Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hoofdkussen test

 

Een goed hoofdkussen is heel belangrijk voor een goede nachtrust, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Hieronder kijken we naar de beste hoofdkussens uit de test en andere aanbevolen hoofdkussens. Ook geven we tips voor bij het kiezen van het voor jou beste hoofdkussen.


Beste geteste hoofdkussens


Beste hoofdkussen test


Het hoofdkussen en de slaaphouding

Een belangrijke voorwaarde voor een goed en gezond hoofdkussen is dat het kussen er voor zorgt dat je hoofd niet te ver voorover, achterover of opzij buigt. Het best voor je lichaam is het als je hoofd en ruggengraad min of meer op een lijn liggen. Dat wordt natuurlijk niet alleen door het kussen bepaald, maar ook door de stand van je lichaam. Daarom is de slaaphouding van belang bij het kiezen van het beste hoofdkussen. Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is een ander kussen dan het beste hoofdkussen voor een buikslaper.

Het beste hoofdkussen voor een zijslaper

Een zijslaper heeft een dikker kussen nodig. Vooral de zijslaper met brede schouders is gebaad bij een dik hoofdkussen. Voor een gezonde slaaphouding is het belangrijk dat de zijslaper niet met zijn schouder op het kussen gaat liggen, maar er tegenaan. 

Selecteer in het overzicht alle hoofdkussens "zij-slaper" om voor alle goede hoofdkussens voor een zijslaper.

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is middelhoog. Het kussen moet in de nek wat hoger zijn dan bij het achterhoofd. Selecteer "rug-slaper" voor deze beste hoofdkussens voor rugslaper.

Het beste hoofdkussen voor een buikslaper

De beste hoofdkussens voor buikslapers zijn dunne kussens. Niet alleen voor de slaaphouding is zo'n kussen beter, ook belemmert een dun hoofdkussen de ademhaling het minst. Kies "buik-slaper" in het overzicht van hoofdkussens voor de beste hoofdkussens voor een buikslaper.

Sommige goede hoofdkussens zijn voor alle soorten slapers heel geschikt. Je hebt dan bijvoorbeeld drie lagen vulling die je kan plaatsen. Een buikslaper gebruikt dan één laag, een rugslaper twee en een zijslaper drie. Zo pas je de dikte van het kussen aan je slaaphouding aan,

De beste vulling voor een hoofdkussen

En dan heb je de vulling van het kussen. Hierin zijn heel wat mogelijkheden, met elk hun voordelen en nadelen.


Elegance hoofdkussen dons en veren

Elegance hoofdkussen eendendons (65%) en eendenveren (35%)


Hoofdkussen met veren of dons

Een natuurlijke vulling van hoofdkussens is met veren en/of dons.  Een hoofdkussen met dons en veren ligt zacht en vormt zich heel makkelijk in de gewenste vorm. Maar dons en veren hebben ook nadelen. Deze kussens kunnen niet altijd in de wasmachine en de harde en scherpe pinnen van de veren kun je wel eens door de stof heen voelen. Ook is een hoofdkussen van dons of veren gevoeliger voor huisstofmijt.

Hoofdkussens met synthetische / polyester vulling

Synthetische kussens zijn gevuld met polyester. Deze hoofdkussens zijn minder gevoelig voor huisstofmijt en kunnen makkelijk gewassen worden, ook in de wasmachine. Daarentegen zijn ze lastig in een vorm t buigen.

Hoofdkussens met schuim (nekkussens)

Hoofdkussens die gevuld zijn met blokken van koudschuim, traagschuim of latexschuim worden ook wel nekkussens genoemd. Dit zijn heel anders gevormde hoofdkussens dan de kussens met veren / dons of een polyester vulling. Nekkussens zijn voorgevormd en heel massief zodat ze hun vorm behouden. Nekkussens worden vaak gebruikt door rugslapers en zijslapers met rugproblemen of nekklachten. Door hun vaste vorm forceren ze een slaaphouding waarbij de ruggengraat recht ligt.

Tempur nekkussen met schuim vulling

Tempur nekkussen met schuim vulling


Omdat een hoofdkussen met schuim geen stof opneemt is een nekkussen ook heel geschikt voor mensen met een stofallergie of huisstofmijt allergie. Nadelen zijn dat het schuim niet gewassen kan worden en dat het materiaal warm en zweterig aanvoelen.

Kijk bij de testen bovenaan voor de beste hoofdkussens uit de test.
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *