Kindle Paperwhite, Oasis en andere Kindle e-readers

Test en aanbiedingen van Kindle e-readers, zoals de Kindle Paperwhite, de Kindle Oasis en de goedkope 6 inch Kindle e-reader.

Kindle e-reader testKindle is het e-reader merk van Amazon. Via Amazon koop je deze goedkope e-reader en 13 miljoen daarvoor geschikte e-books. Ook alle Nederlandse boeken.
Amazon biedt de Kindle e-reader in diverse versies aan. Hieronder informatie en aanbiedingen van Kindle e-readers.Hou er wel rekening mee dat de Kindle e-reader vooral geschikt is voor ebooks die je bij Amazon koopt. Doe je dan niet dan is een andere e-reader beter (verderop op deze pagina vind je meer informatie.

Kindle Paperwhite e-reader

6 inch Kindle

De 6 inch Kindle is de kleinste en goedkoopste Kindle e-reader. De voordelen van deze kleine goedkope Kindle e-reader zijn de lage prijs (niet veel meer dan 100 euro) en het feit dat je deze Amazon e-reader zo makkelijk meeneemt. Maar niet iedereen vind een 6 inch e-reader fijn. Het formaat is niet veel groter dan dat van een gemiddelde moderne smartphone.

Maar als je een kleine e-reader zoekt is deze Kindle 6 inch een goede keuze, Het scherm mag dan klein zijn, de opslagruimte is dat niet. 16 GB is niet alleen genoeg voor duizenden e-books, maar ook voor luisterboeken en andere bestanden die je misschien op de kleine Kindle e-reader wil opslaan.

Een nadeel ten opzichte van duurdere Kindle e-readers is dan deze 6 inch e-reader net waterdicht is. Met 4 leds is de schermverlichting ook wat minder en pagina's draaien niet automatisch mee als je de goedkope Kindle e-reader draait.

Wel beschikt deze goedkope e-reader over WiFi,  duidelijk 6 inch scherm met een scherpe resolutie en een accu die vele weken stroom levert.

Kindle Paperwhite

De KIndle Paperwhite is de meest populaire Kindle e-reader. Deze Kindle ebook reader is wat groter (6,8 inch). heeft een instelbare lichtkleur en een betere schermverlichting (17 leds). Ook is deze Kindle e-reader wel waterdicht (IPX8) zodat je de Kindle Paperwhite e-book reader gerust kunt meenemen naar het strand of zwembad, en zelfs in bad een boek kunt lezen.

Kortom, op diverse punten is de Kindle Paperwhite een betere e-reader, maar minder goedkoop. Kijk voor de actuele prijzen bij de bovenstaande Kindle aanbiedingen. Je kunt daar kiezen tussen een Kindle Paperwhite e-reader met 8 GB opslag ruimte en een Kindle Paperwhite e-reader met 16 GB opslag ruimte. 

Er is zelfs een speciale versie met wel 32 GB ruimte, de Kindle Paperwhite Signature Edition. Deze luxe versie beschikt ook over lichtsensoren voor het automatisch aanpassen van de schermverlichting en je kunt deze Kindle e-reader draadloos opladen.

Het zijn niet alleen de specificaties die heel goed zijn, ook op het gebied van bediening en gebruiksgemak maakt deze beste koop uit de ebook test indruk. Zoeken, bladeren, bladwijzers zetten, aantekeningen maken, het gaat allemaal erg makkelijk. Ook kun je lettergrootte en lettertype eenvoudig naar eigen wens instellen.

Kindle Oasis

De Kindle Oasis is het topmodel van Amazon. Met 25 leds schermverlichting, automatisch roterende pagina's, 4G connectiviteit en fysieke knoppen om te bladeren is de 7 inch Kindle Oasis de beste Kindle e-reader, maar ook de minst goedkope.

Alle prijzen en specificaties van alle Kindle ebook readers vind je bij de bovenstaande Kindle aanbiedingen.

Ebook reader voor ebooks van Amazon


Het grote nadeel van een Kindle e-reader is dat is dat Amazon een gesloten systeem hanteert. Op een Kindle e-reader kun je (standaard) alleen boeken lezen die je bij Amazon koopt.

Het aanbod aan ebooks bij Amazon is het probleem niet, het aanbod is enorm, maar als je een ebook koopt bij Bol of een andere winkel dan is deze niet te lezen op je Amazon Kindle e-reader. 

Weliswaar kun je met behulp van het programma Calibre het ebook van het standaard formaat (epub) naar het formaat van de Kindle / Amazon (Azw) converteren, maar dat is een extra handeling die je bij andere e-readers niet hoeft uit te voeren.

Dat is bij af en toe een boek niet zo heel erg, maar als je veel ebooks koopt bij bijvoorbeeld Bol.com of een online boekwinkel, dan kun je beter een ander merk e-reader kopen.

Kijk in dat geval bij de beste e-readers uit de test voor de beste ereaders die wel het epub formaat gebruiken.

Meer informatie

Meer informatie over ereaders en ebooks vind je op Beste E-Reader Kopen. Daar vind je de ereader top 10, de beste winkels om een goede ereader goedkoop te kopen en veel tips voor het kiezen, kopen en gebruik van een ereader.


Onderwerp:
De Amazon Kindle Paperwhite is de beste koop in een eerdere ereader test  (2020). Daarna heeft Amazon nog een goedkopere Kindle e-reader uitgebracht, en met de Kindle Oasis e-reader is er ook een nog wat uitgebreide Kindle ebook reader te koop.

Hierboven informatie over deze goede goedkope e-readers van Kindle (Amazon).

Een reactie posten

0 Reacties