Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste NAS: Deze NAS apparaten worden aanbevolen

Redactie     11:41     No comments


NAS apparaten worden steeds vaker gebruikt. Ook thuis. Een NAS is een apparaat waarmee je al je bestanden via je netwerk en eventueel ook via internet beschikbaar kunt stellen. Ideaal voor bedrijven (in plaats van een file server en backup server) maar ook voor thuisgebruik, om films. muziek en andere bestanden overal beschikbaar te maken. Hier kijken we naar de beste NAS apparaten voor verschillen gebruik. De beste NAS voor huis, voor kleine bedrijven en voor grote bedrijven.


Hier vind je deze beste NAS apparaten

Kijk bij de door experts aanbevolen NAS apparaten voor hun best geteste NAS systemen.

Je vindt in bovenstaand overzicht de volgende beste NAS apparaten van dit moment:

  • Beste NAS voor thuis (allround en gebruiksklaar)
  • Beste NAS om thuis 4K video te streamen
  • Beste NAS om thuis full HD video te streamen
  • Beste NAS voor een klein bedrijf
  • Beste NAS voor een groot bedrijf
Zie ook:

NAS met HD of zonder HD

Een NAS apparaat kun je in twee samenstellingen kopen, met harde schijf of zonder harde schijf. Een NAS apparaat heeft sloten om er zelf harde schijven in te plaatsen, het gaat daarbij om sloten voor één tot wel meer dan twintig harde schijven. De meeste NAS apparaten zijn geschikt voor twee of vier schijven.

Je kunt kiezen voor een NAS apparaat inclusief harde schijf of harde schijven. Zo'n NAS is meteen gebruiksklaar. De meeste kopers kiezen er echter voor om zelf de harde schijven bij te kiezen. Zo kun je zelf bepalen hoe duur de schijven mogen zijn en hoeveel ruimte deze moeten bieden. Het plaatsen van deze harde schijven in de NAS is heel eenvoudig, een NAS is daar immers voor ontworpen.

Streamen met je NAS

Een NAS wordt voor privé gebruik voornamelijk als media server gebruikt. Plaats al je films en favoriete muziek en je kunt deze vanaf iedere PC, laptop, smartphone en netwerkspeaker afspelen. Thuis maar ook onderweg. Een NAS kun je namelijk ook (veilig) via internet beschikbaar maken. Zo heb je je media bestanden overal beschikbaar via je eigen cloud.

NAS als fileserver

Ook documenten en bestanden zijn zo overal beschikbaar te maken. Vooral bedrijven, groot en klein, maken gebruik van deze functie. Medewerkers kunnen zowel onderweg, bij een klant als op kantoor bij hun documenten, handleidingen, correspondentie, spreadsheets. presentaties en andere bestanden komen.

NAS als backup server

Ook voor het maken van backups is een NAS ideaal. Je kunt de gegevens van alle aangesloten computers en apparaten al dan niet automatisch laten backuppen op de NAS. Doordat je bijna onbeperkt ruimte kunt creëren op een NAS kun je daarbij gebruik maken van RAID. Dat houdt in dat je de backup over meerdere schijven kunt verdelen. 

Ook voor alle andere bestanden kun je RAID gebruiken. Treedt er een storing op of gaat er een harde schijf kapot? Dan heb je altijd nog een extra kopie of extra backup. Zo gebruik je de ruimte van een NAS voor extra veiligheid en loop je veel minder risico bestanden kwijt te raken.

Alle informatie over de mogelijkheden van een NAS systeem vind je in het bovenaan genoemde overzicht met beste NAS apparaten volgens de experts.


Onderwerpen:
Aanbevolen NAS systemen, thuis, kantoor, films, muziek, NAS apparaten, streaming server, fileserver, backup server, beste NAS test, beste NAS apparaat test.

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.