Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste koelboxen uit de ANWB koelbox test

De beste koelbox en de beste koop uit de ANWB test. Ook hebben we aanbiedingen van andere goede koelboxen.

Beste koop koelbox ANWB test campingaz

Een goede koelbox is meer dan een geïsoleerde plastic bak waar je koelelementen inlegt. Goede koelboxen zijn kleine koelkastjes voor op reis en op de camping. Wat zijn de koelboxen? Hier kijken we naar de beste koelbox uit de ANWB test en naar de voordelige keus (beste koop) uit dezelfde test van koelboxen.


In beide gevallen betreft het een heel goede elektrische koelbox. Koelboxen die zelf in staat zijn om te koelen. 

Beide beste elektrische koelboxen zijn te vinden in het onderstaande overzicht met aanbiedingen alle koelboxen. Daar vind je nog veel meer goede koelboxen, zowel zelf koelende elektrische koelboxen als eenvoudige koelboxen met koelelementen voor een dagje uit.


Hieronder kijken we naar de twee beste koelboxen uit ANWB koelbox test.

Beste koelbox: Dometic Combicool

De Dometic Combicool is de beste koelbox volgens de ANWB koelbox test. Dit is niet zozeer een elektrische koelbox om bier, wijn en fris koud te houden bij een dagje naar het strand maar meer een koelkastje voor op de camping. De Dometic Combicool koelbox kan zelfs vriezen!

Beste koelbox ANWB test Dometic elektrisch / gas

Beste in ANWB test Dometic koelbox elektrisch / gas


De Dometic koelbox is er in diverse versies. De ANWB koos voor de  Combicool die zowel elektrisch als met een gasfles gekoeld kan worden. 

Ben je niet van plan via gas te koelen? Dan kun je geld besparen door te kiezen voor een Dometic koelbox die alleen elektrisch koelt.

Maar let op, met gas kunnen er lagere temperaturen gehaald worden die vriezen mogelijk maken. Wil je de koelbox op de camping of tijdens een tuinfeest als vriezer gebruiken? Kies dan voor de Dometic ACX3 40G elektrische koelbox met gas aansluiting, de beste koelbox uit de ANWB koelbox test.


Deze beste koelbox uit de test (de G versie, waarbij de G staat voor Gas) is een absorptie koelbox met drie koelsystemen. Deze best geteste koelbox werkt op 230 volt (stopcontact), 12 volt (stroompunt in een auto) en dus zelfs op gas. 

Als je deze elektrische koelbox / campingkoelkast / campingvriezer in de hoogste stand gebruikt kun je er je bederfelijke waar veilig in bewaren, ook in een tent, en met gas kun je er dus zelfs mee vriezen.

De Dometic Combicool ACX40G is een koelbox, dus hij kan ook mee op een dagtrip. Met een gewicht van 16,7 kilo (leeg) is het echter niet de beste koelbox om rond te dragen. Deze koelbox is, hoewel te dragen, bedoeld om als koelkastje in een auto of op een camping te gebruiken.

Je hebt dan een prima mobiele koelkast tot je beschikking. Met een ruime inhoud (40 liter) waarin je bijvoorbeeld 8 grote frisdrankflessen van 2 liter elk kwijt kan. Een serieuze campingkoelkast. Je kunt er zelfs ijsblokjes mee maken voor je drankje.

Beste koop: Campingaz Powerbox Plus

De ANWB heeft  de 36 liter versie van de Campingaz Powerbox Plus tot voordelige keus uitgeroepen. Een echte beste koop, want de prijs van deze elektrische koelbox is nog geen derde van de prijs van de bovenstaande testwinnaar.


Deze beste koop bij de koelboxen is een betaalbare elektrische koelbox die op een gewoon stopcontact en op een stroomaansluiting in de auto werkt. Volgens de fabrikant koelt deze koelbox tot 22 graden onder de omgevingstemperatuur. 

In de ANWB test werd een minimale temperatuur van rond de 10 graden gehaald. Daarmee kun je heel bederfelijke levensmiddelen niet al te lang bewaren.

Beste koop: Campingaz koelbox elektrisch

Beste koop: Campingaz koelbox elektrisch


Dat maakt de Campingaz Powerbox Plus wel geschikt als koelbox voor een dagtrip, maar de koelbox is niet te gebruiken als koelkast om op de camping bederfelijke waren als vlees meerdere dagen te bewaren. Voor het langdurig koelen van bier of frisdrank is deze elektrische koelbox wel geschikt.

De Campingaz elektrische koelbox is stil, al is hij in de maximale stand wel hoorbaar. De inhoud bedraagt 36 liter. Daarmee is er ruimte voor 10 flessen van anderhalve liter. Met een gewicht van 4,8 kilo en zijn praktische handvatten is de Campingaz Powerbox Plus makkelijker mee te nemen dan de bovenstaande best geteste koelbox van Dometic.

De Campingaz Powerbox Plus is ook te zien op de foto helemaal bovenaan deze pagina.

Bij de aanbiedingen van alle koelboxen vind je nog veel meer goede koelboxen. Niet alleen elektrische koelboxen, zoals de beide hierboven beschreven beste koelboxen, maar ook voordelige niet-elektrische koelboxen.

Zie ook: Meer beste koelboxen


Foto bovenaan: Campingaz koelbox


Onderwerpen:
Kijk hier voor de beste koelbox en de beste koop uit de ANWB koelbox test. De beste koelbox uit de ANWB test werkt niet alleen elektrisch maar ook op gas. Op gas kun je de koelbox zelfs als vriezer gebruiken. De beste koop is een Campingaz elektrische koelbox.

Een reactie posten

0 Reacties