Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Goede fietsstoeltjes, beste voorzitje en beste achterzitje fiets

Redactie     10:33     No comments

Beste fietsstoeltjes test

Voor het vervoeren van kinderen op de fiets is een goed fietsstoeltje een must. Een kinderzitje voor op de fiets dan veilig is, maar ook praktisch in het gebruik. Hier kijken we naar de hoogst gewaardeerde en beste fietsstoeltjes. Kijk hier voor zowel het beste achterzitje als het beste voorzitje voor het vervoeren van kinderen voor of achter op de fiets.

Er zijn veel goede fietsstoeltjes te koop. Fabrikanten als Bobike, Yepp, Urban Iki, Qibbel, Polisport en Thule maken prima fietszitjes voor voor en achter op de fiets. Kijk in het overzicht beste fietsstoeltjes voor alle voorzitjes en achterzitjes met een 5 sterren waardering.

Je kan in het overzicht aangeven of je een voorzitje of achterzitje voor op de fiets zoekt.

Ook op andere manieren kun je de fietsstoeltjes filteren om uit het overzicht van goede fietstoeltjes jouw beste voorzitje of beste achterzitje te vinden. Dat filteren kan bijvoorbeeld op de manier van bevestigen, het merk en de maximale prijs die je voor het fietszitje wilt betalen

Wanneer mag een kindje een fietsstoeltje gebruiken?

Zodra een kindje zelfstandig kan zitten kan er een fietsstoeltje gebruikt worden. Meestal betekent dat dat het kindje vanaf een maand of zes oud  in een zitje mee kan op de fiets. 

Eerst het voorzitje

Het eerste fietsstoeltje is een voorzitje. Dit fietsstoeltje voor de kleinste kinderen wordt aan de stuurpen van de fiets bevestigd. Het kindje zit tijdens het fietsen vlak voor je zodat er maximaal contact en toezicht is. 

Bobike fietsstoeltje voor

Bobike voorzitje


Het nadeel van een voorzitje is dat dit fietsstoeltje ten koste gaat van de ruimte tussen stuur en zadel. Dat kan krap zijn. Veel ouders met kleine kinderen kiezen daarom voor een moederfiets / familiefiets. Dat is een fiets die extra veel ruimte biedt voor een voorzitje. Bovendien is een goede moederfiets voorzien van een tweepotige fietsstandaard, een stuurslot, een extra sterk frame en meer voorzieningen om kinderen veilig en makkelijk op de fiets mee te nemen.

Daarna het achterzitje

Op een gegeven moment wordt het kind te groot en te zwaar voor het voorzitje. Het sturen wordt dan lastig en zelfs gevaarlijk. Vanaf een jaar of drie / vijftien kilo wordt een voorzitje af geraden. Dan heb je een achterzitje nodig om kinderen mee te nemen op te fiets.


Polisport achterzitje fiets

Polisport achterzitjeFietsstoeltjes voor achterop de fiets zijn te koop in klasse A15 (9 tot 15 kilo) en in klasse A22 (9 tot 22 kilo), van de tweede categorie heb je dus het langst plezier. Er zijn ook achterzitjes die meer dan 22 kilo aankunnen, junior fietszitjes, maar sommige (minder goede) fietsen krijgen dan problemen met een achterdrager die het niet meer aankan.

Kijk voor het beste achterzitje in het bovenaan genoemde overzicht met beste fietsstoeltjes.

Fietsstoeltjes voor aan de zadelbuis

Een achterzitje wordt normaal gesproken op de bagagedrager geplaatst. Niet iedere fiets beschikt echter over een bagagedrager. Geen probleem! Bij de bovenstaande beste fietsstoeltjes vind je namelijk ook achterzitjes die je aan de zadelbuis kunt bevestigen. En gelukkig beschikt iedere fiets wel over een zadel.


Yepp fietsstoeltje zadelbuis

Yepp fietsstoeltje zadelbuis


Ook de beste fietsstoeltjes voor op de zadelbuis zijn in te vinden in het bovenaan genoemde overzicht met beste fietsstoeltjes. Daar kun je bij de bevestigingswijze kiezen voor de optie zadelbuis. Je ziet dan alleen de beste achterzitjes voor de zadelbuis.

Zie ook: 
In het bovenstaande overzicht met beste fietsstoeltjes vind je zowel de beste voorzitjes als de beste achterzitjes. Met alle specificaties, prijzen en mogelijkheden. Alle goede fietsstoeltjes zijn er ook goedkoop te koop. Het beste voorzitje gebruik je tot de peuter leeftijd, voor een kleuter is het beste achterzitje het beste fietszitje. Hierboven vind je tips voor het kopen van het beste voorzitje, het beste achterzitje en het beste fietsstoeltje voor de zadelbuis.

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.