Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste steelpan test

 

Kijk hier voor de beste steelpan en de beste koop uit de steelpan test. Ook brengen we een aantal andere goede steelpannen onder de aandacht.

Beste steelpan test Le Creuset

Een steelpan is een handige pan voor bijvoorbeeld het bereiden van sauzen of het opwarmen van melk. Door de steel kan je de steelpan makkelijk even van het vuur halen. Hier de beste steelpannen en tips voor het kopen van de voor jou beste steelpan.


De beste steelpannen

Kijk voor de beste pannen met een steel in het overzicht alle beste steelpannen. Al deze steelpannen hebben een waardering van 5 sterren gekregen.

Hieronder kijken we naar een aantal van deze beste steelpannen. Daaronder geven we nog wat tips voor het selecteren van de voor jou persoonlijk beste steelpan uit het bovenstaand overzicht.

Beste steelpan: Le Creuset Les Forgees

De Les Forgees steelpan van le Creuset is de steelpan met de hoogste waardering van allemaal. De volledige 5 sterren zijn voor deze beste steelpan van allemaal. Zoals we van Le Creuset gewend zijn is dit een pan van zeer hoge kwaliteit.
 

Beste steelpan test: Le Creuset

Beste steelpan test: Le Creuset


De beste steelpan van Le Creuset is duurzaam en makkelijk schoon te maken. Handig is dat deze steelpan over twee schenktuiten beschikt. Je kunt dus altijd kiezen voor de schenktuit aan de kant die je het beste uitkomt. Het is alleen jammer dat Le Creuset geen deksel bij deze beste steelpan mee levert.

Deze beste steelpan uit de test staat ook op de foto helemaal bovenaan afgebeeld.

Specificaties:
Inhoud: 1,6 liter
Diameter: 16 cm
Materiaal: Aluminium
Anti-aanbaklaag: Ja
Kleur: Zwart
Deksel: Nee
Geschikt voor: Inductie, elektrisch, halogeen, gas, keramisch
Actuele winkelprijs: Zie bovenstaand overzicht beste steelpannen

Beste koop: Sola Profiline steelpan

Naast het ontbreken van het deksel heeft de beste steelpan van Le Creuset nog een nadeel, de prijs. Ligt de prijs van de Le Creuset pan boven je budget? Voor een derde van de prijs koop je deze Sola steelpan. Ook deze beste koop haalt de volledige vijf sterren waardering.


Beste koop: Sola steelpan

Beste koop: Sola steelpan


Handig bij deze steelpan, die wel over een deksel beschikt, is de maataanduiding aan de binnenkant. Verder is de pan vaatwasser bestendig en beschikt het deksel over gaatjes om de stoom te laten ontsnappen.

Let op, deze steeplan beschikt niet over een anti-aanbak laag.


Specificaties:
Inhoud: 1,5 liter
Diameter: 16 cm
Materiaal: Aluminium. Deksel van edelstaal.
Anti-aanbaklaag: Nee
Kleur: Zilver
Deksel: Ja
Geschikt voor: Inductie, elektrisch, halogeen, gas, keramisch
Actuele winkelprijs: Zie bovenstaande beste steelpannen.

Beste steelpan ovenbestendig: BK Profiline 

Ook BK heeft in zijn Profiline een goede steelpan. Dit is een wat kleiner steelpannetje (1,2 liter) dat in tegenstelling tot de twee bovenstaande pannen ook in de oven kan.


BK steelpan oven bestendig

BK steelpan oven bestendig


Een nadeel van deze BK steelpan ten opzichte van de beste koop van Sola is dat de BK steelpan geen stoomgaatjes in het deksel heeft.

Specificaties:
Inhoud: 1,2 liter
Diameter: 14 cm
Materiaal: RVS
Anti-aanbaklaag: Nee
Kleur: Zilver
Deksel: Ja
Geschikt voor: Inductie, elektrisch, halogeen, gas, keramisch, oven
Actuele winkelprijs: Zie bovenstaand overzicht beste steelpannen.

Beste steelpan met glazen deksel: Sola Fair Cooking

De Sola Fair Cooking steelpan heeft ten opzichte van de voorgaande beste steelpannen twee voordelen. Ten eerste kan je door het glazen deksel zien wat er in de pan gebeurt. Ten tweede beschikt deze steelpan over een anti-aanbaklaag (bij de Le Creuset is dat ook het geval, maar bij de BK en de eerdere Sola steelpan niet).

Beste steelpan deksel glas: Sola

Beste steelpan deksel glas: Sola


Dankzij de kunststof steel til je de pan op zonder je handen te branden. Een prima steelpannetje dat (zoals alle hier genoemde steelpannen ook in de vaatwasser kan.


Specificaties:
Inhoud: 1,6 liter
Diameter: 16 cm
Materiaal: Aluminium
Anti-aanbaklaag: Ja
Kleur: Zwart
Deksel: Ja, glas
Geschikt voor: Inductie, elektrisch, halogeen, gas, keramisch
Actuele winkelprijs: Zie bovenstaand overzicht beste steelpannen.

Tefal Expertise steelpan

Speciaal voor de Tefal fans nog de beste steelpan van Tefal. Deze Tefal steelpan uit de Expertise serie beschikt over een Tefal anti-aanbaklaag en kan ook in de oven.

Tefal steelpan

Tefal steelpan


Deze Tefal Expertise steelpan is gemaakt van sterk titanium. De bekende rode Tefal thermo-spot geeft aan wanneer de pan op temperatuur is. Het is een handig steelpannetje.

Specificaties:
Inhoud: 1,6 liter
Diameter: 16 cm
Materiaal: Titanium
Anti-aanbaklaag: Ja (Tefal Excellence)
Kleur: Zwart
Deksel: Nee
Geschikt voor: Inductie, elektrisch, halogeen, gas, keramisch, oven
Actuele winkelprijs: Zie bovenstaand overzicht met beste steelpannen.

Meer beste steelpannen

In het bovenstaande overzicht met beste steelpannen vind je nog meer steelpannetjes die een vijf sterren waardering hebben gekregen.

Je kunt daar door de gewenste specificaties aan te vinken de voor jou persoonlijk beste steelpan vinden. Hierbij kun je onder andere op volgende kenmerken selecteren:

De diameter en inhoud van een steelpan

De diameter wordt aan de bovenkant van de pan gemeten. Een diameter van 16 cm is het meest gangbaar, maar als je een grotere steelpan of klein steelpannetje wil is dat ook mogelijk. In het overzicht van beste steelpannen kom je ook steelpannen van 20 cm tegen. Grotere steelpannen bestaan ook, maar deze halen niet de hoogste waardering.

De inhoud van de pannen ligt gemiddeld iets boven de anderhalve liter. Meer en minder komt ook voor. Ook op de gewenste inhoud kun je selecteren in het overzicht met beste steelpannen.

De hittebron voor de steelpan

Nagenoeg alle beste steelpannetjes zijn geschikt voor inductie koken, elektrisch koken en gas. Maar let er bij de selectie wel even op. Er zijn namelijk een klein aantal uitzonderingen.

Een beperkt aantal steelpannetjes kun je ook in de oven plaatsen. Natuurlijk moet de steelpan dan niet te groot zijn, en een steel is vaak niet echt handig in een kleine oven.

Anti aanbaklaag steelpan

Het merendeel van de steelpannen heeft geen anti-aanbaklaag. Hou hier rekening mee als je een steelpan kiest. In het overzicht met beste steelpannen kun je op de anti aanbaklaag selecteren.

Steelpannen met deksel

Ongeveer de helft van de steelpannen beschikt over een deksel. Met een deksel kun je de warmte in pan houden. Zo bespaar je energie. Als het deksel van glas is kun je toch het kookproces in de gaten houden.

Handvat steelpan

Een steelpan heeft een steel, dat is een zekerheidje. Maar het materiaal van deze steel kan verschillen, Kies voor een handvat wat niet heet wordt als je zonder keukenhandschoenen of doek de pan wilt optillen.

Ook op andere kenmerken als de (maximale) prijs, de kleur, het merk en andere specificaties kun je in het overzicht van beste steelpannen selecteren.

Zie ook: Meer beste pannen uit de test


Samenvatting:
Zoek je een goede steelpan? Hier boven vind je de beste steelpannen uit de test en informatie van iedere beste steelpan. Alle goede steelpannen zijn in het bovenstaande overzicht met beste steelpannen te koop. Al deze beste steelpannetjes hebben een waardering van 5 sterren gekregen. Hierboven vind je onder andere de beste steelpannen uit de test van Sola, Le Creuset, BK en Tefal. Deze steelpannetjes zijn geschikt voor inductie. Ook hebben we hier veel tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste steelpan.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *