Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste gaming headset en andere goede game headsets

De beste gaming headset uit de test en andere goede gaming headsets. Met tips voor het kiezen van je beste headset voor gamen.

Razer headset gaming

Een echte gamer kan niet zonder een goede gaming headset. Heerlijk voluit gamen zonder dat je omgeving er last van heeft, chatten met medespelers en tegenstanders en goed luisteren of je de vijand hoort aankomen. Hier kijken we naar de beste gaming headset. De beste game headsets voor PC, Xbox, Playstation en andere game consoles.


Deze door experts geteste en aanbevolen game headsets vind je in het onderstaande overzicht met best geteste gaming headsets. Je vindt er ook een overzicht met alle headsets voor gaming (meer dan 1.000 game headsets!) met al hun mogelijkheden, specificaties en prijzen.Kies je beste gaming headset

In de bovenstaande overzichten kun je makkelijk de voor jou geschikte gaming headsets vinden door de gewenste eigenschappen aan te vinken. Natuurlijk is het belangrijk dat de game headset goed geschikt is voor het game platform waarop jij speelt. Bijvoorbeeld PC, Xbox, PS4 of Ninendo Switch, maar er zijn meer kenmerken die bepalen of een gaming headset voor jou de beste headset is. Hieronder wat van deze kenmerken.

Surround geluid
Virtual surround sound voegt heel veel aan je games toe. Heel mooi en effectief is 7.1 surround sound. Dit surround geluid komt overeen met een sound system met een subwoofer en 7 speakers, maar dan virtueel verwerkt in de koptelefoon. Zo hoor je via je gaming headset niet alleen je tegenstander goed aankomen, maar je hoort ook precies van welke kant deze komt.

Nog nauwkeuriger is dimensionaal geluid (bijvoorbeeld Dolby Atmos en Windows Sonic). Koptelefoons en headsets met dimensionaal geluid zijn echter nog zeldzaam (en duur) en lang niet alle games ondersteunen dit.

Gaming headset Logitech
Logitech gaming headsetDraadloze gaming headset
Over de keuze voor een bedrade headset of snoerloze headset hoeven we weinig toe te lichten. Draadloos staat voor meer bewegingsvrijheid, maar is ook wat duurder in aanschaf. Let er bij aanschaf van een draadloze gaming headset wel extra goed op of deze geschikt zijn voor jouw game console. Snoerloze gaming headsets zijn vaker platform specifiek dan headsets met een snoer.

Hoe draag je de gaming headset?
Gamen doe je vaak vele uren aaneengesloten. Dat betekent dat bij de beste headset voor gaming het draagcomfort erg belangrijk is. Je hebt gaming headsets die op de oren zitten (on ear) maar ook gaming headsets waarin de oren helemaal in de koptelefoon vallen (over ear). Dat laatste komt bij game headsets het meest voor omdat dat het meest aangenaam zit.

Verder is het voor het comfort belangrijk dat de hoofdband verstelbaar is. Voor het materiaal van de oorschelpen kun je kiezen tussen stof en (kunst)leer waarbij elk zijn eigen voordeel heeft. Stof ademt beter en leer isoleert beter en leer slijt minder snel. Het beste materiaal voor de oorschelpen is memory foam dat zich naar de vorm van je hoofd en oren vormt

Het gewicht van de gaming headset
Onderschat het belang van het gewicht van de headset niet. Een lichte gaming headset, gemaakt voor duurdere maar lichtere materialen, is vaak duurder maar wel comfortabeler om te dragen. Door het ontbreken van een accu zijn goede gaming headsets met snoer vaak lichter dan draadloze headsets.

Steelseries draadloze gaming headset
Steelseries draadloze gaming headsetGaming headset microfoon
Tot nu toe hebben we het vooral over de koptelefoon maar een headset bestaat uit twee onderdelen, de hoofdtelefoon en de microfoon. Het is belangrijk dat je alles goed hoort, maar je medespelers willen jou ook goed verstaan. Bij een gaming headset met noise cancelling komt je stem duidelijker over en worden je medespelers niet gestoord door jouw omgevingsgeluiden en het geklik van je toetsen of controller.

Als de gaming headset over een mute functie beschikt wordt de microfoon automatisch uitgeschakeld als je deze omhoog klikt, bijvoorbeeld om even wat te zeggen tegen iemand die bij jou in de kamer is.Foto bovenaan: Razer gaming headset

Onderwerp:
Hierboven vind je de beste gaming headsets uit de test door experts van Coolblue. Het betreft de beste headsets voor verschillende game platforms. Uit het overzicht van alle gaming headsets kun je zelf je beste headset  voor gaming kiezen en eventueel je beste gaming headset goedkoop kopen. Tenslotte vind je hier boven tips voor bij het kiezen van de voor jou beste gaming headset.

Een reactie posten

0 Reacties