Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koelboxen test ANWB

Redactie     12:04    


Een goede koelbox is meer dan een geïsoleerde plastic bak waar je koelelementen inlegt. Goede koelboxen zijn kleine koelkastjes voor op reis en op de camping. Wat zijn de koelboxen? Hier kijken we naar de beste koelbox uit de ANWB test en naar de voordelige keus (beste koop) uit dezelfde test van koelboxen.


In beide gevallen betreft het een heel goede elektrische koelbox. Koelboxen die zelf in staat zijn om te koelen. Beide beste koelboxen zijn te vinden in het overzicht met aanbiedingen alle koelboxen. Daar vind je nog veel meer goede koelboxen, zowel zelf koelende elektrische koelboxen als eenvoudige koelboxen met koelelementen voor een dagje uit.

Beste koelbox: Dometic Combicool

De Dometic Combicool is de beste koelbox volgens de ANWB koelbox test. Dit is niet zozeer een koelbox om bier, wijn en fris koud te houden bij een dagje naar het strand maar meer een koelkastje voor op de camping. De Dometic Combicool kan zelfs vriezen!

Het betreft de Dometic Combicool ACX40G waarbij de G staat voor Gas. Dit is dus niet alleen een elektrische koelbox maar ook een koelbox met koeling via een gasfles. Met gas kunnen er lagere temperaturen gehaald worden die vriezen mogelijk maken. Bij de aanbiedingen van de Dometic koelboxen vind je ook een goedkopere versie van deze beste elektrische koelbox (de Dometic Combicool ACX40 (dus zonder de G) die niet op gas werkt. De meeste mensen zullen hun koelbox niet via een gaspatroon willen koelen, en dan is deze versie beter omdat deze goedkoper is dan de door de ANWB geteste versie. Maar hiermee kun je dus niet vriezen!Deze beste koelbox uit de test (de G versie) is een absorptie koelbox met drie koelsystemen. Hij werkt op 230 volt (stopcontact), 12 volt (stroompunt in een auto) en dus zelfs op gas. Als je deze elektrische koelbox / campingkoelkast / campingvriezer in de hoogste stand gebruikt kun je er je bederfelijke waar veilig in bewaren, ook in een tent.

De Dometic Combicool ACX40G is een koelbox, dus hij kan ook mee op een dagtrip. Met een gewicht van 16,7 kilo (leeg) is het echter niet de beste koelbox om rond te dragen. Deze koelbox is, hoewel te dragen, bedoeld om in een auto of op een camping te gebruiken.

Je hebt dan een prima mobiele koelkast tot je beschikking. Met een ruime inhoud (40 liter) waarin je bijvoorbeeld 8 grote frisdrankflessen van 2 liter elk kwijt kan. Een serieuze campingkoelkast. Je kunt er zelfs ijsblokjes mee maken voor je drankje.

Beste koop: Campingaz Powerbox Plus

De ANWB heeft  de 36 liter versie van de Campingaz Powerbox Plus tot voordelige keus uitgeroepen.Deze beste koop bij de koelboxen is een betaalbare elektrische koelbox die op een gewoon stopcontact en op een stroomaansluiting in de auto werkt. Volgens de fabrikant koelt deze koelbox tot 22 graden onder de omgevingstemperatuur. In de ANWB test werd een minimale temperatuur van rond de 10 graden gehaald. Daarmee kun je heel bederfelijke levensmiddelen niet al te lang bewaren.

Deze elektrische koelbox is stil, al is hij in de maximale stand wel hoorbaar. De inhoud bedraagt 36 liter. Daarmee is er ruimte voor 10 flessen van anderhalve liter. Met een gewicht van 4,8 kilo en zijn praktische handvatten is de Campingaz Powerbox Plus makkelijker mee te nemen dan de bovenstaande best geteste koelbox van Dometic.

De Campingaz Powerbox Plus is ook te zien op de foto helemaal bovenaan deze pagina.

Bij de aanbiedingen van alle koelboxen vind je nog veel meer goede koelboxen. Niet alleen elektrische koelboxen, zoals de beide hierboven beschreven beste koelboxen, maar ook voordelige niet-elektrische koelboxen.

Zie ook: Meer beste koelboxen


Onderwerpen:
Beste koelbox test ANWB, beste elektrische koelbox test, beste koelboxen test, beste koop. 

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.