Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Goede printers om als kopieerapparaat te gebruiken

Hier vind je de beste printers uit de test die je heel goed als kopieerapparaat kan gebruiken. Ze kunnen bijvoorbeeld automatisch dubbelzijdig kopiëren.

printer als kopieerapparaat


Één van de handigste functies van de alles in één printers die we tegenwoordig bijna allemaal thuis hebben staan is de mogelijkheid de printer ook als kopieerapparaat te gebruiken. Veel mensen gebruiken de kopieerfunctie zelfs vaker van de printfunctie. 

Hier kijken we naar de beste printers om als kopieerapparaat te gebruiken. Deze printers zijn in staat om automatisch aan twee zijdes te scannen en automatisch twee kanten te printen zonder dat je handmatig vellen moet draaien, Deze printers zijn volwaardige kopieerapparaten.


printer keuzehulp

Goede printers als kopieerapparaat thuis

Het aantal printers dat hiertoe in staat is, is maar klein. Automatisch aan twee kanten afdrukken komt bij veel goede printers voor, maar het automatisch draaien van de ingevoerde vellen (om deze aan te kanten te scannen) is wel een meer zeldzame functie. 

Kijk bij de aanbiedingen printers om als kopieerapparaat te gebruiken om te zien welke printers er als volwaardig kopieerapparaat ingezet kunnen worden. Hier vind je alle goede gecombineerde printers scanners kopieerapparaten.


Kopieerapparaat printer Brother

Brother MFC printer / copier / scanner


De in het overzicht met aanbiedingen van beste kopieerapparaat / printer combinaties staan de printers die aan alle die de onderstaande eisen voldoen.

  • Automatische documentinvoer (ADF)
  • Automatisch dubbelzijdig scannen
  • Automatisch dubbelzijdig afdrukken
  • De printer kan stand alone (zonder computer) worden gebruikt als kopieermachine.

De printers die aan alle vier deze eisen voldoen zijn de beste kopieerapparaat / printer combinaties.

Laserprinter of inkjet printer?

Zoals we al schreven, de functie om dubbelzijdig te scannen is vrij zeldzaam en komt vooral voor bij (duurdere) kantoorprinters. Op hun beurt zijn kantoorprinters meestal laserprinters. In het overzicht met beste printers om als kopieerapparaat te gebruiken kom je daarom ruim twee keer zoveel laserprinters tegen als inkjet printers.

On een zakelijke omgeving wordt er meestal voor een laserprinter gekozen omdat deze sneller is en goedkoper per printje (de inkt is goedkoper). Een laserprinter is beter in bulkwerk dan een inkjet printer. Ook print een laserprinter zwarte tekst scherper en mooier dan een inkjet. Daarentegen is een inkjet printer weer beter in het mooi printen van kleurenfoto's. Kopieer of print je veel foto's? Kies dan voor een inkjet.

Kopieerapparaat printer HP

HP Officejet Pro printer / scanner / kopieerapparaat


Bij de bovenstaande aanbiedingen van beste printers om als kopieerapparaat te gebruiken kun je aanvinken of je een inkjet of een laserprinter wilt hebben.


Kleur of zwart wit?

Omdat het zakelijke (bulk) printers betreft kom je ook relatief veel zwart / wit printers tegen in het bovenstaande overzicht. Hou daar rekening mee als je zo'n printer / kopieerapparaat kiest. Je kunt aanvinken dat je alleen de beste kleurenprinters voor je kopieerwerk wilt zien.

Kopieerapparaat printer Kyocera

Kyocera Ecosys printer / scanner / kopieerapparaat

Automatische documentinvoer (ADF)

Wil je je printer goed als kopieerapparaat gebruiken? Let dan op de capaciteit van de ADF (de automatische documentinvoer). Kopieer je alleen losse vellen of documenten van slechts enkele pagina's dan is handmatige invoer waarschijnlijk geen probleem. Maar wil je dikke pakken papier kopiëren, dan wil je er niet de hele tijd bij blijven staan. Het is dan plezierig als de printer over een invoerlade beschikt waarin je het hele pak te kopiëren papier kunt leggen.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen wat de beste printers zijn om als kopieerapparaat te gebruiken, en selecteer de voor jou beste gecombineerde printers scanners kopieerapparaten uit deze lijst.

Zie ook: Beste printers uit de test


Onderwerpen:
Welke printer is het beste kopieerapparaat (copier)? Hier kijken we naar de printers die het best als kopieerapparaat geschikt zijn. Deze beste kopieerapparaat / printer / scanner kunnen automatisch papier invoeren, en zowel de te scannen documenten als de geprinte vellen automatisch draaien. Kijk hier boven voor de beste printers, scanners, kopieerapparaten en aanbiedingen van deze printers, scanners, kopieerapparaten. Elk printer scanner kopieerapparaat kan ook zonder computer, dus als zelfstandig kopieerapparaat worden gebruikt.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Printer expert4 juni 2024 om 14:01

    Kopieer je thuis af en toe een document met je all in one printer dan hoeft je printer thuis natuurlijk niet over al deze geavanceerde kopieer mogelijkheden te beschikken. Een eenvoudige alles in één printer (een inkjet printer waarmee je kan scannen) is dan voldoende. Zo goed als alle inkjet printers zijn tegenwoordig een all in one printer die je thuis als kopieerapparaat kunt gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.