Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste vrieskist test

 

De beste vrieskisten uit de test zijn hier onder te vinden. Het betreft de beste vrieskist in diverse categorieën.

Om je etenswaren in te vriezen heb je diverse mogelijkheden. Je hebt de vrieslades van een koelkast (koel vriescombinatie), je hebt vrieskasten en je hebt vrieskisten. Hier kijken we naar de beste vrieskist uit de test en naar andere goede vrieskisten en vrieskistjes.

Een vrieskist biedt heel veel ruimte aan etenswaren om in te vriezen en bevroren te bewaren. Bovendien is een vrieskist erg praktisch, omdat je alle bevroren etenswaren makkelijk kunt stapelen. Je bent bij een vrieskist niet gebonden aan de beperkingen die het opbergen in aparte lades met zich meebrengen. 

Daarom is een vrieskist de meest praktische vriezer als je veel in te vriezen hebt. Een goede reden om hier te kijken naar de beste vrieskisten uit de test en de voor jou persoonlijk beste vrieskist.

Dit zijn de beste vrieskisten uit de test

Kijk bij de best geteste vrieskisten op te zien wat de beste vrieskisten uit de test zijn. Deze vriezers zijn door de experts van Coolblue als beste vrieskist aangewezen. Het betreft dus meerdere beste vrieskisten, wat logisch is omdat de wensen en toepassingen niet altijd gelijk zijn,

Bij de beste vrieskusten vind je de beste vrieskist uit de test (en topklasse vrieskist), een goede maar goedkopere vrieskist (de beste koop) en de beste vrieskist voor in de schuur, want niet iedere vrieskist is goed geschikt om in een niet geïsoleerde (dus warme of juist koude) ruimte te gebruiken.

Hieronder kijken we naar kenmerken waaraan je beste vrieskist mogelijk moet voldoen.


Vrieskist Whirlpool

Vrieskistje Whirlpool

Kies je beste vrieskist

Zelf je beste vrieskist, beste vrieskast of andere beste vriezer kiezen kan op Beste Vriezer Kopen. Op Beste Vriezen Kopen vind je naast de goedkoopste online aanbieders en veel tips en informatie ook een keuzehulp waarmee je makkelijk de voor jou beste vrieskist of andere vriezer kunt vinden door je wensen aan te geven. 

Hieronder vind je uitleg overeen aantal van de keuzemogelijkheden waarmee je op deze manier je beste vrieskist kunt vinden en kopen.

Inhoud vrieskist

Belangrijk is natuurlijk de hoeveelheid voedsel die je in de vrieskist kwijt kan. De netto inhoud is de ruimte die de vrieskist daarvoor biedt. Je hebt kleine vrieskistje die zo'n 100 liter kunnen bevatten. Dat komt overeen met 3 tassen aan boodschappen. Deze kleine vrieskistjes kun je makkelijk in een keuken kwijt.

Een klein vrieskistje is handig als je weinig te vriezen hebt, maar ook als extra vriesruimte voor als de vrieslades van je koelvriescombinatie te weinig ruimte bieden. Ook wordt een kleine vrieskist vaak op een vakantieadres gebruikt.

Maar vaak hebben mensen die een vrieskist kopen meer vriesruimte nodig. Geen probleem, er zijn ook vrieskisten die meer dan 400 liter aan inhoud kunnen bevatten. En tussen twee uitersten bevinden zich natuurlijk ook nog veel middelgrote vrieskisten.

Natuurlijk wordt ook met de inhoud het formaat groter. In de bovenstaande vriezer keuzehulp op Beste Vriezer Kopen kun je heel goed op formaat zoeken. Zowel de hoogte, de breedte als de diepte. Zo kun je goed een vrieskist vinden die je kunt plaatsen op de plek die je gedachte hebt.

Energieverbruik vrieskist

Een vrieskist staat de hele dag aan. Om kosten en milieu te sparen is de beste vrieskist dan ook een zuinige vrieskist. Een zuinige vrieskist heeft een energielabel D. Dat klinkt niet zuinig, maar voor maart 2021 (invoerdatum nieuwe energielabels) noemde men dan nog een A+++ vrieskist. 

De meeste vrieskisten hebben energielabel E of F. Hoe lager het getal, hoe zuiniger de vrieskist.


Een gemiddelde vrieskist heeft circa 55 euro aan energiekosten. Dat is geen schokkend bedrag voor een vrieskist die het hele jaar 24 uur per dag staat te vriezen. Maar het kan nog zuiniger als je kiest voor een energielabel D vrieskist.


Vrieskist met glazen deksel Polar

Vrieskist met glazen deksel Polar

Supervriezen

Supervriezen is een handige functie waarbij de temperatuur tijdelijk extra koud ingesteld wordt. Supervriezen gebruik je voor het invriezen van producten die onbevroren de vrieskist ingaan. Een goede vrieskist beschikt over de supervries functie.

Low frost vrieskist

Low frost vermindert de kans op ijs afzetting. Helemaal voorkomen wordt het aanzetten van ijs niet, maar je hoeft een low frost vrieskist niet vaker dan één of twee keer per jaar te ontdooien. Een beste vrieskist beschikt over low frost want anders moet je de vrieskist ongeveer om de twee maanden ontdooien.

Vrieskist geschikt voor schuur of garage

We noemden het hier boven al even, niet iedere vrieskist kun je in een niet geïsoleerde ruimte plaatsen. Sommige vrieskisten hebben al moeite met temperaturen onder de 15 graden. In de keuzehulp kun je aangeven bij welke temperaturen de vrieskist goed moet kunnen functioneren.
Meer informatie over de vriezer in de schuur.

Binnenverlichting vrieskist

Het is maar een kleinigheid, maar wel een handige kleinigheid. Een goede vrieskist beschikt over binnenverlichting die automatisch aan gaat als je de klep opent. Zo vind je makkelijk het voedsel dat je zoekt.

Prijzen vrieskisten

Natuurlijk kun je in de keuzehulp ook de maximale prijs die je voor je vrieskist wilt betalen opgeven. Een klein vrieskistje heb je voor prijzen vanaf 200 euro, een vrieskist van gemiddelde grote koop je voor prijzen vanaf zo'n 350 euro. 

Kijk voor de actuele prijzen van goede op het bovenaan genoemde Beste Vriezer Kopen.

Zie ook: Beste vriezers uit de test


Foto bovenaan: AEG vrieskist

Onderwerp:
Hierboven vind je een link naar de beste vrieskisten volgens de test van de experts van Coolblue. We geven tips voor het kiezen van de voor jou beste vrieskist en bij Beste Vriezer Kopen vind je nog veel meer tips en de beste winkels om online een goede vrieskist goedkoop te kopen.


,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *