Beste parasolvoet

Kijk hier voor de beste parasolvoeten. Met de beste parasolvoet van beton en de beste parasolvoet van natuursteen. De beste vulbare en makkelijk verplaatsbare parasol voet en de beste verzwaringplaten voor de parasol.


Bij een goede parasol hoort een goede parasolvoet. Deze parasol voeten koop je meestal apart. Hier kijken we naar de beste parasolvoeten. We hebben de beste parasolvoet van graniet, maar ook de beste parasolvoet van kunststof en de beste parasolvoet in de vorm van verzwaringstegels.


Hieronder vind je een korte beschrijving van deze beste parasolvoeten. Kijk voor de prijs en alle specificaties bij de aanbiedingen beste parasolvoeten. Daar vind je naast onderstaand beste parasolhouders nog meer goede parasolvoeten met een hoge waardering.

Beste parasolvoet: Garden Impressions Eureka

Met deze beste parasolvoet (4,8 van 5 sterren) weet je zeker dat je parasol er stevig en mooi bij staat. Het betreft een sterke 40 kilo zware parasolvoet van graniet die op meegeleverde wieltjes geplaatst kan worden zodat je je parasol kunt verrijden als dat nodig is. 

De Garden Impressions Eureka parasol voet past op alle stokparasols mits de buisdikte niet groter is dan 55 millimeter (5,5 centimeter).


Beste parasolvoet: Garden Impressions Eureka (graniet)

Beste parasolvoet: Garden Impressions Eureka (graniet)


Het graniet geeft deze beste parasolvoet uit de test een luxe uitstraling wat wordt versterkt door de stalen buis en de zorgvuldige en nette afwerking van deze beste parasolhouder. Zo is bijvoorbeeld de bovenzijde netjes gepolijst. De wielen kunnen elk afzonderlijk op de rem worden gezet. Met de kunststof draaidop kun je iedere parasolstok goed vastzetten in de RVS parasolbuis.

Deze beste parasol voet is een parasolvoet op wielen, een verplaatsbare parasolvoet / verrijdbare parasolvoet waarmee je de parasol makkelijk kunt verplaatsen.

Luxe, mooi en praktisch, dat is deze beste parasolvoet van Garden Impressions. Helaas is een parasolvoet van natuursteen ook prijzig. Hieronder vind je goedkopere alternatieven voor deze beste parsolvoet.


Beste parasolvoet van kunststof: Helcosol vulbare parasolvoet

Een goedkopere oplossing voor het goed op de plaats houden van de parasol is een kunststof parasolvoet die je vult met water of zand. Zo is de beste parasolvoet van kunststof van Helcosol te verzwaren tot 70 kilo (zonder vulling slechts 3 kilo).Beste kunststof parasolvoet (vulbaar) Helocosol

Beste kunststof parasolvoet (vulbaar) Helocosol


De beste parasolvoet is geschikt voor parasols met een stok die een dikte heeft tussen de 2,6 cm en 6,2 cm. Door het hoge gewicht van de gevulde parasolvoet is deze parasolhouder van Helcosol ook geschikt voor heel grote parasols. Maar als je het water er uit laten open is de houder zo licht dat je hem heel makkelijk kunt verplaatsen.

Een vulbare parasolvoet is dan ook de beste verplaatsbare parasolvoet.

Beste parasolvoet beton: Mondial 

Hierboven vind je de beste parasolvoet van natuursteen (graniet) en de beste parasolvoet van kunststof. Een derde mogelijkheid is een parasolvoet van beton. De betonnen parasolvoet met de hoogste waardering is van Mondial.

Hou er wel rekening mee dat deze parasolvoet "slechts" 30 kilo weegt. Wat meer zware parasolvoeten van beton vind je bij de aanbiedingen hier onder.

Mondial parasolvoet beton

Mondial parasolvoet beton


Een parasolvoet van beton is een zware parasolvoet en daarom vooral interessant als je parasol (en de parasolvoet) een vaste plaats heeft zodat deze niet telkens verplaatst hoeft te worden. Dat geldt ook van een parasolvoet van steen. Een vulbare parasolvoet is weer heel interessant als je de parasolvoet vaak moet tillen of verplaatsen. Een plastic hervulbare parasolvoet is de beste verplaatsbare parasolvoet.

Alternatief: parasol verzwaringsplaten (parasol tegels)

Een andere manier om de parasol goed vast te zetten is door middel van verzwaringsplaten, die ook wel parasol tegels genoemd worden. Deze gewichten kunnen worden ingegraven maar ook mobiel worden gebruikt. Dit zijn kunststof tegels die met zand of water kunnen worden gevuld.


Parasol tegels (verzwaringsplaten) Baliani


Vaak bestaat een set parasoltegels uit vier kunststof tegels van 50 bij 50 centimeter die elk met 15 liter zand of water kunnen worden gevuld. Zo kom je tot een totaal gewicht van 60 kilo. Maar ook grotere maten komen voor Deze verzwaringsplaten voor de parasol zijn weerbestendig en heel makkelijk schoon te maken.


Tips goede parasolvoet vinden


Hierboven vind je de beste parasolvoeten uit de test. Zit jouw beste parasolvoet hier niet tussen? Geen probleem, bij de aanbiedingen van parasolvoeten bovenaan deze pagina vind je honderden goede parasolvoeten, parasolstandaards, parasoltegels, parasol grondboren en andere parasolhouders waaruit je je persoonlijk beste parasolvoet kunt kiezen.

Hieronder wat tips om deze beste parasolvoet te vinden.

Het gewicht van de parasolvoet

Je kunt de parasolvoet selecteren op gewicht. Daarbij maakt het hele erg uit wat voor soort parasolvoet het betreft. Een kunststof parasolvoet die je met water vult is van zichzelf heel licht. Wel moet er voldoende water in passen om het gewenste gewicht te halen (een liter water is een kilo).

Ook een grondboor (een parasolvoet die je in de grond steekt) hoeft van zichzelf niet zwaar te zijn. Maar het is natuurlijk andere bij bijvoorbeeld een betonnen parasolvoet, waarbij het gewicht van de voet de parasol op zijn plaats moet houden.

Een richtlijn voor een geschikte parasolvoet is 20 kilo voor een kleine parasol (circa 2,5 meter diagonaal) of 40 kilo voor een grote parasol. De fabrikant van de parasol geeft meestal aan wat het benodigde minimale gewicht van de parasolvoet is.

Een hoger gewicht is altijd goed (al wordt de parasolvoet dan natuurlijk wel minder makkelijk verplaatsbaar). Maar meer gewicht betekent neer stabiliteit en beschermt de parasol tegen het omvallen door zware windstoten.

Verrijdbare parasolvoet

Een parasolvoet op wielen maakt het verplaatsen een heel stuk makkelijk als het een zware parasolvoet betreft. Daarvoor is het wel belangrijk dat de ondergrond geschikt is om de parasol te verrijden. Bij tegels is dat geen probleem, maar bij grind of gras is dat lastiger.

Een parasolvoet op wielen is heel praktisch als je de parasol vaak verplaatst of om de parasolvoet naar de schuur te rijden. Maar een verrijdbare parasolvoet is wel minder stabiel dan een parasolvoet die direct op de grond staat, ook al zijn de wieltjes van de verrijdbare parasol op slot.

Diameter parasolstok

Iets waar je altijd op moet letten als je een parasolvoet apart van de parasol aanschaft is of de parasolsteel in de voet past. Let hiervoor op de diameter van de parasolvoet. Dit is de binnenmaat van de buis waarin de parasolstok wordt gestoken.Deze moet overeenkomen met de diameter van de parasolsteel.

38 mm en 48 mm zijn de meest standaard maten voor respectievelijk kleine en grote parasols. Ook 55 mm kom je regelmatig tegen voor heel grote parasols.

Goede parasolvoet merken

Hierboven vind je parasolvoeten van Garden Impressions, Mondial en Helcosol. Andere goede parasolvoet fabrikanten zijn Madison, Hartman, 4 Seasons Outdoor, Platinum en Esschert Design.

Kijk voor alle specificaties, maten, actuele lage winkelprijzen en andere informatie over deze beste parasolvoeten en andere goede parasolvoeten bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van voeten voor de parasol.

Zie ook: Beste parasols uit de test


Onderwerp:
Een goede parasol verdient een goede parasolvoet. Hier vind je de beste parasolvoeten. Met de beste parasolvoet van natuursteen / graniet, de beste zware parasolvoet van beton, de beste vulbare parasolvoet van kunststof en de beste verzwaringsplaten parasol / beste parasoltegels. Ook vind je hier de beste parasolvoet verrijdbaar, een parasolvoet op wielen waarbij je de parasol makkelijk kunt verplaatsen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een goede stevige parasolvoet is belangrijk. Vooral als je de parasol niet iedere avond binnen haalt. Ik heb gekozen voor een parasolvoet die gebruik maakt van tegels. Die parasolvoeten zijn het beste tegen sterke wind bestand.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.