollen hoofdkussens bestaan meestal uit een katoenen hoes die is gevuld met bolletjes wol. 

De goede eigenschappen van wol (goed ventilerend en goed vocht opnemend zijn van toepassing op deze hoofdkussens van wol. Dit materiaal gaat bacteriën, schimmel en huisstofmijt goed tegen. Dit is dus een gezond kussen.

Wel heeft een hoofdkussen van wol weinig veerkracht en ook dit kussen kan je niet wassen.


Hoofdkussens van dons en veren
En dan zijn er natuurlijk nog de donzen hoofdkussens en veren hoofdkussens. Meestal worden dons en veren in een kussen gemixt. Daarbij is het dons zacht en de veren hard. Hoe hoger dus de verhouding van het dons, hoe zachter het hoofdkussen wordt.

Deze hoofdkussens van dons en veren kunnen worden gewassen, maar niet warmer dan 30 graden. Deze maximale temperatuur is een te lage temperatuur om huisstofmijt te doden. Dat maakt deze kussens minder geschikt bij huisstofmijt allergie. Een donzen hoofdkussen / hoofdkussen met veren is goed naar eigen smaak te vormen.

In het overzicht met alle beste hoofdkussens kun je je voorkeuren voor de vulling aanvinken.

Bamboe hoofdkussen
Een bamboe kussen klinkt misschien raar. Bamboe is geen materiaal dat je bij een hoofdkussen zou verwachten omdat je bij bamboe waarschijnlijk aan harde stokjes denkt.

Bewerkte bamboe kan heel zacht zijn en wordt daarom onder andere in ondergoed, t-shirts en kussens gebruikt. Een bamboe kussen is naast zacht wel flexibel en vormvast (vormvaster dan katoen). Een bamboe hoofdkussen gaat transpiratie goed tegen, geeft een comfortabele en goede ondersteuning aan hoofd, nek en schouders en bamboe wordt duurzaam geproduceerd.

Kortom, er is een grote toekomst weggelegd voor  bamboe hoofdkussens.

Bamboe hoofdkussens worden onder andere gemaakt door Cinderella, Beter Bed, Lucovitaal, Wellux, Silvana en veel andere goede hoofdkussen fabrikanten.

Wat is het beste hoofdkussen voor jouw slaaphouding?

De één houdt van een zacht kussen de ander van een hard kussen. De keuze is dus persoonlijk. Maar ook voor een gezonde slaaphouding zijn er verschillen voor wat voor jou het beste hoofdkussen is. 

Hoe hard of zacht een hoofdkussen moet zijn hangt sterk af van je slaaphouding.

Beste kussen zijslaper
Slaap je op je zij, dan is een stevig, wat dikker, hoofdkussen voor jou het beste hoofdkussen. Kies als zijslaper dus voor een stevig gevuld hoofdkussen.

Beste kussen rugslaper
Slaap je op je rug? Dan is een zachter hoofdkussen juist beter. Ook is het beste kussen voor een rugslaper niet al te hoog.

Beste kussen buikslaper
Voor wie op de buik slaapt is het beste hoofdkussen ook zacht, maar het beste kussen voor een buikslaper is ook laag en soepel.

In het overzicht met beste hoofdkussens kun je aangeven in wat voor houding je slaapt. Je houdt dan alleen de voor jou geschikte beste hoofdkussens over. Ook kun je aangeven of je een stevig, zacht of medium hoofdkussen wilt hebben.

En zo kun je op het overzicht met beste hoofdkussens nog meer selectie-eisen loslaten, net zolang tot je alleen de voor jou beste hoofdkussens tegen een lage prijs overhoudt.

Zie ook: 

Samenvatting:
Wat is het beste hoofdkussen? Dat is een vraag die zich moeilijk laat beantwoorden. Je hebt goede hoofdkussens en slechte hoofdkussens, maar wat het beste hoofdkussen is hangt van veel persoonlijk factoren af. Hierboven vind je daarom een overzicht met alle goede hoofdkussens (5 sterren) en uitleg hoe je uit deze goede kussens het voor jou beste hoofdkussen kunt selecteren. 

Een reactie posten

0 Reacties