Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste NAS server test

 

De beste NAS server uit de test voor thuis, met ook voor een groot of klein bedrijf. Hier vind je alle beste NAS systemen, als beste NAS in hun klasse getest door de experts.


NAS apparaten worden steeds vaker als fileserver gebruikt. Ook thuis. Een NAS is een apparaat waarmee je al je bestanden via je netwerk en eventueel ook via internet beschikbaar kunt stellen. Ideaal voor bedrijven (in plaats van een file server en backup server) maar ook voor thuisgebruik, om films. muziek en andere bestanden overal beschikbaar te maken. 

Hier kijken we naar de beste NAS servers voor verschillend gebruik. De beste NAS server voor huis, de beste NAS server voor kleine bedrijven en de Beste NAS server voor grote bedrijven.

Hier vind je deze beste NAS servers

Kijk bij de beste NAS apparaten test experts voor hun best geteste NAS systemen.

Je vindt in bovenstaand overzicht de volgende beste NAS servers van dit moment:

  • Beste NAS server voor thuis (allround en gebruiksklaar)
  • Beste NAS om thuis 4K video te streamen
  • Beste NAS voor Mac
  • Beste NAS server voor een klein bedrijf
  • Beste NAS server voor een groot bedrijf
Zie ook:

NAS met HD of zonder HD

Een NAS server kun je in twee samenstellingen kopen, met harde schijf of zonder harde schijf. Een NAS server heeft sloten om er zelf harde schijven in te plaatsen, het gaat daarbij om sloten voor één tot wel meer dan twintig harde schijven. De meeste NAS server zijn geschikt voor twee of vier schijven.

Je kunt kiezen voor een NAS server inclusief harde schijf of harde schijven. Zo'n NAS fileserver is meteen gebruiksklaar. De meeste kopers kiezen er echter voor om zelf de harde schijven bij te kiezen. Zo kun je zelf bepalen hoe duur de schijven mogen zijn en hoeveel ruimte deze moeten bieden. Het plaatsen van deze harde schijven in de NAS is heel eenvoudig, een NAS server is daar immers voor ontworpen.

NAS Synology

 NAS server Synology

Streamen met je NAS

Een NAS wordt voor privé gebruik voornamelijk als media server gebruikt. Plaats al je films en favoriete muziek en je kunt deze vanaf iedere PC, laptop, smartphone en netwerkspeaker afspelen. Thuis maar ook onderweg. Een NAS server kun je namelijk ook (veilig) via internet beschikbaar maken. Zo heb je je media bestanden overal beschikbaar via je eigen cloud.

NAS als fileserver

Ook documenten en bestanden zijn zo overal beschikbaar te maken. Vooral bedrijven, groot en klein, maken gebruik van deze functie. Medewerkers kunnen zowel onderweg, bij een klant als op kantoor bij hun documenten, handleidingen, correspondentie, spreadsheets. presentaties en andere bestanden komen.

NAS als backup server

Ook voor het maken van backups is een NAS server ideaal. Je kunt de gegevens van alle aangesloten computers en apparaten al dan niet automatisch laten backuppen op de NAS server. Doordat je bijna onbeperkt ruimte kunt creëren op een NAS backupserver kun je daarbij gebruik maken van RAID. Dat houdt in dat je de backup over meerdere schijven kunt verdelen. 

Ook voor alle andere bestanden kun je RAID gebruiken. Treedt er een storing op of gaat er een harde schijf kapot? Dan heb je altijd nog een extra kopie of extra backup. Zo gebruik je de ruimte van een NAS server voor extra veiligheid en loop je veel minder risico bestanden kwijt te raken.

Alle informatie over de mogelijkheden van een NAS systeem vind je in het bovenaan genoemde overzicht met beste NAS servers volgens de experts.


Samenvatting:
Een goed NAS server is een aanrader voor iedereen die bestanden gebruikt die vanaf meerdere computers, smartphones of andere apparaten benaderd moeten worden, of dat nu een zakelijke database of muziek of video's zijn. Een goede NAS fileserver biedt je heel veel ruimte voor bestanden die door iedereen die je daartoe toegang geeft gebruikt kunnen worden. Hierboven vind je alle beste NAS servers uit de test.  Aanbevolen NAS systemen voor thuis en kantoor. Voor muziek, films, databases, backups en alle andere bestanden. De beste NAS server voor iedere gebruiker.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.