Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste action cam test

 

Meerdere beste action cams uit de test, aanbiedingen van deze action camera's en tiops voor bij het kopen van je beste action cam.Breng je sportprestaties is beeld met een goede action camera. Of maak gewoon voor de lol opnames met zo'n action cam. Hier vind je een overzicht van de beste action camera's uit diverse testen.


Kijk voor de best geteste action cams in de onderstaande overzichten met beste action cams uit de test. We hebben ook een overzicht met de aanbiedingen bij de beste winkels waar je een action cam goedkoop  online kunt kopen.

Deze action cams zijn het best getestIn het eerste overzicht vind je de hoogst gewaardeerde action camera's bij Kieskeurig en de actioncams die bij de Tech Awards tot beste action camera zijn uitgeroepen en de beste actioncams uit de testen van de tijdschriften verenigd in de EISA. 


Action cam TomTom

Action cam TomTom


In het EISA samenwerkingsverband delen 55 technische magazines uit 29 landen (waaronder Nederland en Belgiƫ) hun test resultaten zodat ze de beste elektronica in iedere categorie feilloos kunnen aanwijzen. Aan deze beste elektronica (waaronder ook de beste action cams) wordt ieder jaar de EISA Award uitgereikt.

In het overzicht vind je naast de winnaars van deze EISA Awards ook de action camera's die een Tech Award als beste action cam hebben gewonnen en de action camera's die door de gebruikers van Kieskeurig als beste action camera zijn uitgeroepen. Hierdoor geeft het bovenstaande overzicht een overzicht van alle beste action cams, zowel de hi tech modellen die technisch aan de top staan als goede betaalbare action camera's die heel veel kwaliteit voor hun prijs leveren.

Bij de meer best geteste action cams vind je de beste actioncams volgens Coolblue. Dit betreft de beste action camera's in hun categorie zoals de beste action cam uit de topklasse en de beste goedkope action  cam.


Go Pro action cam

Go Pro action cam

Tips voor het kopen van je beste action camera

Voor de allerbeste action cams betaal je rond de 300 euro, maar niet iedereen wil zoveel geld aan een action camera uitgeven. Dat is ook niet nodig, want zoals je in het bovenstaande overzicht met beste action cams kunt zien kun je ook voor veel minder geld al een goede action cam kopen. Er zijn dan wel wat zaken waar je op moet letten. Hieronder wat tips.

Waarvoor gebruik je de action cam?
Wat wil je doen met de action cam? Als je er mee wil duiken moet deze natuurlijk compleet waterdicht zijn, tot wel enkele meters onder water. Blijf je op het droge? Dan is spatwater dicht voldoende, je hebt dan geen last van opspattend water of een regenbui. Spatwaterdicht is wel het minste dat je van een action cam mag verwachten. Een camera die helemaal niet tegen water kan mag geen action camera heten.

Naast water kunnen ook stof en schokken een camera de das om doen. Ga je mountainbiken met je action cam, kies dan een action camera die goed schokbestendig is. Stofbestendig is dan ook een vereiste. Ga je er het strand mee op, dan is een goede stofbestendige actioncam ook aan te raden.

Wat verwacht je van de action cam?
De functies en mogelijkheden kunnen per action camera verschillen. Zo kan niet iedere action camera als fotocamera gebruikt worden. En als je een route van een half uur in een minuutje wil samenvatten is de time lapse functie nodig. 

Een soort tussenvorm tussen het maken van een foto en timelaps is de burstfunctie. Burst maakt een reeks foto's achter elkaar. Dat is handig bij een snel bewegend object. Time laps gebruik je om een samengevatte video te maken, burst gebruik je om 1 beste foto te kunnen selecteren uit een reeks foto's van een korte actie.

Action cam DJI

Pocket action cam DJIVoor de beste beelden bij heftige bewegingen is beeldstabilisatie nodig. Bij het sporten is deze stabilisatie eigenlijk altijd nodig als je mooie video's wilt maken.

En zo zijn er nog meer opties die voor de ene persoon de doorslag kunnen geven om voor een bepaalde action cam te kiezen, terwijl een ander dat een nutteloze optie vindt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aansluiten van een externe microfoon, een zeer hoge 4K beeldscherpte, een ingebouwde GPS sensor en de mogelijkheid om de action camera via WiFi met het netwerk te verbinden.

Op al deze functies en mogelijkheden kun je je action camera selecteren bij de aanbevolen keuzehulpen op Beste Action Camera Kopen. Bij deze selectie kun je ook andere wensen en eisen opgeven zoals de maximale prijs die je voor je actioncam wilt betalen, het aantal frames per seconde (belangrijk bij het filmen van snelle actie) en het uithoudingsvermogen van de accu.Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste action cam uit een hele reeks testen. Het betreft de beste action cams volgens Kieskeurig, Coolblue, de EISA Awards en de Tech Awards. Verder geven we hier tips voor bij het kiezen van de voor jou beste action cam en hebben we aanbiedingen van de beste winkels waar je een action cam goedkoop kunt kopen.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.