Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste camera telefoon / camera smartphone

Zoek je de beste camera telefoon? Hier de beste camera smartphones uit de test. Telefoons met goede camera voor de mooiste foto's.

Beste smartphone camera


Een aparte fotocamera is niet meer nodig. Een smartphone kun je gebruiken als serieus alternatief voor een compact camera,maar dan moet je wel beschikken over een smartphone met een goede camera en de mogelijkheden waarover een losse fotocamera ook beschikt. Hier kijken we naar de beste cameratelefoons, de beste smartphones voor fotografie.


Hieronder vind je de smartphones met camera die door de experts als beste smartphones met camera zijn aangewezen. Je vindt hier goede cameratelefoons voor fotografie in alle prijsklassen.


Wanneer is een smartphone een goede cameratelefoon?

Of een smartphone met camera tot de beste smartphones behoort om foto's mee te maken hangt van diverse factoren af. Hieronder een kort overzicht van de gewenste eigenschappen van een goede cameratelefoon.De lenzen van de camera

Het meest belangrijk om een smartphone een cameratelefoon te kunnen noemen is natuurlijk de lens die gebruikt wordt. Of om precies te zijn: de gebruikte lenzen. De beste smartphones voor fotografie beschikken tegenwoordig niet meer over één cameralens, maar over meerdere cameralenzen. De ene lens blinkt dan uit in de ene functie. De andere cameralens gebruik je dan weer voor een ander soort foto. Hieronder kijken we naar de verschillende lenzen die je op goede camera-smartphones tegenkomt.

Zoomlens
Je hebt twee manieren om op een te fotograferen object in te zoomen. Je hebt digitale zoom, waarbij er softwarematig ingezoomd wordt en je hebt optische zoom die hardwarematig in zijn werk gaat.

Digitale  zoom is een soort "nep zoom". Hiermee wordt er een uitsnede gemaakt van de complete foto, zoals je dat ook in een fotobewerkingsprogramma op de computer doet. Hoe verder je inzoomt, hoe meer onscherp de foto wordt. Bij optische zoom blijf je de maximale resolutie houden. Hoe ver je ook optisch inzoomt, het beeld blijft scherp.

Hoe ver er ingezoomd kan worden verschilt sterk per camera. De beste camera smartphones halen de optische 100x zoom wel. Bij sterke zoomlenzen wordt er ook wel over telelens gesproken.

Microlens
Het tegenovergestelde van de zoomlens / telelens is de microlens. Met een microlens kun je iets kleins van dichtbij scherp fotograferen. Bijvoorbeeld een klein insect op een blaadje. Een normale lens heeft dan moeite met scherp stellen, de foto wordt onscherp. Bij een microlens van een goede cameratelefoon kun je zelf op enkele centimeters afstand nog haarscherp fotograferen.

Groothoeklens
Als je een gebouw wilt fotograferen en je staat er dicht kun je het gebouw vaak niet in zijn geheel in beeld krijgen. Vervelend, vooral als je ook niet een stukje naar achteren kunt lopen. Bij een groothoeklens heb je een breder beeld zodat je ook bredere objecten kunt fotograferen.

Diafragma opening
Een goede cameratelefoon maakt ook scherpe foto's bij weinig licht. Daarvoor is de diafragma opening van de lens van belang. Hoe groter de diafragma opening hoe meer licht er binnenkomt en hoe beter de kwaliteit van de foto bij slecht licht is. Ook krijgt een foto bij daglicht vaak meer kleur.

Omdat de lens bij slecht licht wat langer open blijft staan en het fotograferen daardoor langer duurt is beeldstabilisatie belangrijk. Dit voorkomt dat de foto bewogen overkomt omdat je de smartphone beweegt tijdens de wat langere tijd dat het duurt om de foto te maken.

De professional of fanatieke hobbyfotograaf zal de voorkeur geven aan een spiegelreflex fotocamera maar de de camera van de beste camera telefoons is dusdanig goed dat de gemiddelde gebruiker echt geen aparte fotocamera meer hoeft te kopen.

Resolutie smartphone camera

Bij het kiezen van een smartphone om goede foto's te maken wordt voornamelijk naar de resolutie gekeken. Dit is het aantal beeldpunten (pixels) waaruit de foto wordt opgebouwd. Over het algemeen geld hoe hoger de resolutie, hoe meer beeldpunten, hoe scherper de foto. Maar opgepast, dat laatste is van meer factoren afhankelijk, zoals de bovengenoemde lenzen.

De verschillen in resolutie tussen cameratelefoons zie je niet op een foto in normaal formaat. Alleen als je posters van je foto's gaat maken wordt de resolutie echt belangrijk.

Opslagruimte telefoon

Het verschil in resolutie merk je vooral aan de bestandsgrootte van een foto. Een foto in hoge resolutie kan bijvoorbeeld een probleem zijn om te mailen of te appen, en je opslaggeheugen raakt ook veel sneller vol. Wil je in hoge resolutie fotograferen en de foto's op je telefoon laten staan, dan heeft jouw beste smartphone veel opslagruimte nodig.

Waterdichte behuizing

We raden altijd een smartphone aan die minimaal spatwaterdicht is. Een mobiele telefoon is immers bedoeld om mee te nemen, ook als het regent, en daarbij blijft een smartphone niet altijd droog.

De waterbestendigheid van smartphones loopt uiteen van "kijk uit in de regen" tot smartphones waarmee je zelfs onder water kunt fotograferen. Let goed op de mate van waterdichtheid als je een smartphone kiest.

Bij de bovengenoemde cameratelefoons vind je de beste smartphones voor fotografie. De smartphones met goede camera's. Of kijk bij de andere testen van smartphones als je een mobiele telefoon met andere eigenschappen zoekt.

Zie ook:


Samenvatting:
Hoe belangrijk vind jij de camera van je mobiele telefoon? Als je een meer dan gemiddeld goede camera smartphone zoekt moet je vooral eens bij de links bovenaan kijken. Daar vind je de beste camera smartphones volgens de experts van Coolblue.. Deze beste camera telefoons zijn door hen geselecteerd om hun zeer goede foto en goede video kwaliteit. Ook op andere punten zijn deze mobiele telefoons heel goede smartphones. Verder geven we hier tips en informatie over het kiezen en goedkoop kopen van je beste camera telefoon.


Een reactie posten

0 Reacties