Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste plafondventilatoren (top 10)

 

De top 10 van goede plafondventilatoren. Hier zit jouw beste plafondventilator ongetwijfeld tussen!


Het  nadeel van een plafondventilator is natuurlijk dat je deze maar op één plaats kunt gebruiken, maar voor het koelen van één bepaalde ruimte is de ventilator aan het plafond een zeer goede keuze. Hier kijken we naar de eigenschappen van een plafondventilator, hebben we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste plafondventilator en hebben de top 10 van beste plafondventilatoren.


Het betreft plafondventilatoren in diverse maten voor ruimtes van verschillende grootte. De plek in de plafondventilator top 10 wordt bepaald door de testscore / tevredenheid, populariteit en de prijs,

Kijk in bovenstaande top 10 wat de beste plafonventilators tegen de beste prijs zijn.

Bestron plafondventilator met lamp 102cm (zie top 10)


Voordelen plafondventilator

Tegenover het nadeel van een plafondventilator, het feit dat deze ventilator niet mobiel is, staan vele voordelen. Een plafondventilator kan goed een hele ruimte koelen, is stil in vergelijking met andere ventilatoren, hij staat nooit in de weg en vaak zijn ze (heel handig) te bedienen met een afstandsbediening.

Een leuke bijkomstigheid is dat veel plafonventilatoren over verlichting beschikken zodat ze een plafondlamp overbodig maken.

Plafondventilatoren kom je dan ook tegen in menig huiskamer, slaapkamer, maar ook in veel kantoren als alternatief voor de airco.


ProfiCare plafondventilator (zie top 10)

De beste ventilator voor een kamer

Hoe goed de ventilator koelt wordt vooral bepaald door de grootte van de bladen. De diameter van de plafondventilator kun je daarbij als richtlijn nemen. Een diameter van 75 wordt minimaal geadviseerd voor een niet al te grote kamer. De diameter / lengte van de bladen is belangrijker dan het aantal bladen.

Voor een wat grotere kamer (vanaf 15 vierkante meter) wordt een diameter van ruim een meter geadviseerd. Hoe groter de diameter hoe verder de koeling reikt. Je hoeft natuurlijk niet altijd een kamer volledig te koelen. De koeling van een ventilator is altijd plaatselijk. Een ventilator brengt de temperatuur namelijk niet naar beneden maar zorgt voor een lagere gevoelstemperatuur. Hang de plafondventilator daarom altijd boven de plek waar je de koeling wil. Bijvoorbeeld boven het bed, boven de zithoek of boven de eettafel. Het is dan niet nodig de volledige ruimte te koelen.


Qazoa plafondventilator met lamp (zie top 10)


Tips kiezen beste plafondventilator

Bij het kiezen van de voor jou beste plafondventilator hebben we hier een aantal aandachtspunten.

 • Vooral in de slaapkamer is het geluidsniveau van een ventilator belangrijk. Onder de 50 dB kun je spreken over een stille ventilator geschikt voor de slaapkamer.
   
 • Vind je de kleur van een ventilatorblad niet mooi? Vaak kun je de bladen omdraaien voor een andere kleur of een andere uitstraling. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor ventilatorbladen in een houtlook of voor moderne witte bladen, gewoon door ze om te draaien.
   
 • Een plafondventilator die je als plafondlamp kunt gebruiken is echt een pluspunt. De ventilator hangt er toch en is toch al met de stroom verbonden.
   
 • Ook een afstandsbediening is een groot pluspunt. Dan bedien je vanuit bed of vanaf de bank de ventilator en de verlichting. Bovendien heb je geen lelijk trekkoord.
   
 • Het aantal ventilatiestanden (snelheden) is ook belangrijk. Je bent dan beter in staat te regelen hoeveel koelte de ventilator geeft. Te koud is namelijk ook niet lekker. 
   
 • Heel handig is de winterstand. Als een plafondventilator over een winterstand beschikt worden de bladen dusdanig versteld dat ze warme lucht door de kamer circuleren. 


ProfiCare RVS plafondventilator (zie top 10)


Kijk voor de beste plafondventilatoren van dit moment in de bovenaan genoemde plafondventilator top 10.


Zie ook:Foto bovenaan: Bestron plafondventilator (zie top 10)


Samenvatting:
Wat is de beste ventilator voor aan het plafond in de beste plafondventilator test? Hier boven vind je de plafondventilator top 10. Je kunt daar doorklikken naar nog meer goede plafondventilators. Alle plafondventilatoren zijn daar goedkoop online te koop. Verder geven we hierboven informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van je beste plafondventilator.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *