Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietsstoeltjes. Goede voorzitjes en achterzitjes.

Redactie     12:39     No comments

Beste fietsstoeltjes test

Voor het vervoeren van kinderen op de fiets is een goed fietsstoeltje een must. Een kinderzitje voor op de fiets dan veilig is, maar ook praktisch in het gebruik. Hier kijken we naar de hoogst gewaardeerde fietsstoeltjes. Zowel achterzitjes als voorzitjes voor het vervoeren van kinderen voor of achter op de fiets.

Er zijn veel goede fietsstoeltjes te koop. Fabrikanten als Bobike, Yepp, Urban Iki, Qibbel, Polisport en Thule maken prima fietszitjes voor voor en achter op de fiets. Kijk in het overzicht beste fietsstoeltjes voor alle voorzitjes en achterzitjes met een 5 sterren waardering.

Wanneer mag een kindje een fietsstoeltje gebruiken?

Zodra een kindje zelfstandig kan zitten kan er een fietsstoeltje gebruikt worden. Meestal betekent dat dat het kindje vanaf een maand of zes oud  in een stoeltje mee kan op de fiets. 

Eerst het voorzitje

Het eerste fietsstoeltje is een voorzitje. Dit fietsstoeltje voor de kleinste kinderen wordt aan de stuurpen van de fiets bevestigd. Het kindje zit tijdens het fietsen vlak voor je zodat er maximaal contact en toezicht is. 

Bobike fietsstoeltje voor

Bobike voorzitje


Het nadeel van een voorzitje is dat dit fietsstoeltje ten koste gaat van de ruimte tussen stuur en zadel. Dat kan krap zijn. Veel ouders met kleine kinderen kiezen daarom voor een moederfiets / familiefiets. Dat is een fiets die extra veel ruimte biedt voor een voorzitje. Bovendien is een goede moederfiets voorzien van een tweepotige fietsstandaard, een stuurslot, een extra sterk frame en meer voorzieningen om kinderen veilig en makkelijk op de fiets mee te nemen.

Daarna het achterzitje

Op een gegeven moment wordt het kind te groot en te zwaar voor het voorzitje. Het sturen wordt dan lastig en zelfs gevaarlijk. Vanaf een jaar of drie / vijftien kilo wordt een voorzitje af geraden. Dan heb je een achterzitje nodig om kinderen mee te nemen op te fiets.


Polisport achterzitje fiets

Polisport achterzitjeFietsstoeltjes voor achterop de fiets zijn te koop in klasse A15 (9 tot 15 kilo) en in klasse A22 (9 tot 22 kilo), van de tweede categorie heb je dus het langst plezier. Er zijn ook achterzitjes die meer dan 22 kilo aankunnen, junior fietszitjes, maar sommige (minder goede) fietsen krijgen dan problemen met een achterdrager die het niet meer aankan.

Fietsstoeltjes voor aan de zadelbuis

Een achterzitje wordt normaal gesproken op de bagagedrager geplaatst. Niet iedere fiets beschikt echter over een bagagedrager. Geen probleem! Bij de bovenstaande beste fietsstoeltjes vind je namelijk ook achterzitjes die je aan de zadelbuis kunt bevestigen. En gelukkig beschikt iedere fiets wel over een zadel.


Yepp fietsstoeltje zadelbuis

Yepp fietsstoeltje zadelbuis


Zie ook: 

,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.