Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste hoofdkussen

De beste hoofdkussens uit de test en tips voor het vinden en goedkoop kopen van je beste hoofdkussen.

Beste hoofdkussen testBeste hoofdkussens uit de test

Een goed hoofdkussen is heel belangrijk voor een goede nachtrust, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Hieronder kijken we naar de beste hoofdkussens uit de test en andere aanbevolen hoofdkussens. Ook geven we tips voor bij het kiezen van het voor jou beste hoofdkussen.
Keuzehulp beste hoofdkussen vinden

Bij het overzicht van beste hoofdkussens (5 sterren) en bij onderstaande hoofdkussen keuzehulp kun je de voor jou persoonlijk best geschikte hoofdkussens vinden door je wensen aan te vinken.Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van dat persoonlijk beste hoofdkussen.
Het beste hoofdkussen per slaaphouding

Een belangrijke voorwaarde voor een goed en gezond hoofdkussen is dat het kussen er voor zorgt dat je hoofd niet te ver voorover, achterover of opzij buigt. Het best voor je lichaam is het als je hoofd en ruggengraat min of meer op een lijn liggen. 

Dat wordt natuurlijk niet alleen door het kussen bepaald, maar ook door de stand van je lichaam. Daarom is de slaaphouding van belang bij het kiezen van het beste hoofdkussen. Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is een ander kussen dan het beste hoofdkussen voor een buikslaper.

We kijken daarom hier eerst naar de beste kussens per slaaphouding.

Het beste hoofdkussen voor een zijslaper

Een zijslaper heeft een dik kussen nodig om goed en in een gezonde houding te kunnen slapen. Vooral de zijslaper met brede schouders is gebaad bij een dik hoofdkussen. Voor een gezonde slaaphouding is het belangrijk dat de zijslaper niet met zijn schouder op het kussen gaat liggen, maar er tegenaan. 

Zoek je het beste hoofdkussen voor een zijslaper? Selecteer in de bovenstaande keuzehulp bij alle hoofdkussens "zij-slaper" om voor alle goede hoofdkussens voor een zijslaper.

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is middelhoog. Het kussen moet bij een rugslaper in de nek wat hoger zijn dan bij het achterhoofd. Selecteer "rug-slaper" voor de beste hoofdkussens voor de rugslaper.

Het beste hoofdkussen voor een buikslaper

De beste hoofdkussens voor buikslapers zijn dunne kussens. Niet alleen voor de slaaphouding is zo'n kussen beter, ook belemmert een dun hoofdkussen de ademhaling het minst. Kies "buik-slaper" in het overzicht van hoofdkussens voor de beste hoofdkussens voor een buikslaper.

Sommige goede hoofdkussens zijn voor alle soorten slapers heel geschikt. Je hebt dan bijvoorbeeld drie lagen vulling die je kan plaatsen. Een buikslaper gebruikt dan één laag, een rugslaper twee en een zijslaper drie. Zo pas je de dikte van het kussen aan je slaaphouding aan.De beste vulling voor een hoofdkussen

En dan heb je de vulling van het kussen. Hierin zijn heel wat mogelijkheden, met elk hun voordelen en nadelen.


Elegance hoofdkussen dons en veren

Elegance hoofdkussen eendendons (65%) en eendenveren (35%)


Hoofdkussen met veren of dons

Een natuurlijke vulling van hoofdkussens is met veren en/of dons.  Een hoofdkussen met dons en veren ligt zacht en vormt zich heel makkelijk in de gewenste vorm. 

Maar dons en veren hebben ook nadelen. Deze kussens kunnen niet altijd in de wasmachine (tenminste niet boven de 30 graden) en de harde en scherpe pinnen van de veren kun je wel eens door de stof heen voelen. Ook is een hoofdkussen van dons of veren gevoeliger voor huisstofmijt.

De meeste van deze kussens zijn niet met veren of met dons gevuld, maar een met een mix van beide. Hoe hoger de verhouding dons hoe zachter en meer comfortabel het hoofdkussen, maar helaas worden de kussens ook duurder naarmate er meer dons in zit.

Hoofdkussens met synthetische / polyester vulling

Synthetische kussens zijn gevuld met polyester. Deze hoofdkussens zijn minder gevoelig voor huisstofmijt en kunnen makkelijk gewassen worden, ook in de wasmachine op 60 graden. Op die temperatuur kun je huisstofmijt doden. Dit maakt een synthetisch hoofdkussen geschikt als kussen voor mensen met een huisstofmijt allergie.

Daarentegen zijn synthetische hoofdkussens lastig te vormen. Doordat de vulling glad is wil deze weer in de ouder vorm terug. Dat kan het lastig maken om bij een synthetisch kussen de juiste ondersteuning te vinden.

Hoofdkussens met schuim (nekkussens)

Hoofdkussens die gevuld zijn met blokken van koudschuim, traagschuim of latexschuim worden ook wel nekkussens genoemd. Zo'n nek kussen is een heel anders gevormde hoofdkussen dan de kussens met veren / dons of een polyester vulling. 

Nekkussens zijn voorgevormd en heel massief zodat ze hun vorm behouden. Nekkussens worden vaak gebruikt door rugslapers en zijslapers met rugproblemen of nekklachten. Door hun vaste vorm forceert een nek kussen een slaaphouding waarbij de ruggengraat recht ligt.

Tempur nekkussen met schuim vulling

Tempur nekkussen met schuim vulling


Omdat een hoofdkussen met schuim geen stof opneemt is een nekkussen ook heel geschikt voor mensen met een stofallergie of huisstofmijt allergie. Nadelen zijn dat het schuim niet gewassen kan worden en dat het materiaal warm en zweterig aanvoelen.

Bij traagschuim kan fabrikant bepalen hoe hard of zacht het kussen wordt. Hierdoor zijn er traagschuim kussens te koop als hard hoofdkussen en als zacht hoofdkussen. Doordat de fabrikant de vorm en hardheid zo goed kan bepalen is een koudschuim hoofdkussen erg geschikt als ergonomisch hoofdkussen. 

Als je veel ondersteuning tijdens de slaap nodig hebt is een ergonomisch koudschuim hoofdkussen het beste hoofdkussen. 

Latex hoofdkussen

Weer een andere kussenvulling is latex. Een latex hoofdkussen biedt een goede ondersteuning en is vormvast, ook na lang gebruik, maar een latex kussen is ook veerkrachtig.

Een nadeel van een latex hoofdkussen is dat een latex kussen slecht vocht opneemt en ook nog eens matig ventileert. Dat is dus een nadeel als je 's nachts veel transpireert. Bovendien voelt een latex kussen vrij warm aan. Dit is dus niet bepaald het beste hoofdkussen voor mensen die het 's nachts snel warm hebben.

Kapok kussen

Een kapok hoofdkussen is een goed kussen voor mensen met allergie. Een kapok hoofdkussen geeft huisstofmijt geen kans zich te nestelen. Ook ventileert een kapok kussen goed. Helaas kun je een kapok kussen niet wassen.

Een hoofdkussen van kapok heeft veel steun zowel hoofd als nek en bovendien kan de fabrikant de hardheid van het kussen goed bepalen zodat deze kussens in veel verschillende hardheden te koop zijn.

Een kapok hoofdkussen wordt gedurende het gebruik wel steeds dunner en is daardoor geen kussen dat heel lang mee gaat.

Bamboe kussen

Bamboe zou je niet verwachten als kussenvulling, maar bamboe kan heel zacht gemaakt worden. Het wordt dan ook niet alleen in kussens gebruikt maar ook in shirts en ondergoed.

Een bamboe hoofdkussen is dan ook verbazend zacht en flexibel, maar toch ook vormvast. Bamboe gaat zweten tegen en geeft een goede ondersteuning.

Hoofdkussen wol

Ze zijn zeldzaam, maar er zijn ook hoofdkussen gevuld met wol. De hoes van deze wollen hoofdkussens is van katoen. De kussens zijn gevuld met kleine bolletjes van wol.

Wol is een materiaal dat goed ventileert, goed vocht opneemt en zodoende schimmel, huisstofmijt en bacteriën tegen gaat. De veerkracht van een kussen van wol is wel wat minder.Beste hoofdkussen merken

Er zijn veel goede hoofdkussen merken Vaak zijn dit fabrikanten die ook matrassen maken.  Dit zijn enkele van de beste merken.

Auping hoofdkussens

Auping is een bekende Nederlandse beddenfabrikant uit Deventer. Auping maakt ledikanten, boxsprings, bedbodems en matrassen, maar ook heel goede hoofdkussens.

Emma hoofdkussens

Het Duitse Emma Sleep is vooral bekend om hun goede Emma matrassen, maar de hoge kwaliteit van deze matrassen vind je ook terug in de hoofdkussens van dit merk.

M Line hoofdkussens

M Line heeft een hele reeks kussens die onderverdeeld in diverse series zoals M LIne Active Pillow (allround), Atlatic Pillow (maximale ondersteuuning nek, schouders en hals), Pillow You (zacht kussen voor rugslaper en zijslaper) en M Line heeft ook speciale kussens voor mensen met brede, smalle en middelbrede schouders.

Tempur hoofdkussens

Tempur is zonder meer één van de beste hoofdkussen fabrikanten. Ook Tempur hoofdkussens zijn in diverse series te koop: Tempur Original ergonmisch hoofdkussen is het meest verkocht en verder hebben ze de Tempur Sonata (een geboden hoofdkussen dat ondersteuning blijft geven als ze van zijde wisselt), de Tempur Symphony (comfortabel dubbelzijdig hoofdkussen voor rugslaper en zijslaper) en de Tempur Ombracio (comfortabel hoofdkussen voor buikslapers). Al deze Tempur kussens zijn van hoge kwaliteit.

Silvana hoofdkussens

Ook Silvana behoort tot de beste hoofdkussen merken. Silvana is een specialist in hoofdkussens en dekbedden en dus een echte hoofdkussen expert. Silvana is vooral goed in nekondersteunende kussens, maar ze hebben ook heerlijke donzen kussens, praktische reiskussens, stevige latex kussens en goede kinderkussens.

Polydaun hoofdkussens

Polydaun heeft een hele reeks hoofdkussens. Series met speciale kenmerken zoals traditioneel, ergonomisch, extra comfotabel, anti-allergene kussens voor bij allergie en hoofdkussens voor een kind. Maar bijvoorbeeld ook vierkante kussens (boxmodel) en eco hoofdkussens (gevuld met bamboe of natuurlijk latex).

Meer goede hoofdkussen merken

Andere  merken voor een hoofdkussen zijn onder andere Beter Bed, Swiss Sense, Pullman, Ikea, Brinkhaus, Heckettlane, Mahoton en Technogel.

Bij de hoofdkussen aanbiedingen bovenaan kun je de hoofdkussen van alle goede merken goedkoop online kopen.

Kijk bij de testen bovenaan voor de beste hoofdkussens uit de test.

Zie ook: 


Onderwerp:
De beste hoofdkussens uit de test en tips om je persoonlijk beste hoofdkussen te vinden. Met de voordelen en nadelen van de verschillende vullingen van kussens zoals traagschuim, bamboe, kapok, latex en polyester en het beste hoofdkussen voor ieder type slaper zoals de rugslaper, de zijslaper en de buikslaper. Ook kijken we naar de beste hoofdkussen merken.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. De Consumentenbond adviseert bij nekklachten en rugklachten een nekkussen. Een nekkussen zorgt er voor dat je ruggengraat recht ligt. Ik zelf vind het massieve en minder plezierige kussens om op te liggen dan een standaard hoofdkussen, maar het kan zijn dat je er bij een pijnlijke nek of pijnlijke rug baat bij hebt. Maar het werkt niet altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkige Slaapster30 maart 2024 om 15:25

    Ik heb een orthopedisch nekrol kussen van traagschuim. Deze is me door de fysio aangeraden vanwege gewrichtsklachten. De pijnklachten in mijn nek en schouders zijn na enkele weken gebruik niet weg maar wel duidelijk minder dan eerst. Dat is meer verbetering dan bij eerdere kussens die ik geprobeerd heb en waarbij het verminderen van de nekpijn en schouderpijn marginaal of geheel afwezig was. Ik kan nu bijvoorbeeld mijn hoofd weer fatsoenlijk dragen, en met die andere hoofdkussens lukte dat niet. En als bonus slaap ik ook nog beter met deze nekrol kussen al heeft dat natuurlijk met de mindere pijn te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.