Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste soeppan (grote kookpan)

Een overzicht met alle beste soeppannen. Iedere beste soeppan (beste grote kookpan) heeft een hoge waardering gekregen.

Beste soeppan test / grote kookpan

Hier kijken we naar de beste soeppannen. Een soeppan is meestal niets anders dan een grote kookpan. Een goede soeppan kun je dus ook heel goed voor andere gerechten gebruiken die om een grote pan vragen zoals het koken van spaghetti. Dat maakt de aanschaf van een goede soeppan extra interessant. Maar wat is de beste soeppan?Overzicht goede soeppannen

Wat is de beste soeppan? In het overzicht met aanbiedingen beste soeppannen vind je alle soeppannen die een waardering van 4 of 5 sterren. Het betreft een behoorlijk aantal beste soeppannen, want er is een grote variĆ«teit aan deze grote kookpannen. 

Het grote voordeel is dat je uit dit aanbod aan goede soeppannen makkelijk de voor jou beste soeppan kunt kiezen. De soeppan / grote kookpan met de ideale inhoudsmaat, met het gewenste soort deksel, gemaakt van het juiste materiaal e.d.

Hieronder kijken we naar de verschillen tussen al deze beste pannen.

Soeppan Lite Body

Lite-Body soeppanHet formaat van de soeppan

We schreven het al, in principe is een soeppan een grote kookpan. Hoe groot is deze pan? Dat kan wel verschillen. Bij de bovenstaande aanbiedingen van beste soeppannen kun je aangeven hoe groot de voor jou beste soeppan moet zijn. Je hebt daarbij de keuze tussen een kleine soeppan met een inhoud van minder dan 8 liter, 8 tot 13 liter en nog grotere soeppannen. Een grote soeppan kan soms wel meer dan 20 liter soep bevatten.

Een soeppan van 8 liter is het meest praktisch om als kookpan te gebruiken, maar als je echt grote hoeveelheden soep maakt kan is een grote soeppan de beste koop. Maar denk wel aan de kastruimte die een echt grote soeppan in de keuken en in de vaatwasser inneemt. Een onnodig grote kookpan heeft ook zijn nadelen.

De 8 liter soeppan en de 10 liter soeppan zijn het meest populair, maar ook grote pannen van 15 liter en zelfs 20 liter worden veel verkocht. Dit zijn niet alleen grote maar ook hoge soeppannen.

De ene soeppan is namelijk hoger dan de andere soeppan. De diameter van de pan is dan kleiner dan bij een lagere pan dan een lagere pan met dezelfde inhoud. De diameter is van belang als je weinig ruimte op je fornuis hebt. Ik adviseer dan een hoge soeppan.Bij de aanbiedingen kun je ook je beste soeppan op diameter en op hoogte selecteren.

Soeppan Renberg

Renberg soeppanMateriaal van de soeppan

De meeste soeppannen zijn gemaakt van RVS (roestvrij staal). Daarnaast zijn er ook emaille soeppannen. Emaille soeppannen zijn vaak wat kleiner. In tegenstelling tot de moderne RVS pannen heeft een emaille soeppan een klassieke en daarmee meer sfeervolle uitstraling.

Een emaille pan heeft voordelen. Emaille kan goed tegen krassen, het kan in de oven en het verhit heel goed zodat je snel soep kunt opwarmen. Maar er zijn ook nadelen. Een emaille pan mag niet in de vaatwasser (maar wast gelukkig wel makkelijk met de hand af). 

Ook kan je beter geen metalen lepel gebruiken tijdens het soep koken (kan vlekken maken in het emaille). Tevens kun je een emaille pan beter niet afspoelen als deze nog heet is, en kun je de pan beter niet verhitten als deze nog leeg is.
Het deksel van de soeppan

Natuurlijk heeft een soeppan een deksel nodig. Ook deze kan van RVS of emaille gemaakt zijn, maar ook van glas of kunststof.

Glas is natuurlijk erg handig om de bereiding in de gaten te houden als de pan op het fornuis staat.

Soeppan BK

BK soeppanAnti-aanbak laag

Soms heeft een soeppan een anti-aanbak laag. Voor het maken van soep is dat niet nodig, maar als je de soeppan ook gaat gebruiken voor het koken van bijvoorbeeld groente of aardappelen dan kan een bescherming tegen aankoeken wel nuttig zijn.
Soep koken op inductie of gas

Kook je op inductie, gas, elektrisch of op een andere soort hittebron? Let er op of de door jou gewenste soeppan daarvoor geschikt is. Bij de bovenstaande aanbiedingen van beste soeppannen kun je je hittebron aangeven zodat je alleen de voor jou geschikte soeppannen in het overzicht ziet staan.

Omdat op inductie koken steeds meer standaard zijn moderne soeppannen ook steeds vaker voor inductie geschikt.
De beste soeppan merken

In het overzicht met beste soeppannen kom je diverse merken tegen. Goede fabrikanten van soeppannen zijn onder andere Demeyere, BK, Sola, Tefal en WMF. Deze soeppan fabrikanten kom je veelvuldig bij de bovenstaande beste soeppannen tegen.

Zie ook: Meer beste pannen uit de test


Samenvatting:
Een soeppan is een grote kookpan die meestal voor het soep maken wordt gebruikt. Hierboven vind je alle beste soeppannen / beste grote kookpannen. Al deze pannen hebben een waardering van 4 of 5 sterren gekregen. Je kunt uit dit overzicht met beste soeppannen makkelijk de voor jou beste soeppan selecteren. Voor bij het kiezen van je beste soeppan / beste grote kookpan, hebben we hierboven tips.


Een reactie posten

0 Reacties