Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hoofdkussen test

 

De beste hoofdkussens uit de test en tips voor het vinden en goedkoop kopen van je beste hoofdkussen.

Een goed hoofdkussen is heel belangrijk voor een goede nachtrust, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Hieronder kijken we naar de beste hoofdkussens uit de test en andere aanbevolen hoofdkussens. Ook geven we tips voor bij het kiezen van het voor jou beste hoofdkussen.

Beste geteste hoofdkussens


Beste hoofdkussen test


Keuzehulp beste hoofdkussen vinden

Bij het overzicht van beste hoofdkussens (5 sterren) en bij onderstaande hoofdkussen keuzehulp kun je de voor jou persoonlijk best geschikte hoofdkussens vinden door je wensen aan te vinken.Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van dat persoonlijk beste hoofdkussen.

Het hoofdkussen en de slaaphouding

Een belangrijke voorwaarde voor een goed en gezond hoofdkussen is dat het kussen er voor zorgt dat je hoofd niet te ver voorover, achterover of opzij buigt. Het best voor je lichaam is het als je hoofd en ruggengraat min of meer op een lijn liggen. 

Dat wordt natuurlijk niet alleen door het kussen bepaald, maar ook door de stand van je lichaam. Daarom is de slaaphouding van belang bij het kiezen van het beste hoofdkussen. Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is een ander kussen dan het beste hoofdkussen voor een buikslaper.

We kijken daarom hier eerst naar de beste kussens per slaaphouding.

Het beste hoofdkussen voor een zijslaper

Een zijslaper heeft een dik kussen nodig om goed en in een gezonde houding te kunnen slapen. Vooral de zijslaper met brede schouders is gebaad bij een dik hoofdkussen. Voor een gezonde slaaphouding is het belangrijk dat de zijslaper niet met zijn schouder op het kussen gaat liggen, maar er tegenaan. 

Zoek je het beste hoofdkussen voor een zijslaper? Selecteer in de bovenstaande keuzehulp bij alle hoofdkussens "zij-slaper" om voor alle goede hoofdkussens voor een zijslaper.

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is middelhoog. Het kussen moet bij een rugslaper in de nek wat hoger zijn dan bij het achterhoofd. Selecteer "rug-slaper" voor de beste hoofdkussens voor de rugslaper.

Het beste hoofdkussen voor een buikslaper

De beste hoofdkussens voor buikslapers zijn dunne kussens. Niet alleen voor de slaaphouding is zo'n kussen beter, ook belemmert een dun hoofdkussen de ademhaling het minst. Kies "buik-slaper" in het overzicht van hoofdkussens voor de beste hoofdkussens voor een buikslaper.

Sommige goede hoofdkussens zijn voor alle soorten slapers heel geschikt. Je hebt dan bijvoorbeeld drie lagen vulling die je kan plaatsen. Een buikslaper gebruikt dan één laag, een rugslaper twee en een zijslaper drie. Zo pas je de dikte van het kussen aan je slaaphouding aan,

De beste vulling voor een hoofdkussen

En dan heb je de vulling van het kussen. Hierin zijn heel wat mogelijkheden, met elk hun voordelen en nadelen.


Elegance hoofdkussen dons en veren

Elegance hoofdkussen eendendons (65%) en eendenveren (35%)


Hoofdkussen met veren of dons

Een natuurlijke vulling van hoofdkussens is met veren en/of dons.  Een hoofdkussen met dons en veren ligt zacht en vormt zich heel makkelijk in de gewenste vorm. 

Maar dons en veren hebben ook nadelen. Deze kussens kunnen niet altijd in de wasmachine (tenminste niet boven de 30 graden) en de harde en scherpe pinnen van de veren kun je wel eens door de stof heen voelen. Ook is een hoofdkussen van dons of veren gevoeliger voor huisstofmijt.

De meeste van deze kussens zijn niet met veren of met dons gevuld, maar een met een mix van beide. Hoe hoger de verhouding dons hoe zachter en meer comfortabel het hoofdkussen, maar helaas worden de kussens ook duurder naarmate er meer dons in zit.

Hoofdkussens met synthetische / polyester vulling

Synthetische kussens zijn gevuld met polyester. Deze hoofdkussens zijn minder gevoelig voor huisstofmijt en kunnen makkelijk gewassen worden, ook in de wasmachine op 60 graden. Op die temperatuur kun je huisstofmijt doden. Dit maakt een synthetisch hoofdkussen geschikt als kussen voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Daarentegen zijn synthetische hoofdkussens lastig te vormen. Doordat de vulling glad is wil deze weer in de ouder vorm terug. Dat kan het lastig maken om bij een synthetisch kussen de juiste ondersteuning te vinden.

Hoofdkussens met schuim (nekkussens)

Hoofdkussens die gevuld zijn met blokken van koudschuim, traagschuim of latexschuim worden ook wel nekkussens genoemd. Zo'n nek kussen is een heel anders gevormde hoofdkussen dan de kussens met veren / dons of een polyester vulling. 

Nekkussens zijn voorgevormd en heel massief zodat ze hun vorm behouden. Nekkussens worden vaak gebruikt door rugslapers en zijslapers met rugproblemen of nekklachten. Door hun vaste vorm forceert een nek kussen een slaaphouding waarbij de ruggengraat recht ligt.

Tempur nekkussen met schuim vulling

Tempur nekkussen met schuim vulling


Omdat een hoofdkussen met schuim geen stof opneemt is een nekkussen ook heel geschikt voor mensen met een stofallergie of huisstofmijt allergie. Nadelen zijn dat het schuim niet gewassen kan worden en dat het materiaal warm en zweterig aanvoelen.

Bij traagschuim kan fabrikant bepalen hoe hard of zacht het kussen wordt. Hierdoor zijn er traagschuim kussens te koop als hard hoofdkussen en als zacht hoofdkussen. Doordat de fabrikant de vorm en hardheid zo goed kan bepalen is een koudschuim hoofdkussen erg geschikt als ergonomisch hoofdkussen. 

Als je veel ondersteuning tijdens de slaap nodig hebt is een ergonomisch koudschuim hoofdkussen het beste hoofdkussen. 

Latex hoofdkussen

Weer een andere kussenvulling is latex. Een latex hoofdkussen biedt een goede ondersteuning en is vormvast, ook na lang gebruik, maar een latex kussen is ook veerkrachtig.

Een nadeel van een latex hoofdkussen is dat een latex kussen slecht vocht opneemt en ook nog eens matig ventileert. Dat is dus een nadeel als je 's nachts veel transpireert. Bovendien voelt een latex kussen vrij warm aan. Dit is dus niet bepaald het beste hoofdkussen voor mensen die het 's nachts snel warm hebben.

Kapok kussen

Een kapok hoofdkussen is een goed kussen voor mensen met allergie. Een kapok hoofdkussen geeft huisstofmijt geen kans zich te nestelen. Ook ventileert een kapok kussen goed. Helaas kun je een kapok kussen niet wassen.

Een hoofdkussen van kapok heeft veel steun zowel hoofd als nek en bovendien kan de fabrikant de hardheid van het kussen goed bepalen zodat deze kussens in veel verschillende hardheden te koop zijn.

Een kapok hoofdkussen wordt gedurende het gebruik wel steeds dunner en is daardoor geen kussen dat heel lang mee gaat.

Bamboe kussen

Bamboe zou je niet verwachten als kussenvulling, maar bamboe kan heel zacht gemaakt worden. Het wordt dan ook niet alleen in kussens gebruikt maar ook in shirts en ondergoed.

Een bamboe hoofdkussen is dan ook verbazend zacht en flexibel, maar toch ook vormvast. Bamboe gaat zweten tegen en geeft een goede ondersteuning.

Hoofdkussen wol

Ze zijn zeldzaam, maar er zijn ook hoofdkussen gevuld met wol. De hoes van deze wollen hoofdkussens is van katoen. De kussens zijn gevuld met kleine bolletjes van wol.

Wol is een materiaal dat goed ventileert, goed vocht opneemt en zodoende schimmel, huisstofmijt en bacteriën tegen gaat. De veerkracht van een kussen van wol is wel wat minder.

Beste hoofdkussen merken

Er zijn veel goede hoofdkussen merken Vaak zijn dit echte kussen specialisten. Goede merken voor een hoofdkussen zijn onder andere Auping, Emma, M Line, Tempur, Silvana, Beter Bed, Swiss Sense, Pullman, Ikea en veel andere fabrikanten maken goede hoofdkussens.


Kijk bij de testen bovenaan voor de beste hoofdkussens uit de test.Onderwerp:
De beste hoofdkussens uit de test en tips om je persoonlijk beste hoofdkussen te vinden. Met de voordelen en nadelen van de verschillende vullingen van kussens zoals traagschuim, bamboe, kapok, latex en polyester en het beste hoofdkussen voor ieder type slaper zoals de rugslaper, de zijslaper en de buikslaper. Ook kijken we naar de beste hoofdkussen merken.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.