Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste platenspelers uit de test (overzicht)

Wat is de beste platenspeler? Hier hebben we een overzicht voor je van de beste platenspelers uit de test.

Beste platenspelers test

In dit overzicht met best geteste platenspelers vind je in Nederland verkrijgbare beste platenspelers uit diverse testen van platenspelers, door experts uitgevoerd.

De best geteste platenspelers

Het betreft de beste platenspelers uit de testen van experts (winnaar van de Tech Awards voor beste platenspeler, en de beste platenspelers uit de test van What-HiFi) en de bij Kieskeurig hoogst gewaardeerde platenspelers. 

Kijk bij de beste platenspelers uit deze tests voor al deze best geteste platenspelers.

Zit jou beste platenspeler hier niet tussen? Kijk dan bij meer testen van platenspelers voor meer best geteste platenspelers. 

Meer goede platenspelers

Of kijk op Beste Platenspeler Kopen voor de beste en goedkoopste winkels in in Nederland goedkoop een goede platenspeler te kopen en voor meer tips en informatie over platenspelers.

Hieronder vind je informatie voor het kiezen van de voor jou beste platenspeler.

Automatisch, half automatisch of handmatige platenspeler?

Een volautomatisch platenspeler brengt zelfstandig de naald naar de juiste positie en laat deze daar zakken. Handig, maar veel audio fanaten prefereren een handmatige platenspeler waarbij ze zelf de naald neerzetten en weer oppakken als de muziek is afgelopen. De reden is dat ze een minimale kans hebben dat een elektrisch signaal de geluidskwaliteit verstoort. 

Een tussenvorm is de half automatische platenspeler waarbij je de naald handmatig wordt geplaatst, maar na het afspelen wel automatisch terugkeert.

Platenspeler met speakers of zonder speakers ingebouwd

Voor de beste geluidskwaliteit gebruik je externe (en heel goede) speakers. Maar er zijn ook veel platenspelers te koop die zelf over ingebouwde speakers beschikken. Dit maakt de platenspeler wat mobieler in het gebruik en op je kamer neemt hij minder plek in als er geen losse speakers nodig zijn.

Je hebt platenspelers met ingebouwde speakers waarbij je tevens gebruik kunt maken van losse speakers als je dat wil, maar er zijn ook platenspelers met ingebouwde speakers waarbij je geheel afhankelijk bent van de ingebouwde speakers.

Platenspeler met voorversterker

Als een platenspeler over een eigen voorversterker beschikt kun je losse speakers er direct op aansluiten. Beschikt de platenspeler niet over een voorversterker dan heb je een versterker of receiver nodig waarop je je zowel de platenspeler als de speakers aansluit. Deze versterker of receiver moet daarvoor over een phone-ingang beschikken.

Platenspeler met koptelefoon aansluiting

Speelt de platenspeler zelfstandig de muziek af, dan is het belangrijk dat deze platenspeler over een koptelefoon uitgang beschikt. Als je tenminste in alle rust (ook voor je omgeving) naar je platen wilt luisteren.

Platenspeler met bluetooth

Met een platenspeler die bluetooth ondersteund kan je de muziek die je op de platenspeler afspeelt naar een draadloze bluetooth speaker of naar een draadloze bluetooth koptelefoon streamen. 

Een bluetooth platenspeler met speakers kun je ook omgekeerd gebruiken. Je kunt dan de muziek van (bijvoorbeeld) je smartphone op via de platenspeler afspelen. Je gebruikt de platenspeler dan als bluetooth-speaker.

Vinyl digitaliseren met de platenspeler

Platenspelers worden ook vaak gebruikt om de platenspeler digitaal beschikbaar te maken. Het omzetten van een vinyl plaat naar een digitaal bestand heet digitaliseren. Niet iedere platenspeler is daartoe in staat. In ieder geval is er een USB-poort op de platenspeler nodig om deze aan een PC te koppelen of om er een USB stick op aan te sluiten. In het laatste geval moet de platenspeler zelf over ingebouwde software beschikken om de muziek te digitaliseren.

Ook handig

Nog wat zaken om op te letten bij het kiezen van de voor jou beste platenspeler:

  • Een stofkap voorkomt (voor een groot deel) stof op je platen als deze op de pick-up liggen.
     
  • Instelbaar contragewicht aan de achterkant van de pick-up arm stelt je in staat om zelf de naalddruk te bepalen.
     
  • 78 toeren platen zijn zeldzaam. Het betreft oude platen. Maar heb je een collectie oude 78 toeren platen, dan beschikt jouw beste platenspeler over de mogelijkheid om op 78 toeren  af te spelen.
     
  • Sommige platenspelers met ingebouwde speakers beschikken ook over andere media om af te spelen. Beschikt de platenspeler over een USB-poort dan kun je normaal gesproken ook muziek van een USB-stick, computer, smartphone of externe harde schijf afspelen via die poort. Ook de mogelijkheid om FM radio af te spelen komt relatief veel voor en er zijn ook aardig wat platenspeler waarmee je ook  CD's en soms zelf een cassette-tape kunt afspelen.

Kijk bij de bovenstaande testen voor de beste platenspelers uit de test of gebruik de bovenstaande tips om op Beste Platenspeler Kopen je persoonlijk beste platenspeler te vinden en goedkoop te kopen.


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste platenspelers uit diverse testen. Onder andere de beste platenspelers uit de test van What-HiFi, Kieskeurig en de EISA (Tech Awards). Daarnaast geven we tips voor bij het vinden van de voor jou beste platenspeler en voor het goedkoop kopen van deze beste platenspeler.

Een reactie posten

0 Reacties